به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با بیان اینکه مردم در موج اول بیماری که در اسفند و فروردین بود متوجه شدند که این بیماری جدی است، اظهار کرد: اما برخی فکر کردند درست است که این بیماری جدی است ولی اگر یکی دو هفته مراعات کنند همه چیز تمام میشود اما در موج دوم بیماری مردم متوجه شدند که این بیماری به یکی دو هفته محدود نیست و با سه هفته سفر نرفتن و مراسم نگرفتن از بیماری عبور نمیکنیم.
وی افزود: اصلا ممکن است ما برای این بیماری به واکسن هم برسیم اما در سال بعد مجددا به شکل دیگری این بیماری ظهور کند. پس باید برای این بیماری برنامهریزی بلندمدت داشته باشیم. یعنی برای همه ابعاد زندگی در برابر این بیماری برنامهریزی کنیم. از کسب و کار و مراودات خانوادگی گرفته تا سیستم آموزشی را به شکل جدیدی برایش برنامهریزی کنیم.
رییس جمهور گفت: مردم باید برای این کار به صحنه بیایند و به پزشکان و پروتکلهای بهداشتی اعتماد کنند و میان همه قوا و نخبگان کشور یک وحدت نظر به دست آید و همه یک حرف را به مردم بزنیم. باید متحدانه و همدلانه با مردم سخن بگوییم.
روحانی ادامه داد: در این شرایط زیرساختهای مربوط به درمان را باید توسعه دهیم و امسال تا پایان سال ۱۰ هزار تخت بیمارستانی و ۲ هزار تخت آیسییو آماده میشود و تحویل ناوگان پزشکی خواهد شد.
وی یادآور شد: در آموزشها و سایر فعالیتها هم باید به صورت دیجیتال پیش رویم و در همین زمینه بودجهای را برای این بخش در نظر گرفتیم. همچنین شرکتهای دانشبنیان باید تجهیزات پزشکی را بسازند، هم کیتهای تشخیص را تهیه کنند و هم به دنبال واکسن بروند و ما در حال تقویت آنها هم هستیم.
رییس جمهور گفت: همانطور که خودمان دنبال واکسن ویروس هستیم باید با بقیه کشورها هم در این زمینه همکاری کنیم و اگر مطمئن شدیم کشور و موسسهای در دنیا موفق به تولید این واکسن شده است ما باید برای خرید آن هم برنامه داشته باشیم. ممکن است تهیه واکسن ما سه ماهی عقب باشد و آنان جلوتر رفته باشند پس باید با آنان هم ارتباط داشته باشیم.
روحانی تاکید کرد: با ابتکارات جدید باید از اقشار ضعیف هم حمایت کنیم. همچنین ما باید بتوانیم امکانات مورد نیاز مردم را در اختیارشان قرار دهیم و کسب و کار آنان را هم فراهم کنیم، وگرنه تعطیل کردن که کاری ندارد و میشود به راحتی دگمهای را فشار داد و کار را تعطیل کرد اما نمیتوان تا همیشه این کار را ادامه داد و نیز هنر این است که هم سلامت و هم معیشت مردم را حفظ کنیم.
وی یادآور شد: برای بخش اصناف، کارمندان و واحدهای تولیدی و آنجاهایی که اجتماعات سربسته برای فعالیتهای مختلف دینی وجود دارد و نیز مخصوصا برای ماه محرم و کنکور باید حتما کاری کنیم که پروتکلها به طور کامل رعایت شود. ما نمیتوانیم کاری کنیم که ابهام کامل ایجاد شود و یک روز بگوییم کنکور است و فردا بگوییم نیست.
رییس جمهور تصریح کرد: تا بحث کنکور میشود میگویند تعطیل کنید. پس چطور ما در خیابان میرویم؟ چطور در خیلی از محیط های سربسته حضور داریم؟ چطور سوار اتوبوس و مترو میشویم؟ حالا کنکور را میگوییم نه؟ کنکور هم مثل همین موارد است و باید همه امکانات کشور ما باید بسیج باشد و همه مراقبت کنیم که به بهترین شکل کنکور انجام شود و جان کسی در خطر قرار نگیرد.