صفحه اصلی / اسلایدر / جزئیات فروش سهام باقی‌مانده دولت در ۵ بانک و بیمه
جزئیات فروش سهام باقی‌مانده دولت در ۵ بانک و بیمه

جزئیات فروش سهام باقی‌مانده دولت در ۵ بانک و بیمه

کسب و کار نیوز -

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، وزارت امور اقتصادی و دارایی جزییات پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله را اعلام کرد که بر اساس آن، هر شخص می‌تواند تا سقف دو میلیون تومان و با تخفیف ۲۰ درصد سهام این صندوق‌ها را خریداری کند.

وزارت امور اقتصادی و دارایی از طریق این واگذاری، به نمایندگی از دولت، باقیمانده سهام خود در بانک های ملت، تجارت و صادرات ایران و بیمه ‌های البرز و اتکایی امین را واگذار خواهد کرد

این وزارتخانه در اطلاعیه ای فراخوان واگذاری پذیره‌ نویسی واحدهای سرمایه ‌گذاری صندوق سرمایه‌ گذاری قابل معامله (ETF) «واسطه‌گری مالی یکم» را منتشر کرد.

این واگذاری از طریق پذیره ‌نویسی واحدهای سرمایه ‌گذاری صندوق سرمایه ‌گذاری قابل معامله (ETF) “واسطه‌گری مالی یکم” انجام خواهد شد و فرصت بی ‌نظیری برای ورود آحاد جامعه به سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های معتبری است که دولت با هدف مردمی کردن اقتصاد و امکان دسترسی آحاد مردم کشور به بازار سرمایه و انتفاع از رشد این بازار، قصد انجام آن را دارد.

سقف خرید ۲ میلیون تومانی

بر اساس این اطلاعیه، ویژگی بارز این واگذاری، بهره ‌مندی کلیه ایرانیان، از تخفیف ۲۰ درصدی است. سقف سرمایه گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی)، ۲۰ میلیون ریال (دو میلیون تومان) تعیین شده است. پذیره‌ نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.

قیمت سهام تشکیل دهنده واحدهای سرمایه گذاری صندوق در روز آغاز پذیره نویسی، متوسط قیمت سهام در ۳۰ روز گذشته (منتهی به انتشار این آگهی) با احتساب ۲۰ درصد تخفیف بند (۱) (که ۵ واحد درصد از آن به ‌عنوان دارایی سرمایه‌ گذاران و به منظور انجام عملیات بازارگردانی نزد صندوق نگهداری خواهد شد) است.

پذیره ‌نویسی واحدهای سرمایه ‌گذاری موضوع این دستورالعمل صرفاً شامل اشخاص حقیقی ایرانی بوده و اشخاص حقوقی نمی‌ توانند در پذیره‌ نویسی شرکت کنند و استفاده از حساب آن‌ها برای پرداخت وجوه امکان‌پذیر نیست.

مهلت پذیره‌ نویسی

شروع پذیره‌ نویسی از ۱۴ اردیبهشت است که تا ۳۱ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

پذیره ‌نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) از طریق کارگزاری‌های بورس و سامانه‌ های آنلاین معاملاتی و درگاه‌ های غیرحضوری و حضوری بانک‌ های منتخب و برای اشخاص فاقد کد بورسی، از طریق درگاه ‌های غیرحضوری و حضوری بانک ‌های منتخب صورت می‌پذیرد.

به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، هموطنان جز در موارد ضروری از مراجعه حضوری به شعب بانک ها و کارگزاری ها جداً پرهیز کرده و پذیره نویسی را از طریق مراجعه غیرحضوری به کارگزاری ها و سامانه های آنلاین معاملاتی و درگاه های غیرحضوری بانک ها انجام دهند.

متقاضیان دارای حساب در هریک از بانک ‌های منتخب می‌ توانند از طریق مراجعه به درگاه ‌های غیرحضوری و حضوری که توسط بانک ‌های مربوطه اطلاع رسانی خواهد شد و با ورود حداقل اطلاعات مورد نیاز، نسبت به پذیره‌ نویسی واحدهای سرمایه ‌گذاری مزبور اقدام کنند.

 چنانچه متقاضی به درگاه های غیرحضوری و حضوری بانک منتخبی که در آن بانک فاقد حساب است مراجعه کنند، بانک ها مکلف به پذیرش وی و دریافت اطلاعات مطابق بند(۸) این دستورالعمل هستند.

اطلاعات مورد نیاز برای پذیره ‌نویسی، اقلامی از جمله نام، نام خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، نام پدر، کد پستی و شماره تلفن همراه است.

داشتن کد بورسی الزامی نیست

داشتن کد بورسی برای پذیره ‌نویسی الزامی نیست. اما متقاضیان برای انجام معامله این واحدها که از۲ ماه به بعد از تخصیص امکان‌ پذیر است، می‌ توانند به تدریج طی ماه های آینده و در فرصت مناسب نسبت به ثبت نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی مطابق رویه ‌های شرکت سپرده ‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه اقدام کنند.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه/سکه۱۴۰۴ اسفند ضرب می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز ، علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.