به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, با این حال پتروبراس در خصوص عرضه نفت از سوی برزیل اطمینان خاطر داد و اعلام کرد تامین نفت این کشور تحت تاثیر تصمیم اخیر قرار نمی گیرد.
تنگه هرمز که بین ایران و عمان قرار دارد، مسیر کشتیرانی مهمی برای حمل یک پنجم از نفت جهان است. طبق اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ۷۶ درصد از نفت و میعاناتی که سال میلادی گذشته از طریق تنگه هرمز حمل شد، به بازارهای آسیایی شامل چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور رفت.
شرکت دولتی پتروبراس اعلام کرد نفتکشهای حامل نفت برزیل به طور موقتا از تنگه هرمز عبور نخواهند کرد و این تصمیم پس از ارزیابی ریسک توسط نیروی دریایی گرفته شده است.
همچنین پتروبراس پیش بینی کرد قیمت فرآورده های نفتی این شرکت در نتیجه تنشهای منطقه ای افزایش پیدا نخواهد کرد.
تنشهایی که از جمعه گذشته در نتیجه اقدام تروریستی هوایی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی در عراق به وجود آمده، نگرانیها نسبت به احتمال مسدود شدن تنگه هرمز را برانگیخته است.
بر اساس گزارش پایگاه خبری عربین بیزنس، دولت دست راستی ژاییر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل از اقدام تروریستی آمریکا حمایت کرده بود و دولت ایران در واکنش به این امر، کاردار این کشور را احضار کرد. وزارت خارجه برزیل این دیدار را دوستانه خواند.
گروه نفتکش سعودی بحری هم پس از پاسخ کوبنده سپاه به اقدام تروریستی آمریکا، عبور نفتکشهای خود از طریق تنگه هرمز را متوقف کرده است.
پس از تحولات اخیر منطقه، نیروی دریایی سلطنتی انگلیس کشتیهای انگلیسی را در مسیر تنگه هرمز اسکورت می کند.
با وجود این اقدامات، سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی روز چهارشنبه در ابوظبی گفت: هیچ ریسکی برای ترانزیت نفت از طریق تنگه هرمز نمی بیند.