به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی مجمع تشکلهای دانشبنیان، نسیم توکل عضو هیات مدیره اتحادیه سراسری شرکتهای فنی مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکههای ایمنی بابیان اینکه بحران شرکتهایی که در ابتدای سال جاری با مشکلات مالی مواجه شدند ارتباطی با شیوع ویروس کرونا ندارد، گفت: بحران فعلی شرکتها به سال گذشته و حداقل ۶ ماه قبل بازمیگردد که نتوانستند مشکلات ناشی از تحریمها را پیشبینی کرده و واکنش مناسب نشان بدهند. ضرر امروز ناشی از عملکرد نادرست سال گذشته شرکتهاست. پیش از کرونا، تحریمها بود که شرکتها را با مشکلاتی مواجه ساخت و کرونا عاملی شده تا برخی از صنایع و اصناف متضرر شوند درحالیکه روال تجاری تولیدکنندگان دو یا سهماهه نیست و حداقل از ۶ ماه قبل برنامهریزی مدون دارند.
او با اشاره به اینکه فروردین امسال نسبت به زمان مشابه رشد ۱۰ درصدی در فروش داشتیم، گفت: با توجه به اینکه شرکت ما به کار طراحی مهندسی و تامین قطعات و برد الکترونیکی میپردازد و در واقع در زنجیره تامین در صنعت الکترونیک فعال هستیم، افزایش سفارشها نشان میدهد وضعیت مشتریان ما هم در تجهیزات پزشکی، مخابرات، صنایع خانگی، اتوماسیون صنعتی، هم مطلوب است.
به گفته وی، در حال حاضر پروژه و تقاضا بهخصوص از جانب دولت وجود دارد ولی متاسفانه نقدینگی وجود ندارد. مدیرعامل موسسه حفاظت الکترونیک اتحاد با بیان این مطلب گفت: اینکه از دولت بخواهیم دریافت مالیاتها را به نفع کسبوکارها به تعویق بیندازد در شرایطی که درآمدهای نفتی بهشدت کاهشیافته انتظار درستی نیست ضمن اینکه قابلیت اجرایی هم ندارد.
توکل تاکید کرد: در وضعیت فعلی که پیشپرداختها طولانی شده و مطالبات از دولت در مراحل متعددی انجام میشود باید راهکاری برای افزایش تابآوری شرکتها پیدا کرد.
او در ادامه به نقش حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی برای یاریرسانی به شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: در وضعیت شیوع ویروس کرونا حمایتهایی به شرکتهای دانشبنیان اختصاصیافته است علاوه بر اینکه کافی نیست و همه جنبهها را پوشش نمیدهد تعارضاتی هم دارد. برای مثال اشکالاتی به ارزیابیهای معاونت وارد است از یکسو بسیار سلیقهای و فسادپذیر عمل میکنند و از سوی دیگر تعداد ارزیابها هم بسیار کم است و همین باعث میشود، شرکتهای متقاضی در صف انتظار باقی بمانند.
توکل در ادامه با بیان اینکه تعدادی از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی مانند لیزینگ، تسهیلات استقرار و وام اشتغالزایی بسیار جذاب است ولی نحوه اجرای آن با مشکلاتی همراه است، گفت: در وضعیت فعلی که دولت بهعنوان کارفرمای اصلی کشور با مشکل نقدینگی روبرو است؛ تسهیلات لیزینگ با نرخ ۹ درصد بسیار جذاب است. این تسهیلات فقط به قراردادهایی که مشتری دولت باشد اختصاص پیدا میکند. بااینوجود تنها چند شرکت دولتی توانستهاند شرایط سخت آن را پاس کنند. همین شرایط برای تسهیلات استقرار وجود دارد که تقریبا هیچ صاحبخانهای حاضر به پذیرش دردسرهای آن نیست. پیشنهاد میکنم برای برونرفت از این وضعیت روالهای اعطای تسهیلات آسانتر شود.