صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / نگذاریم رابطه ایران با بانک‌های جهان را ترور ‌کنند

رئیس‌جمهور در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور

نگذاریم رابطه ایران با بانک‌های جهان را ترور ‌کنند

کسب و کار نیوز - روحانی، رئیس‌جمهوری در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور گفت: نباید با شعار منافع ملی زیرپا گذاشته شود و ترامپ و تروریست‌های کاخ سفید رابطه ایران و بانک‌های جهان را قطع کنند. نمی‌شود لایحه دولت و مصوبه مجلس بین زمین و آسمان بماند و روابط بانکی با دنیا دچار مشکل شود.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از اتاق ایران، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور خطاب به مردم با تاکید بر اینکه “نباید با صندوق قهر کرد و امروز روزی است که باید پای صندوق رأی رفت”، گفت: من هم نامه‌های لازم را نوشته‌ام اما همه باید تلاش کنیم رقابتی بودن انتخابات را درست کنیم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه مردم باید مطمئن شوند رأی آنها کم و زیاد نمی‌شود و مشارکت، نظارت، سلامت و امنیت انتخابات و ایجاد نشاط در جامعه یک وظیفه همگانی است، گفت: اگر می‌گویند مجلس بعدی صددرصد مال آنها است، بگذارند لااقل یک رقابت شکل بگیرد و مشارکت باشد، مجلس هم مال انها و نوش جانشان.

روحانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به معطل ماندن برخی لوایح و مصوبات مجلس اشاره کرد و با بیان نقش مهم این لوایح و مصوبات در حفظ منافع ملی ایران و ناکام گذاشتن طرحهای دشمنان، گفت: نمی‌شود لایحه دولت و مصوبه مجلس بین زمین و آسمان بماند و روابط بانکی ما با دنیا دچار مشکل شود.

نکات مهم صحبت روحانی را در زیر بخوانید.

– نباید با شعار منافع ملی زیرپا گذاشته شود و نباید بگذاریم ترامپ و تروریست‌های کاخ سفید رابطه ایران و بانکهای جهان را قطع کنند.

-شرایط امروز ما با همیشه متفاوت است. الان ما در آستانه سی و هفتمین انتخابات ملی هستیم. از آن انتخابات اولی که در فروردین سال ۵۸ که با همه پرسی و رفراندوم شروع شد چون بعضی از کلمه رفراندوم خوش‌شان نمی‌آید. پایه انتخابات ما از رفراندوم و از همه پرسی شروع شده است.

-پایه اصلی نظام ما روی رفراندوم است. آن همه پرسی اول بود که تعیین کرد، نظام ما جمهوری اسلامی است و همان همه‌پرسی اول بود که به ما گفت که دو چیز را تا پایان این نظام مد نظر قرار دهید؛ اسلامیت و جمهوریت و لذا مردم رأی دادند به جمهوری اسلامی.

– یک پایه قانون اساسی ما هم همه پرسی است. یعنی قانون اساسی هم بعد از انتخابات اعضای خبرگان قانون اساسی دومرتبه با همه پرسی و رفراندوم، قانون اساسی شد. در بازنگری هم باز با همه‌پرسی و رفراندوم قانون اساسی شد.

– اخیراً بعضی‌ها نسبت به این کلمه همه‌پرسی حساسیت پیدا کرده‌اند و بعضی از حساسیت‌ها نه به اندازه کرونا خطرناک است و آدم باید مواظب باشد که این بیماری سرایت نکند و یک اصل مهم و اساسی را که در کشور ما و در قانون اساسی ما است، نظر دیگری نسبت به آن پیدا نکنیم.

-قانون اساسی پایه کار ما است، بدون استثناء مشروعیت همه ما از قانون اساسی است ومشروعیت قانون اساسی و همه قوانین و مقررات، از آراء و رأی مردم است. البته در چارچوب موازین اسلام که همه ما به چارچوب موازین اسلام متعهد و معتقد هستیم.

– ما از مشروطه با مسأله آراء و رأی مردم و انتخابات و مجلس آشنا شدیم. حالا آن روز مجلس شورای ملی و امروز مجلس شورای اسلامی. آن همه فداکاری‌ها در مشروطه برای این بود که رأی و آراء ملی حاکم شود. حاکمیت ملی یکی از اهداف مهم مشروطه و انقلاب اسلامی ما بود. مردم بر سرنوشت خویش حاکم شوند و البته خداوند که معلوم او خالق ما است.

-بزرگ‌ترین خطر برای دمکراسی و حاکمیت ملی آن روزی است که انتخابات تشریفات شود. جای دیگری انتصاب بفرمایند و بعد مردم پای صندوق بروند بخواهند تشریفات انتخابات را انجام دهند. خدا نکند یک همچون روزی برای کشور ما پیش بیاید.

– مردم چرا انقلاب کردند، یک دلیل انقلاب مردم ما این بود که خودشان بر سرنوشت خودشان حاکم شوند، حاکمیت ملی یکی از پایه‌های حرکت انقلابی ما بود.

-حالا اگر می‌خواهیم برویم پای صندوق، رأی بدهیم؛ به شما می‌گویند بروید وارد یک فروشگاه بزرگ شوید و یک جنسی را انتخاب کنید، اگر یک جنس بیشتر نیست، یک مارک هم بیشتر نیست، دیگر انتخاب لازم نیست، دیگر بزرگ خانواده لازم نیست برود فروشگاه، یک بچه هم برود، یک مارک است دیگر.

-آن قدرتی که قدرت دائم برای یک ملت هست حضور ملت است. شما چطور در دی سال ۹۶ در برابر یک گروه، ملت ما پیروز شد. ملت ما به صحنه آمد. یک عده آمدند و شلوغ کردند، زدند و یک کارهایی کردند، حالا ممکن بود در آنها یک عده‌ای معترض، یا غیرمعترض باشند، کاری به ۹۶ ندارم چون ۹۶ جزو روزهای تلخ تاریخ ماست که هیچ وقت یادم نمی‌رود و این ۹۶ بود که ترامپ را پررو کرد که در برابر ایران بایستد و دشمنان ما را تشویق کرد.

-اگر خدای ناکرده یک روز دشمن باشد، جناح خاص را دعوت می‌کنیم یا همه را دعوت می‌کنیم. در ۸ سال دفاع مقدس یک جناح خاص در میدان جنگ بود یا همه در میدان جنگ بودند؟ یادمان نرود روز مشکل همه باید با هم باشیم، بگذاریم روز انتخابات هم همه با هم باشیم.

-کلمه جمهوری در قانون اساسی ما هست  اما می‌ترسم یک روزی این کلمه جمهوری هم باز جرم شود…ما باید پاسدار اسلامیت و جمهوریت باشیم همه ما باید از اسلام، جمهوریت، ایران  و قانون اساسی  به خوبی دفاع کنیم.

-دو سال است ما در شدیدترین و سخت‌ترین فشارهای اقتصادی و سیاسی و تبلیغاتی قرار گرفتیم. همه شما می‌دانید که شاید کشوری فکر نمی‌کرد، چه آنهایی که دوست ما هستند و چه آنهایی که خیلی با ما رابطه خوب ندارند، چه آنهایی که دشمن هستند فکر می‌کردند چند ماه بیشتر ما نمی‌توانیم دوام بیاوریم.

– فشاری که امروز بر روی ملت ما هست از هر زمان دیگر بیشتر است. هیچ زمانی مثل امروز مردم ما در فشار نبودند. کار ملت ما کار شما که خادمان ملت هستید، کار وزرای ما، استانداران ما، فرمانداران ما، بخشدارهای ما، مدیران کل ما، کارمندان ما، کارگران ما، کشاورزان ما، خادمان ملت، همه ملت، کارِ قابل تقدیر است و جای سپاس دارد.

-امسال رشد اقتصادی ما البته بدون نفت، منفی نخواهد بود همانطور که در ۶ ماهه اول رشد اقتصادی ما مثبت بوده است. این خیلی مهم است یک ملتی که تحت این همه فشار قرار گرفته و دارد شرایط را به شرایط قابل قبول برمی گرداند نمی‌خواهم بگویم شرایط، شرایط مطلوب است، شرایط ما شرایط مطلوب نیست.

-در جلسه اخیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی بحث مهم و مفصلی شد و عنوان کردند که فراز و نشیب وضع ما از اوایل ۸۰ تا امروز چگونه بوده و اتفاقاً در آمار و همه روندها و ترندهایی که در جلسه روسای سه قوه و سایر اعضا نشان داده شد  ، در ۲ سال وضع خیلی خوب شد. یکی سال ۹۳ و دیگری ۹۵ بود که کاملاً با سال‌های دیگر از نظر امید، نظر، حضور و نشاط مردم متفاوت بود.

– سال ۹۳ یک حرکت بسیار خوب و شرایط بسیار مناسب برای مردم و سال ۹۵ سال استثنایی برای ما بود. یعنی ۱۲٫۵ درصد رشد اقتصادی بود که در دنیا اول شدیم. در زمینه رشد اقتصادی درسال ۹۵ در دنیا اول هستیم…برای اینکه ۹۴ برجام اجرایی شد و کشور در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی را داشت.

-همه شرکت‌ها به ایران آمدند و همه سرمایه‌گذاری‌ها آغاز شد، تحرک بزرگی شروع شد، استانداران که به من گزارش دادند، بسیاری از استانداران نشان دادند که در سال ۹۵ چقدر طرح‌هایی که مانده بود به حرکت درآمد.

-همه چیزهایی که در گمرکات کشورهای مختلف مانده بود، به کشور آمد، همه سرمایه‌ها آمد و حرکت بوجود آمد. چرا اسرائیل و ترامپ  با کمک عربستان، دست به دست هم دادند که برجام را ترور کنند. برای اینکه دیدند این برجام باعث رشد و حرکت ایران در منطقه و جایگاه ایران در کل منطقه است.

-نمی‌شود یک قانون و مقرراتی که دولت آن را تصویب کرده به عنوان لایحه داده به مجلس و مجلس به عنوان نماینده ملت، آن را تصویب کرده، بین زمین و آسمان بماند و روابط ما با دنیا دچار مشکل شود. مگر چنین چیزی می‌شود و مگر می‌شود روابط بانکی ایران با دنیا قطع شود و بهم بریزد. چه کسی در این کشور تصمیم گیر است؟

-دولت به صورت لایحه تصویب کرده و مجلس تصویب کرده و رهبری  هم که به صراحت می‌گوید با لوایح دولت مشکلی ندارم. حال چطور می‌شود؟ این‌ها باید پاسخگو باشند و نمی‌شود با شعار و چهار تا حرف در فضای مجازی یا حقیقی و  یا در این رسانه و آن رسانه، منافع ملی را زیر پا گذاشت.

-موضوع منافع ملی است و همه باید بایستیم و نباید بگذاریم ترامپ موفق شود. نباید بگذاریم تروریست‌های کاخ سفید موفق شوند، این‌ها دارند رابطه ایران را با بانک‌های جهان ترور می‌کنند. حواسمان باید باشد. این‌ها دارند، اعتماد مردم با نظام را ترور می‌کنند.

-معیار همه ما قانون باشد ما که بالاتر از قانون نداریم. وزارت کشور، شورای نگهبان، مجلس  و هر چه که ما در کشور داریم دولت ما، هیچ‌کس که بالاتر از قانون نیست. قانون معیار ما باشد و بر مبنای قانون ما حرکت کنیم.

همچنین مطالعه کنید:

سرمایه‌گذاری ۲۲۰ هزار میلیاردی بخش خصوصی در بنادر ایران

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسین یداللهی یادآور شد: با ایجاد زیرساخت های …