به گزارش کسب و کار نیوز، سعید ممبینی اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده در خصوص نحوه رسیدگی به تعیین مالیات سال ۱۳۹۸ مودیان صنفی در نهایت توافق حاصل و سرانجام دستورالعمل این توافق اعلام شد. وی افزود: بر این اساس، مودیانی که تا ۳۰ برابر معافیت مالیاتی (تا حدود ۹۹۰ میلیون تومان) درآمد داشتهاند، میتوانند از مزایای تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند. بدیهی است که همه مودیان میتوانند که از ماده ۹۷ استفاده کرده و اظهارنامه بدهند که در این صورت، برابر اظهارات و اسناد و مدارکی که میدهند مالیاتشان تعیین میشود.
رئیس اتاق اصناف ایران خاطرنشان کرد: با توجه به شرایطی که اصناف در سال گذشته داشتند و نیز شرایط کلی اصناف خرد و کوچک، بسیاری از ایشان از امکان ثبت دفاتر و حفظ اسناد و حساب و کتاب برخوردار نبودهاند؛ لذا در طول این مذاکرات تاکید داشتهایم که بتوانند در قالب تبصره ماده ۱۰۰ تعیین مالیات شوند. با توافق انجام شده این افراد کمتر درگیر مراجعه به سازمان امور مالیاتی خواهند شد و با یک تصمیم مالیات آنها تعیین میشود.
ممبینی اظهار کرد: بنابر دستورالعملی که صادر شده است تمامی مودیان صنفی اعم از گروه سوم و دوم در صورتی که میزان فروش آنها زیر سقف تعیین شده باشد، میتوانند بنابر تبصره ماده ۱۰۰ نسبت به تعیین مالیات خود اقدام کنند. افرادی که مالیات آنها در سال ۱۳۹۷ از صفر تا ۲.۵ میلیون تومان بوده، هیچ افزایشی نخواهند داشت و همان مقدار مالیات برای سال ۱۳۹۸ آنان تعیین میشود. افرادی که مالیات آنها در سال ۱۳۹۷ از ۲.۵ میلیون تومان تا ۵ میلیون تومان بوده نیز ۴ درصد افزایش داشته، افرادی که بین ۵میلیون تا ۱۰ میلیون تومان بوده با ۸ درصد افزایش و افرادی که بیش از ۱۰میلیون تومان مالیات داشتهاند میتوانند با افزایش ۱۲ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۷ مالیات خود را پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: این ضرایبی که تعیین شده، نسبت به سال قبل از کاهشی برخوردار است که با توجه به رکود و سایر مشکلاتی که در سال ۱۳۹۸ اتفاق افتاد در مذاکرات اتاق اصناف ایران و سازمان امور مالیاتی مورد تاکید قرار گرفت.
ممبینی تاکید کرد: مودیانی که مایل نیستند از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند، میتوانند در اجرای ماده ۹۷ قانون اظهارنامه خود را تسلیم کنند. همچنین مودیانی که پیش از این، اظهارنامه خود را به سازمان امور مالیاتی دادهاند نگران نباشند. آنان چنانچه مایل هستند در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ تعیین مالیات شوند، اقدام اخیرشان ملاک خواهد بود. این امر در دستورالعمل ابلاغ شده به صراحت قید شده است. رئیس اتاق اصناف ایران از روسای اتاقها و اتحادیهها خواست به سرعت توافق فوق را به اطلاع مودیان صنفی برسانند تا ایشان از امکان ایجاد شده (در صورتی که برایشان مناسب است) استفاده کنند.