به گزارش کسب و کار نیوز، مهدی معصومی اصفهانی اظهار کرد: فرایند تولید، فرایندی طولانیمدت و چند ماهه است و از این رو محصولاتی که در حال حاضر به بازار عرضه میشوند یا محصولاتی که در هفتههای باقیمانده تا نوروز به بازار میآیند، به دلیل آنکه از هفتهها قبل در مسیر تولید قرار گرفتهاند، تحت تاثیر تغییرات قیمتی اخیر در بازار ارز قرار نمیگیرند. به گفته وی، البته در حوزه مواد غذایی و مایحتاج اصلی مردم در شب عید به طور کلی ارتباط مستقیمی میان قیمت ارز در بازار آزاد و قیمت عرضه کالاها وجود ندارد؛ زیرا بسیاری از این کالاها یا در داخل تولید میشوند یا اگر نیاز به ارز دارند، این ارز از سوی دولت تامین میشود و از این رو نگرانی در این حوزه وجود ندارد.
معصومی اصفهانی این را نیز گفت که اگر برای کالاهای شب عید نیاز به وارداتی همچون نهادههای دامی وجود داشته نیز از چند ماه قبل این واردات انجام شده و واردات امروز برای محصولات ماههای بعد انجام خواهد شد. این عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه دلیلی برای افزایش قیمت کالاها در هفتههای باقی مانده تا پایان سال وجود ندارد، بیان کرد: به نظر آنچه در روزهای گذشته در بازار ارز رخ داده نیز بیشتر جنبه روانی دارد و ترس از افزایش قیمتها نیز در همین جو و فضا شکل گرفته است.
وی ادامه داد: شاید در صورت ماندگار شدن قیمت ارز در کانالهای بالاتر، تاثیر این موضوع بر قیمت محصولاتی که با ارز ارتباط دارند در ماههای آینده خود را نشان دهد اما در حال حاضر با توجه به اینکه افزایش قیمت تثبیت شدهای در بازار ارز دیده نمیشود و شرایط تولید نیز تغییر نکرده، نگرانی در این زمینه محلی از اعراب ندارد.
به گزارش ایسنا، پس از افزایش قیمت بنزین در آبان ماه امسال، دولت اعلام کرد که نظارتها برای کنترل قیمتها و مقابله با گرانفروشی را تشدید خواهد کرد. بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، نظارت بر بازار شب عید نیز از اسفند ماه آغاز و تا پایان تعطیلات نوروز ادامه خواهد یافت. دولت اعلام کرده با توجه به اهمیت تامین مایحتاج مردم، در سال ۱۳۹۹ نیز به تعدادی از کالاهای اساسی، ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص میدهد.