صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / پارک ها مراکز رشد و شتاب‌ دهنده‌ها / اولین رویداد بین‌المللی مجازی ارائه نیازهای فناورانه دانش‌بنیان های ایران و تجار قرقیزستان 
اولین رویداد بین‌المللی مجازی ارائه نیازهای فناورانه دانش‌بنیان های ایران و تجار قرقیزستان 

با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه کشاورزی برگزار شد

اولین رویداد بین‌المللی مجازی ارائه نیازهای فناورانه دانش‌بنیان های ایران و تجار قرقیزستان 

کسب و کار نیوز - صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان، راه‌اندازی نمایشگاه‌های دائمی محصولات دانش‌بنیان در کشورهای منتخب را در دستور کار قرار داده است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، با توجه به اهمیت کشورهای حوزه CIS در توسعه صادرات، نمایشگاه دائمی محصولات دانش‌بنیان ایرانی در قرقیزستان (خانه تجارت ایران در قرقیزستان) با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی راه‌اندازی شده است. در راستای آشنایی طرفین با توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و نیازمندی‌های یکدیگر، برای اعزام هیأت تجاری به قرقیزستان و هم‌زمان افتتاح نمایشگاه دائمی مذکور در اسفندماه ۹۸ برنامه‌ریزی شده بود. متأسفانه با شیوع ویروس کرونا، این برنامه لغو شد. ازاین‌رو، و به منظور برقراری ارتباط مستقیم بین شرکت‌های ایرانی و قرقیزی برای معرفی نیازهای فناورانه قرقیزستان، ارائه توانمندی‌های فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی، برگزاری جلسات B2B، بسترسازی برای تعریف و اجرای پروژه‌های مشترک در حوزه کشاورزی و توسعه روابط اقتصادی و فناورانه دو کشور، اولین رویداد مجازی ارائه نیازهای فناورانه و پذیرش هیأت تجاری در حوزه کشاورزی با حضور ۳۰ شرکت دانش‌بنیان برگزار شد.

در افتتاحیه این نشست آقایان دانیل ابرایف عضو هئیت مدیره شورای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا و رئیس اتحادیه بازرگانان و صنعت‌گران جمهوری قرقیزستان، چادویف ارکینبک وزیر کشاورزی، صنایع غذایی و احیای زمین جمهوری قرقیزستان، سعید خرازی سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری اسلامی ایران در جمهوری قرقیزستان، عبدالرزق‌اف آوازبک سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری قرقیزستان در جمهوری اسلامی ایران، موکاشف فلیکس مشاور نخست وزیر در امور کشاورزی و محیط زیستی، سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی و محسن مختاری مدیرعامل شرکت ژرفاپژوهان علوم نو (کارگزار برگزاری رویداد) درباره رویکردها و راهکارهای همکاری فناورانه دو طرف سخنرانی کردند.

1                   

دکتر سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به فعالیت ۵ هزار شرکت دانش‌بنیان ایرانی دارای پتانسیل و توانمندی‌های شایان توجهی در صنعت به ویژه حوزه‌های فناوری بالا و کشاورزی، آمادگی صندوق نوآوری و شکوفایی برای همکاری‌های فناورانه و اقتصادی با سایر کشورها را اعلام کردند. ایشان در ادامه، این نشست را نقطه شروع تعامل و همکاری فناورانه و اقتصادی دو کشور به ویژه در حوزه کشاورزی و زیست‌فناوری دانستند.

آقایان ارکینبک، آوازبک و فلیکس نیز بر هدف مشترک قرقیزستان و ایران برای توسعه و ارتقای سطح روابط اقتصادی و فناورانه، اولویت حوزه کشاورزی (شیلات و مکانیزاسیون کشاورزی) در برنامه‌های توسعه دولت قرقیزستان، تمایل به توسعه صادرات و واردات بین قرقیزستان و ایران، تمایل قرقیزستان به توسعه روابط علمی و فنی دو کشور و نیز استفاده از توانمندی‌های فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی برای رفع نیازمندی‌های فناورانه این کشور در حوزه‌های کشاورزی، زیست‌فناوری و انرژی اشاره کردند. همچنین آقای ابرایف به ایجاد بانک اطلاعاتی از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های فناورانه دو طرف به منظور تسهیل توسعه همکاری‌های دوجانبه اشاره کردند. این بانک اطلاعاتی، با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و اتحادیه بازرگانان و صنعتگران جمهوری قرقیزستان ایجاد خواهد شد.

دکتر سعید خرازی (سفیر ایران در قرقیزستان) نیز به حوزه‌های مناسب برای همکاری دو طرف، مشکلات و مسائل ایران در توسعه تعاملات با قرقیزستان و راهکارهای پیشنهادی برای رفع این مشکلات اشاره کردند.

در ادامه، توانمندی‌ها و محصولات فناورانه ۵ شرکت دانش‌بنیان ایرانی حوزه کشاورزی ارائه شد.

«دکتر بایو» محصول شرکت دانش‌بنیان راهبر زیست فناور البرز، اولین محصول ارائه‌شده در این رویداد بود. این شرکت تولیدکننده کودهای زیستی و محرک رشد گیاه است که تمام مجوزهای بین‌المللی را از سال ۲۰۱۳ اخذ کرده است. هدف این شرکت، استفاده از برنامه مدیریت تغذیه کشاورزی است تا در کنار کودهای آلی از کودهای زیستی هم استفاده شود و خاک برای کشاورزی و تولید بیشتر آماده شود. یکی از محصولات این شرکت تولید باکتری حل‌کننده فسفر برای گل‌دهی درختان است. به صورت معمول عنصر فسفر در خاک به صورت نامحلول وجود دارد و گیاه نمی‌تواند آن را دریافت کند، این محصول با حل کردن فسفر در آب به نوعی عنصر فسفر را برای گیاهان تأمین می‌کند.

در ادامه، توانمندی‌های فناورانه شرکت دانش‌بنیان استیل غرب آسیا ارائه شد. این شرکت با محصول «تری سیلر»، توانمندی‌ها و مشخصات ماشین‌آلات بسته‌بندی خود را ارائه کرد. شرکت دانش بنیان استیل غرب آسیا در زمینه طراحی و تولید ماشین‌آلات بسته‌بندی در حوزه مواد غذایی دارویی و تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کند و انواع دستگاه‌های بسته‌بندی با بهترین کیفیت و در سطح استانداردهای بین‌المللی را تولید و عرضه می‌کند.

شرکت دانش‌بنیان خزر الکتریک، سومین شرکتی بود که توانمندی‌های فناورانه خود در حوزه ماشین‌آلات کشاورزی را ارائه کرد. این شرکت، تولیدکننده ماشین‌آلات حوزه دامپروری و کشاورزی است. مهم‌ترین ماشین‌آلات تولیدشده در این شرکت، شامل خشک‌کن گردش مجدد شالی و غله و فرآوری فضولات دام و طیور است که تقاضای بالایی در کشورهای اوراسیا دارد. محصولات این شرکت به ترکیه، عراق، بلاروس، کلمبیا و کشورهای CIS صادر می‌شود.

در ادامه، توانمندی‌های فناورانه شرکت رویای سبز آسپا ارائه شد. این شرکت تولیدکننده انواع ریز مغذی‌های تک عنصره و چند عنصره است که به تغذیه گیاهان در کشاورزی کمک می‌کند.

آخرین شرکتی که توانمندی‌های فناورانه خود را در این رویداد ارائه کرد، شرکت دانش‌بنیان نگین بذر دانش بود. این شرکت دانش‌بنیان در زمینه تولید بذرهای هیبریدی فعالیت می‌کند که توانمندی فناورانه تولید آن در کشورهای معدودی در جهان وجود دارد. محصولات تولیدشده از طریق این فناوری شامل انواع بذر خیار گلخانه‌ای، گوجه فرنگی و فلفل گلخانه‌ای، بادمجان و هندوانه است.

در پایان این رویداد، نشست پرسش و پاسخ بین طرف ایرانی و قرقیزی برگزار شد و ضمن آشنایی بیشتر طرفین از توانمندی‌ها و نیازمندی‌ها، مسئولان دو طرف به سؤالات مطرح‌شده درباره برنامه‌ها و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و نهادهای حمایتی قرقیزستان در راه‌اندازی نمایشگاه دائمی محصولات دانش‌بنیان در قرقیزستان و توسعه صادرات حوزه کشاورزی به این کشور پاسخ دادند.

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.