وی با اشاره به دستاورد محققان در حوزه هوش مصنوعی گفت: تاکنون شرکتهای دانش بنیان در حوزه تولید کیتهای تشخیص ورود پیدا کردند، اما چندین شرکت توانستند با استفاده از هوش مصنوعی و با فناوریهای جدید در این زمینه روشی جدید را برای تشخیص کرونا ارائه دهند.
ستاری با بیان اینکه این روش، نگاه جدیدی برای تشخیص با دقت ویروس کرونا با استفاده از سی تی اسکن به شمار میرود، گفت: این موفقیت، نتیجه حرکت شرکتهای دانش بنیان در حوزه هوش مصنوعی است.
وی تاکید کرد: اکنون این شرکت توانسته است با دقت بالایی سامانهای را ترتیب دهد که به واسطه آن ویروس کرونا با استفاده از یک سی تی اسکن قابل تشخیص است و این سامانه در بسیاری از بیمارستانها میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم رونمایی از “سامانه تشخیص پونومی COVID_۱۹ گفت: همانطور که در تولید کیت تشخیص دستاوردهای خوبی داشتیم در این زمینه هم توانستیم دستاورد مهمی داشته باشیم که بسیار دقیقتر از کیت تشخیص است و این نشانه توجه جدی کشور به شرکتهای فعال در زمینه هوش مصنوعی است.
سورنا ستاری افزود: این اتفاقی بزرگی برای کشور است که هر کسی در هر کجای کشور بخواهد میتواند با عکس سی تی اسکن، سلامتی یا ابتلای خود به کرونا ویروس را بررسی کند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در اکوسیستم نوآوری شرکتهای فعال مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای مختلفی هستند که در حوزه بیوتک فعالیت میکنند که فعالیت آنها اکنون منجر به تولید کیتهای تشخیص کرونا شده است، گفت: در حال حاضر دو شرکت دانش بنیان در حوزه کیت تشخیص کرونا فعالیت میکنند و ۲۵۰ هزار کیت را تحویل دادهاند و این شرکتها ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار کیت در هفته را دارند.
آقای ستاری با اشاره به ورود یکی دیگر از شرکتهای دانش بنیان فعال در عرصه تولید کیت گفت: همچنین شرکت دیگری در حال اخذ تاییدیه در راستای تولید کیت تشخیص کروناست و دیگر نیاز به واردات کیتهای تشخیص نداریم.
وی با اشاره به تولید تجهیزات در زمینه مبارزه با کرونا گفت: اتفاق مهم دیگری که در شرکتهای دانش بنیان رخ داده، این است که دو شرکت به تولید ونتیلاتور ورود کردهاند و توانستهاند آنها را تولید کنند و نیاز بیمارستانها را برطرف سازند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه این دستگاه میتواند یک تخت معمولی را به یک تخت آی سی یو تبدیل کند، گفت: در حال حاضر مشکل بسیاری از شرکتها تولید این ونتیلاتورهاست که میبینیم با ورود شرکتهای دانش بنیان به این مرحله نیاز برطرف شده است و با قیمت پایین به بازار عرضه میشود.
ستاری تاکید کرد: البته یکی از این شرکتها قبل از شیوع کرونا موفق به صادرات دستگاههای خود به کشورهای اروپایی شده بود و تلاشهای سه نوبته این شرکت در راستای تامین نیاز کشور قابل تقدیر است.
ستاری با اشاره به تولید ماسکهای مورد نیاز کشور در شرکتهای دانش بنیان گفت: در ابتدای شیوع این ویروس تولید ماسک با مشکل مواجه بود که این شرکتهای دانش بنیان تولیدکننده تجهیزات ساخت ماسک به عرصه تولید ماسک ورود پیدا کردند تا بتوانند نیاز کشور را از این منظر برطرف کنند.
وی افزود: هنگام شیوع کرونا، تولید ماسک بیش از ۴ برابر شد که البته باید دهها برابر افزایش یابد تا علاوه بر نیاز کشور نیاز منطقه برطرف شود.
ستاری در مراسم رونمایی از «سامانه تشخیص پونومی COVID_۱۹» تشریح کرد
فعالیت شرکتهای دانش بنیان در مقابله با کرونا
کسب و کار نیوز - معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در مراسم رونمایی از سامانه تشخیص پونومی COVID_۱۹ گفت: همان طور که در تولید کیت تشخیص دستاوردهای خوبی داشتیم در این زمینه هم توانستیم دستاورد مهمی داشته باشیم که بسیار دقیق تر از کیت تشخیص است.
به گزارش کسب و کار نیوز، سورنا ستاری با ارائه گزارشی از فعالیت شرکتهای دانش بنیان در خصوص مقابله با کرونا افزود: شرکتهای دانش بنیان به حوزه تولید محصولات حوزه مبارزه با کرونا ورود پیدا کردهاند و یکی از این شرکتها موفق شده است با هوش مصنوعی به تشخیص کرونا بپردازد.