صفحه اصلی / اسلایدر / مسکن ملی بدون خریدار ماند
مسکن ملی بدون خریدار ماند

از 470 هزار متقاضی مسکن ملی تنها 115 هزار نفر افتتاح حساب کردند

مسکن ملی بدون خریدار ماند

کسب و کار نیوز - طرح مسکن ملی در حالی از سوی کارشناسان اقتصادی مورد انتقاد قرار گرفته که آنها معتقدند این طرح موجب تورم زایی در کشور خواهد شد و حتی ممکن است به افزایش قیمت مسکن در کشور منتج شود. این در حالی است که این طرح هنوز در پیچ و خم جذب آورده های متقاضیان است.

به گزارش کسب و کار نیوز، پس از آنکه وزارت راه و شهرسازی برای مرتبه سوم مهلت واریز وجه برای متقاضیان واجد شرایط طرح اقدام ملی مسکن را تمدید و این زمان را ۳۰ مهرماه اعلام کرد، تعداد کسانی که افتتاح حساب انجام دادند ۱.۷ برابر شد؛ مسئولان وزارتخانه هشدار داده اند که در صورت عدم واریز وجه، متقاضیان اولیه به لیست جایگزین منتقل می شوند. پس از تمدید مهلت واریز وجه طرح اقدام ملی مسکن از ۳۰ شهریورماه به ۳۰ مهرماه، حدود ۱۱۵ هزار نفر از متقاضیان افتتاح حساب کردند؛ این تعداد تا ۱۷ شهریورماه ۶۵ هزار نفر بود. بدین ترتیب از ۴۷۰ هزار متقاضی واجد شرایط تاکنون فقط ۱۱۵ هزار نفر افتتاح حساب داشته اند. وزارت راه و شهرسازی که پایان مهرماه را آخرین فرصت واریز وجه اعلام کرده هشدار داده است که متقاضیان واجد شرایط چنانچه به هر دلیلی منابع مدنظر را تامین نکنند از پروژه خارج و در لیست ذخیره آتی قرار می گیرند تا بتوان پروژه‌هایی را که آغاز شده و در حال انجام است با متقاضیان موثر ادامه داد.
محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است: به نام هریک از متقاضیان واجد شرایط حسابی به نام خود آنها باز شده که این متقاضیان، وجوه اولیه طرح اقدام ملی را به حساب خود واریز می‌کنند. همچنین با توجه به پیشرفت پروژه از حساب متقاضی به حساب سازنده واریز می‌شود.
بر اساس اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی، بالغ بر ۲۶۰۰ میلیارد تومان آورده ای است که تاکنون متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن به حساب خود واریز کرده‌اند. گفته می شود آورده اولیه هر متقاضی در بیشتر مناطق کشور حدود ۴۰ میلیون تومان است.
قیمت هر متر مربع مسکن ملی بر اساس موقعیت، متراژ و امکانات در مناطق مختلف کشور بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیون تومان اعلام شده و هنوز با وجود نوسانات نرخ مصالح ساختمانی، قیمت تغییر نکرده است. بجز آورده متقاضیان ۱۰۰ میلیون تومان وام هم با نرخ سود ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت ۱۰ ساله به هر واحد تعلق می گیرد.
مبلغ ماهانه هر قسط در روش ساده یک میلیون و ۸۰۱ هزار تومان و سود آن ۱۱۶ میلیون تومان است. در روش بازپرداخت پلکانی مبلغ قسط در سال اول ماهانه یک میلیون و ۶۴۰ هزار تومان است که در سال دهم به ماهانه ۲ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان افزایش می‌یابد. میزان سود تسهیلات در این روش پرداخت حدود ۱۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.

دلایل دلسردی مردم از مسکن ملی

منصور غیبی، کارشناس مسکن
پروژه مسکن ملی ذاتا پروژه بدی نیست. این پروژه دارای تعریف خوب و الزام به تعهد و اجرای متناسب و بهتری از مسکن مهر است. در انتخاب زمین ها وسواس بیشتری به خرج داده شده و مطالعات ضمنی و در حد معقول در ارتباط با مسکن مهر در این پروژه اعمال شده؛ ولی نکته ای که در این میان وجود دارد، باورپذیری مردم نسبت به اجرای تعهدات شبیه این پروژه ها در گذشته است. نمونه این تعهدات را در طرح مسکن مهر می بینیم که باعث شده مردم به واسطه تجربه خود بترسند و نگران باشند که بعد از سال ها سرمایه گذاری و امید برای دسترسی به یک آپارتمان متناسب، این تعهدات اجرا نشود. از طرفی این طرح در سال آخر عمر دولت دوازدهم کلید خورده و مردم نگرانند که همان طور که این دولت میراث دار خوبی برای مسکن مهر نبود و با یک سری تخریب ها و انتقاداتی طرح مسکن مهر پیش رفت، این پروژه نیز به سرنوشتی مشابه گرفتار و این نوع نگرش از سوی دولت بعدی بر این پروژه حاکم و بی صاحب رها شود. تمامی این موارد باعث شده مردم از این پروژه کنار بکشند و با وسواس به موضوع نگاه کنند. نکته مهم تر بحث ارزش ریالی این سرمایه گذاری است. در روزهایی که با ۱۰۰ میلیون می توان خودرویی خرید که در عرض چند ماه دو برابر می شود یا اگر با همین مبلغ سکه خریداری کرد و به سود قابل توجهی رسید، کسی تمایلی ندارد که وارد یک ریسک نامشخص و نامعلوم و مسبوق به سابقه غیرتعهدی و غیراجرایی مثل مسکن مهر شود و خودش را به مشکل بیندازد. این مشکلات عبارتند از: ۱٫ این پروژه مربوط به سابقه گذشته شبیه مسکن مهر است که در واقع یک خروج موفق در موعد مقرر و باکیفیت نداشتیم. ۲٫ سال آخر عمر دولت برای اجرای چنین پروژه ای است و مردم نگرانند در سال های بعدی این پروژه جدی گرفته نشود. ۳٫ التهابات اقتصادی و ارزش ریالی در کشور موجب شده مردم نگران باشند که آنچه اینجا اندوخته می کنند معادل آن را با ارزش گذاری های اقتصادی دیگری که سرمایه گذاری کنند، نبینند و این فضا به حاشیه برود ولی اگر وضعیت اقتصادی کشور در شرایط عادی بود می توانست پروژه خوبی باشد.

همچنین مطالعه کنید:

نسبت مالیات به GDP در ایران یک سوم متوسط دنیاست

به گزارش کسب و کار نیوز ، سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.