به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، «سید عباس موسوی» صبح امروز، دوشنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، آغاز چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را به مردم ایران و دوستداران انقلاب اسلامی تبریک گفت و اظهار داشت: در سالگرد پیروزی مردمیترین انقلاب هستیم که علیرغم عدم خواست قدرتهای جهانی، با قدرت مردم پیروز شد و با پشتیبانی مردم ادامه یافته و با حمایت مردم در گام دوم انقلاب اسلامی پیش خواهد رفت.
وی ادامه داد: وزارت امور خارجه دوشادوش همه ارکان نظام برای موفقیت نظام و دستیابی به اهدافش تمامی تلاش خود را به کار خواهد بست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به سفر جوسپ بورل هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران اظهار داشت: جوسپ بورل درخصوص تحولات برجامی و روابط ایران و اتحادیه اروپا و همچنین آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی با وزیر امور خارجه، رئیسجمهور و رئیس مجلس دیدار میکند.
موسوی در ادامه معامله قرن را یکی از ننگینترین پیشنهادات و ابتکارات عنوان کرد که توسط آمریکاییها با نادیده گرفتن حقوق ملت فلسطین ارائه شده و افزود: از نظر مردم ایران، معامله قرن یک صلح تحمیلی و فروش سرزمین فلسطین است. این طرح فراموشی آرمان فلسطین است و دولت ایران در کنار دولت و ملت فلسطین تا تحقق آزادی قدس شریف خواهد بود.
تنها راه حل فلسطین مراجعه به آرای عمومی است
وی با بیان اینکه راهحل ایران را تنها راه حل ممکن برای خروج از این بنبست ۷۰ ساله میدانیم و آن مراجعه به آرای عمومی درباره سرنوشت فلسطین است، ابراز داشت: از مواضع برخی از کشورهای اسلامی متاسفم که دوست را به جای دشمن و دشمن را به جای دوست مینشانند و امیدوارم با اتفاقات رخ داده متوجه شوند که دوست آنها چه کسی است و دشمن آنها چیزی جز موجودیتی به نام اسرائیل نیست.
ظریف در نامه ۱۴ صفحه ای استدلال اروپاییها را زیر سوال برد
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از فعال کردن مکانیزم ماشه بیان کرد: اتحادیه اروپا هنوز مکانیزم ماشه را فعال نکردند. خواستند به این سمت بروند ولی با استدلاهای ایران منصرف شدند. آقای ظریف یک نامه ۱۴ صفحهای حقوقی به آقای بورل نوشتند و استدلالات کشورهای اروپایی را زیر سوال بردند.
موسوی با بیان اینکه رفت و آمدهای دیپلماتیک ارتباطی با مواضع آنها ندارد، یادآور شد: سفر بورل را مهم ارزیابی میکنیم و امیدواریم در گفتوگو با مقامات ایران، منطق شرایط جدید و ریشه آن را متوجه باشند و استدلالات ایران را بشنوند و اگر حسن نیتی دارند، برای کاهش تنشها اقدام جدی انجام دهند.
وی درباره اظهارات اردوغان مبنی بر پایان یافتن روند آستانه عنوان کرد: از دیدگاه ایران تنها روندی که به دستیابی به یک راه حل سیاسی در سوریه کمک میکند، همین روند آستانه است که ایران، ترکیه و روسیه مبتکر آن بوده و برایش زحمت کشیدهاند. در تماس با مقامات ترکیه، بر این روند به عنوان تنها روند موجود که میتواند به یک راه حل سیاسی پایدار کمک کند، تاکید شده است.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه افزود: ما این ابتکار را دستاوردی برای سه کشور و مردم منطقه به ویژه ملت سوریه میدانیم که ناخواسته سالها درگیر بحرانی شدهاند که دیگران تحمیل کردهاند.
وضعیت ایران و آمریکا در شرایط میانجیگری نیست
موسوی درخصوص تمایل هند برای میانجیگری میان ایران و آمریکا هم گفت: وضعیت ایران و آمریکا در شرایط میانجیگری نیست. آمریکا یک رویکرد خصمانه و توهمانهآمیز نسبت به ایران دارد و ابایی از بیان آن ندارد. آنها با موجودیتی به نام ایران و ملت ایران مشکل دارند و با این گونه میانجیگریها مشکل حل نمیشود.
وی تصریح کرد: ضمن احترام به تلاش بسیاری از کشورها و استقبال به حسن نیت آنها، به رویکرد و اظهارات مقامات رژیم آمریکا ارجاع میدهیم که بدانند ریشه تنشها چیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: آمریکاییها باید دست از خصومت برهنهای که با ایران دارند که تازگی هم ندارد و به قبل از انقلاب اسلامی و کودتای سال ۳۲ برمیگردد و پس از انقلاب با حمایت از متجاوز، تروریسم و تحریمهای ظالمانه ادامه یافت. این روند باید متوقف شود.
گفتوگوها با بورل صریح خواهد بود
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مطالبات ایران از جوسپ بورل تصریح کرد: پیشبینی میکنم گفتوگوهای مقامات ایران با بورل، صریح باشد همانطور که چند هفته پیش ظریف و بورل در هند با یکدیگر دیدار کرده و گفتوگوهای شفاف و صریحی با یکدیگر داشتند و این صراحت و شفافیت از امروز هم ادامه یابد.
موسوی اضافه کرد: مطالبات زیادی از اروپا داریم که پس از نقض برجام توسط آمریکا، با آنها همراهی کرده و با بی عملی خود نشان دادند اراده یا توان لازم را ندارند و تسلیم فشار آمریکاییها شدند. گفتوگوها صریح خواهد بود و نکات به آنها بیان میشود.
اگر کارشکنی نشود ظریف در نشست مونیخ شرکت می کند
وی درباره شرکت وزیر امور خارجه در نشست امنیتی مونیخ خاطرنشان کرد: ظریف در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کرده و سخنرانی میکند اگر مانند دفعه قبل کارشکنی انجام نشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تهدیدات ترکیه درباره عملیات نظامی ارتش سوریه در ادلب ابراز داشت: ارتش سوریه حق دارد در سرزمین خود و هر کجایی که اشغال شده و آن را تهدیدی برای امنیت و حاکمیت ملی خود میداند و تروریسم در آنجا ریشه کرده است، دست به اقدام بزند.
موسوی با بیان اینکه کشورهای دیگر باید به خواست دولت و ملت سوریه و امنیت آنها احترام بگذارند، عنوان کرد: کشورهای دیگر ممکن است نگرانیهایی داشته باشند که مدنظر همگان است ولی باید اجازه داد دولت و ملت سوریه درباره سرنوشت کشور خود تصمیم بگیرند.
اروپا باید برای اجرای تعهدات خود گام عملی بردارد
وی درباره راهاندازی کانال بشردوستانه ایران و سوئیس و آخرین وضعیت اینستکس یادآور شد: ما به عنوان وزارت خارجه موظف هستیم از هر رایزنی که به دولت و ملت ایران کمک کند تا فشارها را کمتر کند، حمایت کنیم. درباره اینستکس باید بگویم این سازوکار مقدمهای بر تعهدات ۱۱ گانه اروپا در قبال ایران است.
این دیپلمات اضافه کرد: مدتها طول کشید آنها کاری را انجام دادند اما عدم استقلال اتحادیه اروپا و حرفشنوی آنها از ایالات متحده و فشار پذیری از قلدرها، مانع از پایبندی به تعهداتشان شده است.
موسوی با بیان اینکه ما نهاد متناظر اینستکس را راهاندازی کردیم و این دو نهاد با یکدیگر در ارتباط هستند، بیان کرد: رییس اینستکس چندی پیش در ایران بود ولی اقدام عملی باید از سوی اروپا باشد که آنها دنبال سازوکارهایی هستند و میخواهند چراغ سبزهایی از آمریکا بگیرند. این به خودشان برمیگردد ولی ایران آماده راهاندازی این کانال است.
کانال بشر دوستانه را به رسمیت نمیشناسیم
وی درباره کانال بشردوستانه سوییس گفت: ما چیزی به نام کانال بشردوستانه یا مشابه آن را به رسمیت نمیشناسیم ما تحریمها را به رسمیت نمیشناسیم. دارو و غذا تحریم نبوده است که کانالی برای آن ایجاد کرده و سروصدا برایش ایجاد کنند. از نظر ما این اهمیتی ندارد ولی از همه تلاشها برای کاهش فشار استقبال کرده و آن را مفید میدانیم.
موسوی ادامه داد: آمریکاییها میدانند تعهدی دارند و رای دیوان لاهه را داریم که طرف مقابل موظف به ارائه تسهیلات هستند. ما آن را مجوزهای قطرهچکانی و مشروط میدانیم که نمیتواند مانع از نادیده گرفتن جنایات جنگی آمریکا شود.
داروها باید یک سال و نیم قبل وارد کشور میشد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه این داروها با پول این ملت وارد کشور شده است، اظهار داشت: این داروها باید یک سال و نیم قبل وارد کشور میشد که آمریکاییها مانع شدند و کارشکنی کردند. شرکت سوئیسی هم پول آن را میگیرد. توقعات ما بیش از اینها است. تعهدات آنها هم صدها برابر این جور مسائل است.
سفرهای یوسف بن علوی روتین است/ اگر قرار بود اتفاق ویژه ای بیفتد علنی نمیشد
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه درباره سفرهای پی در پی یوسف بن علوی به تهران تصریح کرد: اگر قرار بود اتفاق ویژهای در پس این سفرها انجام شود، علنی نمیشد. این سفرها، روتین است. با چند کشور توافق کردهایم هر گاه احساس کردیم درخصوص موضوعی دوجانبه یا منطقهای نیازمند رایزنی هستیم در زمان کوتاهی به کشورهای یکدیگر سفر کنیم.
موسوی افزود: سفرهای بن علوی هم در این چارچوب است. در سفر اخیر هم درخصوص مکانیزم دوجانبه که امنیت تنگه هرمز را بیشتر تامین کند و دو کشور برای تامین این آبراهه همکاری کنند، گفتوگو شد. دوستان ما درخصوص تحولات منطقه نگرانیهایی دارند که درخصوص این مسئله گفتوگو میشود.
برخی به دنبال القای دوگانگی هستند
وی درباره انتقادات بیسابقه به ظریف پس از گفتوگو با اشپیگل از سوی برخی از جریانها و نهادها خاطرنشان کرد: نگرانی ما این است که این هجمههای عجیب و غریب به ظریف و وزارت امور خارجه که احساس میکنیم بخشی از روی کماطلاعی است موجب ایجاد این تصور شود که در ایران یک دوگانهای وجود دارد در حالی این گونه نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: ایران یک کل واحد است که در سیاست خارجی خود را نشان میدهد. وزارت امور خارجه به عنوان دستگاه مجری سیاست خارجی، مجری سیاستها و تصمیماتی است که در سلسله مراتب گرفته میشود.
موسوی با تاکید بر اینکه من ضمن آنکه اختلاف سلیقه و دیدگاه را در مسائل مختلف درک میکنم اما این دوگانهای که برخی به دنبال القا هستند را قبول ندارم، ابراز داشت: ما این مسئله را مضر به منافع ملی و امنیت کشور میدانیم. سوابق، کارنامه و اقدامات ظریف در عرصه سیاست خارجی روشن است. ایشان مجری تصمیماتی است که مقامات عالی کشور ابلاغ میکنند.
وی با بیان اینکه من از جریانهای رسانهای و جوانان انقلابی میخواهم دقیقتر موضعگیری کرده و اقدام کنند، عنوان کرد: صحبتهای ظریف در گفتوگو با رسانهها، سخنرانیها و نشستها، صحبت از نظام جمهوری اسلامی است و چیزی خارج از آن نیست.
این دیپلمات با تاکید بر اینکه صحبت ظریف در اشپیگل موضعی است که همه مقامات عالی از بالاترین سطح تا بنده بیان شده است، یادآور شد: همیشه حرف ما این است که هیچ گونه مذاکره دوجانبه با آمریکا ندارد و نخواهد داشت و همیشه بر این تاکید کردیم که آمریکاییها به شرایط قبل از ۲۰۱۷ بازگردند و تحریمهایی که با خروجشان از برجام اعمال کردند، برگردانند و به میز۱+۵ برگردند. این حرف جدیدی نیست.