صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / پارک ها مراکز رشد و شتاب‌ دهنده‌ها / معرفی ۸ شرکت در جشنواره برترین‌ شرکت‌های پارک به عنوان برگزیده
معرفی ۸ شرکت در جشنواره برترین‌ شرکت‌های پارک به عنوان برگزیده

مدیر کل نظارت وارزیابی پارک فناوری پردیس خبر داد

معرفی ۸ شرکت در جشنواره برترین‌ شرکت‌های پارک به عنوان برگزیده

کسب و کار نیوز - «محسن علی اکبریان» مدیر کل نظارت و ارزیابی واحدهای فناور پارک فناوری پردیس از انتخاب 6 شرکت مستقر در پارک فناوری پردیس و 2 شرکت مستقر در مرکز رشد فناوری نخبگان به عنوان برگزیدگان جشنواره برترین شرکت‌های پارک، خبر داد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی پارک فناوری پردیس، چند روزی بیشتر تا برگزاری اجلاس سالیانه پارک باقی نمانده است. طبق سیاق چند سال گذشته برگزیدگان جشنواره برترین شرکت‌های پارک فناوری نیز در این اجلاس معرفی شده و مورد تقدیر قرار می‌گیرند. فراخوان انتخاب برترین شرکت‌ها ۱۱ تیر ماه منتشر شد. «محسن علی اکبریان» مدیر کل نظارت و ارزیابی پارک فناوری پردیس با بیان این نکته، گفت: فراخوان مشارکت در جشنواره برترین شرکت‌های پارک از ۱۱ تیر ماه منتشر شد. شرکت‌ها تقریبا ۱ ماه فرصت داشتند مدارک و مستندات خواسته شده را از طریق سامانه ارزیابی برای ما ارسال کنند.

وی افزود: سال گذشته اعلام کرده بودیم که در طول سال هم شرکت‌ها می‌توانند برای بارگذاری مدارک خود به سامانه مراجعه کنند. اما با تغییر سامانه مذکور به سامانه یکپارچه خدمات پارک، تمامی فرم‌ها و فرآیندها وارد این سامانه جدید شد. امسال برای اولین بار از این سامانه استفاد کردیم. به همین دلیل علی‌رغم برنامه‌ریزی ما امسال نیز شرکت‌ها تنها یک ماه برای ارسال مدارک و مستندات خود فرصت داشتند.

علی‌اکبریان در مورد شاخص‌های ارزیابی شرکت‌ها در این جشنواره اظهار داشت: هر سال فعالیت سالیانه شرکت‌ها در ۹ سرفصل سنجیده می‌شود. برای اینکه تکمیل فرم‌ها برای شرکت‌ها راحت‌تر باشد، بخشی از فرم‌ها را تجمیع و تعداد آنها را کاهش دادیم. امسال شرکتها باید حدود ۲۶ فرم را پر می‌کردند که سال گذشته عدد آن ۴۶ بود.

وی افزود: ۹ سر فصل ارزیابی شرکت‌ها عبارتند از «صادرات محصولات و خدمات فناورانه»، «همکاری با طرف‌‌های خارجی»، «همکاری با دانشگاه‌ها و مراکزهای پژوهشی»، «توسعه‌ اقتصادی»،«هم‌افزایی بین شرکت‌‌ها در مجموعه داخل پارک»، «تولید و توسعه‌ فناوری» و «ارتقا و توسعه‌ سازمانی» و «مسئولیت اجتماعی» هستند. یک شرکت هم به عنوان برترین شرکت فناور پارک انتخاب می‌شود. این شرکت باید در تمامی شاخص‌های ذکر شده توسعه متوازن داشته باشد.

مدیر کل نظارت و ارزیابی پارک فناوری در مورد میزان مشارکت شرکت‌ها در جشنواره امسال، اظهارداشت: سال گذشته حدود ۹۸ درصد مشارکت داشتیم. اما امسال میزان مشارکت حدود ۶۰ درصد بود. یکی از دلایل کاهش مشارکت این بود که شرکت‌ها برای اولین‌ بار باید در سامانه‌ جدید اطلاعات را ثبت می‌کردند، طبیعتا زمان محدود بود و شرکت‌ها در ابتدا مشکلاتی داشتند.

وی ادامه داد: دلیل دوم تغییر زمان ارائه‌ اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها بود، که از تیر به شهریور منتقل و تا پایان این ماه تمدید شد. تغییر زمان تحویل اظهارنامه مالیاتی نیز به علت تاثیر شیوع ویروس کرونا بر شرایط اقتصادی کشور بود. در مجموع ۸۰ شرکت مستقر در پارک و ۳۰ شرکت مرکز رشد فناوری نخبگان در این جشنواره شرکت کردند.

علی‌اکبریان در مورد مشارکت استارتاپ‌های مستقر در کارخانه‌های نوآوری در این جشنواره گفت: استارتاپ‌های مستقر در شعب، در صورت کامل شدن فرآیند عضویتشان در پارک فناوری پردیس، امکان شرکت در جشنواره برترین شرکت‌ها را دارند. حدود ۸ استارتاپ مستقر در شعب که واجد این شرط بودند، در ارزیابی امسال شرکت کردند. فعالیت شتابدهنده‌های مستقر در کارخانه‌های نوآوری نیز، توسط مرکز شتابدهی نوآوری به صورت مجزا سنجیده می‌شود.

وی در مورد تعداد شاخص‌های ارزیابی جشنواره امسال تصریح کرد: امسال یکی از سرفصل‌های نه‌گانه ارزیابی حذف شد و در سرفصل «توسعه اقتصادی»، برترین شرکت را معرفی نخواهیم کرد. اما در ۸ سرفصل دیگر ۶ شرکت انتخاب شدند که بعضا یک شرکت برای عملکرد مثبتش در ۲ سرفصل انتخاب شده است.

مدیر کل نظارت و ارزیابی واحدهای فناور پارک فناوری پردیس توضیح داد: ۶ شرکت برگزیده از میان شرکت‌های مستقر در پارک انتخاب شدند. ۲ شرکت هم از میان شرکت‌‌های مرکز رشد فناوری نخبگان در میان برگزیدگان هستند. یکی از این شرکت‌ها در سرفصل «توسعه اقتصادی» و دیگری به عنوان شرکت «رشد یافته برتر» معرفی می‌شوند؛ که عملا همان «برترین شرکت فناور» است. در واقع ۲ شرکت به عنوان برترین شرکت فناور معرفی می‌‌شوند. یکی از میان شرکت‌های مستقر در پارک و دیگری از میان شرکت‌های مستقر در مرکز رشد.

علی‌‌اکبریان با اشاره به اینکه فرآیند ارزیابی شرکت‌ها به دو صورت کمی و کیفی انجام می‌شود، گفت: امسال در نسبت ارزیابی کمی و کیفی روند سال گذشته را حفظ کردیم .۸۰ درصد از فرآیند ارزیابی کمی و بر منبای مستندات ارائه شده توسط شرکت‌ها و ۲۰ درصد از آن کیفی و بر مبنای نظر متخصصان و خبرگان بود.

وی توضیح داد: در فرآیند ارزیابی ابتدا شرکت‌ها بر اساس مستندات ارائه شده و اظهارات خودشان، از سرفصل‌های مختلف، نمرات کمی دریافت می‌کنند. بعد از آن در مرحله ارزیابی کیفی فعالیت شرکت‌ها در یک کمیته متشکل از مدیران، خبرگان و کارشناسان واحدهایی که مستقیما با شرکت‌ها در تعامل هستند و شناخت خوبی از محصولات، تعداد آنها و فعالیت‌هایشان در این مدت دارند، در سرفصل‌‌های مختلف ارزیابی می‌شوند. در این مرحله نیز به هر شرکت یک نمره اختصاص می‌یابد. نمرات با یک میانگین وزنی از نمره ۱۰۰ محاسبه شده، ضرب در ۰٫۲ می‌شوند. به طور معمول نمره ارزیابی کیفی افزاینده است و باعث افزایش نمره نهایی شرکت‌ها می‌شود.

مدیر کل نظارت و ارزیابی واحدهای فناور پارک فناوری پردیس، در پاسخ به این سوال که برگزیدگان جشنواره امسال از میان شرکت‌های بزرگ هستند یا شرکت‌های کوچک و نوپا، گفت: ۴ شرکت از ۶ برگزیده امسال از شرکت‌های بزرگ پارک هستند. ۲ برگزیده دیگر شرکت‌های نسبتا کوچکی هستند. یکی از آنها به تازگی از مرکز رشد خارج و به صورت یک شرکت مستقل در پارک مستقر شده‌است و جزو برترین های ما قرار گرفته ‌است.

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.