به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، غلامرضا سلیمانی امیری در نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: بیمه به عنوان یکی از ارکان مثلث مالی با بانک و بورس میتواند تأثیرات مثبتی در فضای کسب و کار داشته باشد.
وی بیمه را عاملی برای مدیریت ریسک در هر فضایی عنوان کرد و اظهار داشت: اساسنامه مرکز ملی ریسک در حال تنظیم است که کار خوبی برای کشور است.
رئیس شورای عالی بیمه گفت: این مرکز کاملاً غیردولتی و خصوصی خواهد بود.
سلیمانی با بیان اینکه از ٣٢ شرکت بیمه تنها بیمه ایران دولتی است، اعلام کرد: در هیأت واگذاری تصمیم گرفتیم تا سهم دولت در بیمه آسیا و بیمه اتکایی امین را واگذار کنیم.
وی ادامه داد: درباره خصوصی سازی و برداشتن تعرفهها در صنعت بیمه گامهای خوبی برداشته شده و ما تمامی تعرفهها را برداشته ایم.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه در دنیا شرکتهای بیمه خود اقدام به تأسیس بانک میکنند، اظهار داشت: صنعت بیمه پولهای خرد را جمع و از محل آن سرمایه گذاری میکند که تنها از طریق بنگاه داری نیست، بلکه بیمهها اقدام به خرید سهام، اوراق و سپرده بانکی میکنند؛ زیرا براساس آئین نامه ٩٧ شرکتهای بیمه نمیتوانند بیش از ١٠ درصد سهام شرکتی را در اختیار داشته باشند و باید در هنگام بروز خسارت از نقدینگی لازم برخوردار باشند.
رئیس شورای عالی بیمه اظهار داشت: حق بیمه تولیدی و پرتفوی صنعت بیمه در ایران ۶٠ هزار میلیارد تومان است، اما ما سرمایهای حدود ۵٠٠ میلیارد دلار را تحت پوشش داریم.
سلیمانی امیری با تاکید بر لزوم حفظ تناسب بین حق بیمه دریافتی با سرمایه تحت پوشش تصریح کرد: شرکتهای بیمه خارجی به دلیل ذات محافظه کارتر نسبت به سایر صنایع، دو ماه قبل از خروج ترامپ از برجام، از ایران خارج شدند و ما ناچار شدیم پوششها را در داخل برعهده بگیریم.
وی درباره لایحه صندوق حوادث طبیعی گفت: مجلس این لایحه را تصویب کرده و حق بیمه سالانه هر واحد مسکونی را ١٢٠ هزار تومان در نظر گرفته ایم که ۵٠ درصد را دولت و ۵٠ درصد دیگر را طی ١٢ قسط از مردم میگیریم.
رئیس کل بیمه مرکزی سقف خسارت هر واحد مسکونی در صندوق حوادث طبیعی را ٣٠ میلیون تومان اعلام کرد و ادامه داد: ما ٣۵ محصول مختلف بیمهای داریم که میتوانند به بازرگانی و صنعت خدمت ارائه کنند.
وی به سامانه باربری با همکاری سازمان امور مالیاتی و گمرک اشاره کرد و افزود: اگر مشخصات اعلام شده در این سامانه نباشد، شرکتهای بیمه از بیمه بار خودداری خواهند کرد و در فکر سامانه مشابهی برای باربری کالاهای صادراتی و وارداتی هستیم.
رئیس شورای عالی بیمه از جمله دیگر محصولات بیمهای را بیمه اعتباری، بیمه کیفیت و تضامین بیمهای عنوان کرد و گفت: در قانون هست که مؤسسات بیمهای میتوانند تضامین بیمهای صادر کنند که جایگزینی برای ضمانت نامههای بانکی است.
وی صندوقهای بازنشستگی اختیاری را از جمله موارد در دستور کار صنعت بیمه برشمرد و گفت: در دنیا ۶٠ درصد پرتفوی شرکتها بیمه زندگی است و محصولات مختلفی در این زمینه وجود دارد ولی این سهم در ایران ١۴ درصد است.
سلیمانی درباره هجینگ ارزی نیز گفت: در کشورهایی که حتی نوسان ارزی پایین است، شرکتهای بیمه هجینگ ارزی را انجام نمیدهند و از آن به عنوان ریسک بیمهای نام نمیبرند ولی در ایران نوسان ارزی بسیار بالا است.