به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, کبری اترک در رابطه با احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق آب و فاضلاب، اظهار کرد: با توجه به اینکه هیچ مدرکی در دست نیست که کروناویروس از نوع انسانی در منابع آب سطحی یا زیرزمینی وجود داشته و یا از طریق آب آشامیدنی آلوده منتقل شده باشد.
وی افزود: ویروس کووید – ۱۹ یک ویروس پوششدار با غشای بیرونی شکننده است. به طور کلی ویروسهای پوششدار در محیطزیست از پایداری کمتری برخوردار بوده و در مقابل اکسندههایی مثل کلر حساس هستند.
این مسئول ادامه داد: در حالی که هیچ مدرکی در مورد بقای ویروس کووید – ۱۹ در آب و فاضلاب وجود ندارد، ویروس احتمالا به طور قابل توجهی سریعتر از ویروسهای رودهای انسانی، بدون پوشش که ناقل بیماریهای شناخته شده ناشی از آب است (به عنوان مثال، آدنوویروس، نورو ویروس، روتاویروس و هپاتیت A)، غیرفعال میشود.
اترک تصریح کرد: به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که کروناویروس انسانی تنها دو روز در آب لولهکشی فاقد کلر و در فاضلاب بیمارستانی با دمای ۲۰ درجه سانتیگراد زنده مانده است.
مدیر دفتر کنترل کیفی شرکت آب و فاضلاب استان زنجان، خاطرنشان کرد: وجود ویروس کووید – ۱۹ در شبکه توزیع آب آشامیدنی تشخیص داده نشده و بر اساس شواهد موجود، خطر آن در شبکه توزیع آب کم است. تعدادی از اقدامات در راستای حفظ و پایداری سلامت آب با رویکرد حفاظت از منابع تامین آب انجام میشود که میتوان به افزایش مقدار کلر باقیمانده در شبکه توزیع آب در محدوده ۸ دهم تا یک میلیگرم بر لیتر اشاره کرد.
این مسئول ادامه داد: همچنین در تصفیهخانه آب طی فرآیند گندزدایی که در مرحله نهایی انجام میگیرد و این کار عموما از طریق کلر است و از طرفی بر اساس مطالعات انجام شده ویروس کووید – ۱۹ در مقابل کلر غیرمقاوم بوده و با مقادیر کم کلر نیز قابلیت از بین رفتن دارد.