صفحه اصلی / اسلایدر / روند نزولی اقتصاد ایران در سال۲۰۲۰ پایان می یابد

بانک جهانی پیش‌بینی کرد

روند نزولی اقتصاد ایران در سال۲۰۲۰ پایان می یابد

کسب و کار نیوز - بانک جهانی در گزارش جدید خود از پایان یافتن روند نزولی اقتصاد ایران در سال جدید خبر داد و پیش‌بینی کرد که از سال 2021 نرخ رشد اقتصادی ایران مثبت شود.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از اتاق ایران، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از دورنمای اقتصاد جهانی پیش‌بینی کرد که نرخ رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۰ از حالت نزولی خارج شود.

بر اساس گزارش بانک جهانی، اقتصاد ایران که در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ (برآورد اولیه) تحت تأثیر تحریم‌های اقتصادی یکجانبه آمریکا و کاهش صادرات نفت خود به ترتیب ۴٫۹ درصد و ۸٫۷ درصد کوچکتر شده، در سال جاری میلادی رشد صفر را تجربه خواهد کرد، اما در سال‌های بعد یعنی ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به رشدی در حد ۱ درصد دست خواهد یافت که این مسئله نشان از تخلیه شدن اثر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران دارد.

علاوه بر این، در بخشی از گزارش اقتصاد جهانی به این مسئله اشاره شده است که افزایش میانگین موزون نرخ رشد اقتصادی کشورهای درحال‌توسعه و اقتصادهای نوظهور از ۳٫۵ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۴٫۱ درصد در سال ۲۰۲۰ تا حد زیادی (۹۰ درصد) مرهون بهبود نرخ رشد اقتصادی در ایران و هفت کشور درحال‌توسعه دیگر شامل آرژانتین، برزیل، هند، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی و ترکیه خواهد بود.

بانک جهانی نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۱۹ را ۰٫۷ درصد برآورد کرده است که در مقایسه با سال قبل از آن ۰٫۱ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. کاهش شدید نرخ رشد اقتصادی ایران به دلیل تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا و همچنین عوامل دیگری همچون تنش‌های ژئوپلیتیکی در تنگه هرمز، چالش‌های دیپلماتیک و کاهش نرخ رشد تقاضای جهانی نفت و سایر محصولات خام از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر کاهش رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا عنوان شده است.

پایان روند نزولی اقتصاد ایران در سال 2020

در گزارش جدید بانک جهانی، نرخ رشد تولید ناخالص جهان در سال گذشته میلادی ۲٫۴ درصد برآورد شده است که ۰٫۶ واحد درصد نسبت به رقم آن در سال ۲۰۱۸ کاهش نشان می‌دهد. بانک جهانی نرخ رشد تولید ناخالص جهان در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به ترتیب ۲٫۵ و ۲٫۶ درصد پیش‌بینی کرده است. این نهاد بین‌المللی از عواملی همچون تضعیف تجارت جهانی (بر اثر جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان یعنی چین و آمریکا) و همچنین کاهش سرمایه‌گذاری به دلیل نااطمینانی‌های موجود، به عنوان مهم‌ترین عوامل کاهش نرخ رشد اقتصادی جهان نام برده است.

اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ پایین‌ترین نرخ رشد خود بعد از بحران ۲۰۰۸ را تجربه کرده است و اغلب اقتصادهای بزرگ جهان (به‌جز ژاپن) در سال ۲۰۱۹ شاهد کاهش محسوس نرخ رشد اقتصادی خود بوده‌اند. برآوردهای اولیه بانک جهانی حاکی از این است که نرخ رشد اقتصادی منطقه یورو، آمریکا و چین در سال ۲۰۱۹ به ترتیب ۰٫۸، ۰٫۶ و ۰٫۵ واحد درصد نسبت به رقم آن در سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است.

 

 

همچنین مطالعه کنید:

قیمت پیاز با مدیریت صادرات متعادل می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز، اسداله کارگر گفت: بررسی ها نشان می دهد که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.