صفحه اصلی / سرخط خبرها / بازار سهام کماکان در سراشیبی

جمال رزاقی، رئیس اتاق بازرگانی شیراز

بازار سهام کماکان در سراشیبی

کسب و کار نیوز - دلار در هفته منتهی به ۲۱ شهریور تا ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت و رشد ۴.۳ درصدی را به ثبت رساند.

یادداشت- 

این افزایش قیمت در حالی اتفاق افتاد که در اولین روز هفته گذشته کماکان عرضه سنگین بازار ساز در بازار نیما و آزاد ادامه داشت. معامله گران با پیش بینی افزایش قیمت دلار در روزهای آتی اقدام به خرید نموده و قیمت ها در این هفته افزایش یافته است. یکی از دلایل رشد بهای دلار افزایش نرخ حواله درهم بوده به طوری که در روز چهارشنبه از مرز ۷ هزار تومان نیز گذشت. همچنین وجود شکاف بیش از ۲ هزار تومانی در بازار آزاد و صرافی های بانکی باعث افزایش تقاضای آربیتراژی این ارز گردیده که خود به افزایش قیمت دلار منجر شده است. بانک مرکزی بایستی برای اثرگذاری عرضه ارز، قیمت های بالاتری را ارائه دهد. همچنین ریزش شاخص سهام و ورود تقاضاهای جدید به بازار ارز و همچنین نگرانی ها از بازگرداندن تحریم های شورای امنیت سازمان ملل بر صعودی بودن روند نرخ ارز موثر بوده است. با توجه به تداوم روند افزایشی نرخ دلار از ابتدای شهریور امکان کاهش قیمت آن متصور نیست.

قیمت سکه مطابق معمول از روند دلار پیروی کرده و مانند هفته منتهی به ۱۴ شهریور، رشد ۴.۴ درصدی را در هفته گذشته به ثبت رسانده و در روز پایانی معاملاتی از مرز ۱۱ میلیون و ۸۰۰  هزار تومان عبور کرد. بهای جهانی طلا که در هفته منتهی به ۴ سپتامبر به دلیل تقویت ارزش دلار و افزایش بازدهی اوراق قرضه آمریکا روند کاهشی را آغاز کرده بود تا روز سه شنبه هفته گذشته نیز به این سیر نزولی ادامه داد. رشد تولید ناخالص داخلی اروپا، کاهش نرخ بیکاری آمریکا و رشد تولیدات صنعتی این کشور از عوامل عمده افت قیمت طلا در هفته منتهی به ۱۱ سپتامبر بوده است. اما در روز چهارشنبه با انتشار اخباری مبنی بر واکنش منفی نسبت به واکسن کرونا و افزایش مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ مجددا بهای جهانی طلا افزایش یافت. بر اساس پیش بینی برخی تحلیل گران، سیاست های هدف گذاری نرخ تورم بالای ۲ درصد و تداورم سیاست های انبساطی پولی احتمال افزایش قیمت طلا در هفته های آتی را بیشتر می نماید. شاخص جهانی دلار نیز که در اواخر هفته گذشته روند افزایشی در پیش گرفته بود این مسیر را تا روز سه شنبه ادامه داد و در این هفته وارد کانال ۹۳ واحدی شد.

شاخص کل سهام که در هفته منتهی به ۱۴ شهریور ۵.۱ درصد کاهش یافته بود در هفته اخیر نیز ۴.۶ درصد افت داشته و در هفته گذشته بیش از ۹۱ هزار واحد ریزش نموده است. هر چند در دو روز ابتدایی هفته منتهی به ۲۱ شهریور رشد ۱۵ هزار واحدی را به ثبت رسانده بود. پیش بینی می شد با اعلام حمایت دستوری حقوقی هاو همچنین جمع شدن صف های فروش شرکت های بزرگ، شاخص کل سهام روند مثبتی را طی کند که واقعیت نتیجه دیگری را رقم زد. به اعتقاد برخی تحلیل گران چون این حمایت ها از چند سهم شاخص ساز صورت گرفته برای بازگشت روند صعودی بازار کافی نبوده است. پیش بینی می شود نتایج اقدامات انجام شده در هفته گذشته و همچنین انتقال یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار در صعودی شدن بازار در هفته آینده موثر باشد. همچنین رشد نرخ دلارو عبور از کانال ۲۶ هزار تومانی نیز بر رشد بازار سرمایه موثر خواهد بود.

بهای انواع نفت که در هفته منتهی به ۴ سپتامبر روند ملایم نزولی داشته در هفته گذشته به شدت این مسیر کاهشی را ادامه داده است. نفت خام آمریکا، برنت و اوپک به ترتیب ۹.۸، ۹.۱ و ۸.۱ درصد افت قیمت داشته اند. کاهش واردات چین و کاهش مصرف سوخت آمریکا، شیوع گسترده ویروس کرونا در بسیاری از کشورها و ادامه تنش های چین و آمریکا از جمله عوامل مهم کاهش بهای نفت می باشد. بر اساس برخی پیش بینی ها حتی با توزیع گسترده واکسن کرونا، سه سال طول می کشد تا تقاضای نفت کاملا بازیابی شود.

بیت کوین در هفته منتهی به ۱۱ سپتامبر در بالاتر از مرز ۱۰ هزار دلار در نوسان بوده و برای تعیین روند آتی آن بررسی سیگنال های جدید ضروری است. اگر چه تقویت شاخص دلار مهم ترین عامل افت بیت کوین بوده است اما با توجه به نگرانی ها مبنی بر تداوم رکود اقتصادی جهانی و گسترش شیوع بیماری کووید ۱۹ و افزایش تمایل به خرید دارایی های امن، پیش بینی می شود ارزش بیت کوین تا پایان سال ۲۰۲۰ به ۲۰ هزار دلار برسد.

قیمت فلزات اساسی در هفته گذشته تحت تأثیر تقویت شاخص دلار، تشدید تنش‌های میان آمریکا و چین و افزایش تعداد موارد ابتلا به کرونا کاهشی بوده و تنها مس و آلومینیم رشد مثبت بسیار اندک (کمتر از ۱ درصد) را به ثبت رساندند. سرب با رشد ۴.۵- درصدی بیشترین کاهش را داشته است.

همچنین مطالعه کنید:

ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالا از ایران تا انتهای سال

به گزارش کسب و کار نیوز، امین ترفع، در دومین همایش ملی ترانزیت با عنوان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.