به گزارش کسب و کار نیوز، عباس هاشمی با بیان این مطلب افزود: به تمامی تشکل های صنعتی و واحدهای تولیدی ابلاغ شده است که تا ۱۵ دی ماه برای دریافت شناسه کالا برای محصولات تولیدی خود اقدام کنند و در سطح بازار هم با هماهنگی و با اطلاع رسانی که با اتحادیه فروشندگان و توزیعکنندگان لوازم خانگی انجام شده است، تا زمان نهایی تعیین شده باید برای کالاهای موجود خود شناسه کالا بگیرند.
وی توضیح داد: در شهریور سال ۹۵ آیین نامه شناسه و رهگیری کالا موضوع ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سوی دولت ابلاغ شد و پیرو آن دستورالعمل اجرایی ثبت و اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم خانگی تدوین شد که مشمول ۷ قلم کالا در صنعت لوازم خانگی شامل کولر، یخچال، فریزر، تلویزیون، ماشین لباس شویی، ماکروویو، جاروبرقی بود که در ابلاغیه جدید پکیج نیز به آن اضافه شده است.
او ادامه داد: این قدم نخست است و در قدم های بعدی تمامی اقلام لوازم خانگی را شامل خواهد شد و باید تولیدکنندگان و واردکنندگان اقدام به ثبت، اخذ و نصب شناسه کالا کنند. هاشمی افزود: با توجه به هماهنگی هایی که با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام شده است و با اطلاع رسانی که به واحدهای تولیدی و برای بخش های فروش و توزیع در سطح بازار انجام شده است، بعد از ۱۵ دی ماه اگر کالایی دارای شناسه کالا نباشد در سطح بازار کالای قاچاق تلقی خواهد شد.
وی به آخرین آمار دریافت کنندگان شناسه کالا اشاره کرد و گفت: تاکنون ۸ هزارو ۲۶۳ فقره برای ۸ گروه کالایی در سامانه ثبت شده است که شامل هزارو ۴۵۷ فقره شناسه برای کالاهای تولید داخل و ۶ هزار و ۸۰۶ فقره برای کالاهای وارداتی بوده است. مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت توضیح داد: تاکنون ۵۱ واحد تولیدی و ۲۵۸ واحد وارداتی برای کالاهای خود اقدام به ثبت شناسه کرده اند.