صفحه اصلی / اسلایدر / بلندمرتبه سازی برای کنترل گرانی مسکن
بلندمرتبه سازی برای کنترل گرانی مسکن

فروش تراکم و پرداخت وام حمایتی راهکارهای موقتی دولت در بازار مسکن شد

بلندمرتبه سازی برای کنترل گرانی مسکن

کسب و کار نیوز- دو راهکار آزادسازی فروش تراکم و پرداخت وام حمایتی به مستأجران توسط وزیر راه و شهرسازی برای حل مشکلات بازار مسکن اعلام شد. خرید و فروش مسکن در چند سال اخیر بخصوص از سال گذشته تاکنون به دلایل زیادی کاهش داشته و توانایی چندانی از سوی متقاضیان برای خانه دار شدن وجود ندارد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، راهکارهای بسیاری برای حل مشکل گرانی مسکن و حضور دلالان و محتکران در این بازار اجرا شد که متاسفانه نتیجه مثبتی نداشته و وضع بازار مسکن در چند ماهه اخیر بسیار آشفته شده است. فعالان بازار مسکن در رابطه با دو پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی بر این باورند که راه حل های موقتی در این بازار جوابگو نبوده و باید تولید و عرضه مسکن افزایش پیدا کند.

اما  وزیر راه و شهرسازی مصوبات ستاد اقتصادی دولت برای کاهش التهاب بازار مسکن و تشویق به افزایش ساخت و ساز را اعلام کرد. محمد اسلامی اظهارداشت: افزایش قیمتی که در بازار مسکن رخ داده متأثر از رویکرد غیرمصرفی در بازار مسکن و تبدیل شدن مسکن به کالای سرمایه‌ای است. باید تمهیداتی اندیشیده شود که سرمایه‌هایی که قرار است به بازار مسکن بیاید به بازارهای دیگر منتقل شود تا تلاطم در بازار مسکن ایجاد نشود. وی درباره اجاره بها گفت: در سال‌های اخیر تعداد مستأجران رشد داشته و در کل کشور ۳۰ درصد جمعیت و در تهران ۴۳ درصد شهروندان مستأجر هستند. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: افزایش اجاره بها برای حقوق بگیران مشکل ایجاد کرده و همچنین کرونا نیز سبب شده تا کسب و کارهای غیرکارمندی درآمد نداشته باشند و این مشکل مستأجران را مضاعف کرده است.

اسلامی یادآور شد: دولت قصد دارد کمک کند تا در شرایط کرونایی بخشی از مستأجرانی که نیازمند حمایت هستند، تسهیلات حمایتی دریافت کنند به همین منظور کمیته‌ای متشکل از سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت اقتصاد و وزارت راه و شهرسازی تشکیل شده تا تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شود. وی درباره دیگر مصوبات این جلسه تأکید کرد: قرار شد تا ساخت و ساز افزایش یابد به همین منظور سیاست انقباضی صدور پروانه وجود داشت و سختگیری‌هایی در فروش تراکم دیده می‌شود که قرار شد این سخت گیری ها رفع شود.

اما از  طرف دیگر تحقیقات میدانی از واسطه‌های ساخت‌وساز در محلات دارای بافت ارزشمند مسکونی نشان می‌دهد: هیچ سیگنال آشکاری از طرف شهرداری مبنی بر لغو خط قرمز طرح تفصیلی عرضه نشده اما با این حال مشاهده‌ها از تغییر وضعیت ساختمان‌های قدیمی این محدوده‌ها حاکی از آن است که به‌صورت موردی اما محسوس اضافه طبقه به‌عنوان موضوعی که در طرح تفصیلی خط قرمز ساخت‌وساز در بافت ارزشمند مسکونی پایتخت تعریف شده در برخی ساخت‌وسازهای اخیر در شهرک‌های مسکونی مشاهده شده میباشد.

دولت اعتقادی به تولید و عرضه مسکن ندارد

ایرج رهبر، رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران

فروش تراکم و پرداخت وام حمایتی به مستاجران راهکارهای موقتی در بازار مسکن هستند که در بلند مدت هیچ گونه گشایشی در این بازار ایجاد نخواهند کرد. متولیان و سیاست گذاران دولت های یازدهم و دوازهم، بزرگترین ایراد شهردار قبل را فروش تراکم می دانستند اما با التهاب بازار مسکن، تصمیم گرفته اند به تراکم فروشی روی بیاورند. دولت مدام اصرار دارد برای مشکلات بازار مسکن راهکارهای موقتی و کوتاه مدت پیشنهاد دهد و اعتقادی به افزایش تولید و عرضه مسکن ندارد.

در حال حاضر سالانه به یک میلیون واحد مسکن نیاز است که در بهترین حالت ممکن ۳۰۰ هزار واحد در سال ساخته می شود و ۷۰۰ هزار واحد کمبود در سال موجب انباشت تقاضا شده و امروز با این آشفته بازار در حوزه مسکن روبرو شده ایم. تصور کنید در طول دولت یازدهم و دوازدهم که اعتقادی به تولید و افزایش تولید مسکن ندارد چقدر با انباشت تقاضا روبرو بوده ایم. هر سال ۷۰۰ هزار واحد کمبود داریم و در عمر دولت مجموع این کمبودها موجب شد تا گرانی و تورم در بازار مسکن اتفاق بیفتد. اصلی ترین راهکار و شاید تنها راه کارساز خروج مسکن از این بحران برنامه ریزی برای افزایش تولید مسکن است. راهکاری که دولت اعتقادی به آن ندارد. مسکن مهر، مسکن اجتماعی، مسکن ملی و طرح هایی از این قبیل اگر ادامه پیدا می کرد امروز انباشت متقاضیان را نداشتیم. امروز تولید مسکن باید حداقل تا ۶۰ درصد نیاز بازار صورت بگیرد که متاسفانه در سالهای اخیر برنامه ای برای تولید مسکن نداشته ایم.

شاید اثر روانی آزادسازی تراکم فروشی را در بازار مسکن ببینیم اما این اتفاق خیلی کوتاه است و مجدد بازار با همان مشکلات روبرو خواهد شد. هیچ اتفاقی غیر از تولید مسکن نمی تواند درد این بازار را درمان کند. چند روز و یا حداکثر چند ماه که بعید است این مدت زمان طول بکشد اثر روانی تراکم فروشی در بازار نمود پیدا خواهد کرد و باز هم مشکلات سر باز می کند و متقاضیان از داشتن خانه بی نصیب خواهند ماند. چرا دولت محترم اعتقادی به تولید و عرضه مسکن ندارد با اینکه وضعیت بازار را می بیند.

تراکم‌فروشی بیش از دو دهه در شهر تهران رواج داشته و نه تنها منجر به کاهش قیمت مسکن نشده بلکه باعث شده قیمت مسکن افزایش هم داشته باشد بنابراین دولت نباید به سراغ تجربیات شکست خورده گذشته برود. هرچند که در طول مدتی که تراکم فروشی نیز ممنوع بوده مشاهده‌ها از تغییر وضعیت ساختمان‌های قدیمی حاکی از آن است که به‌صورت موردی اما محسوس اضافه طبقه به‌عنوان موضوعی که در طرح تفصیلی خط قرمز ساخت‌وساز در بافت ارزشمند مسکونی پایتخت تعریف شده در برخی ساخت‌وسازهای اخیر در شهرک‌های مسکونی مشاهده می شود.

 

همچنین مطالعه کنید:

قیمت بلیت پروازهای خارجی همزمان با افزایش ارز بالا می رود

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسین پورفرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.