شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز، رییس انجمن واردکنندگان موبایل تبلت و لوازم جانبی در همین رابطه می گوید: اگر موانع پیش روی واردکنندگان در تامین نیاز بازار موبایل برطرف نشود، بازار موبایل شب عید دچار اختلال خواهد شد. حسین غروی رام، رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل تبلت ضمن ابراز نگرانی از آینده بازار موبایل کشور گفت: در حال حاضر شرکتهای واردکننده که تعدادشان به ۱۸۶ شرکت رسیده با مشکلات عدیده ای در زمینه تخصیص ارز و ثبت سفارش مواجه هستند. در حالی که پیش تر اعلام کرده بودیم مصرف کشور به صورت ماهانه چیزی حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه تلفن همراه است و برای تامین آن ماهانه به ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون دلار ارز نیازمندیم، اما طی روزهای اخیر نه تنها شاهد تامین این نیاز نبوده ایم، بلکه با کندی رسیدگی به درخواستهای ثبت سفارش و صفهای طولانی نوبت رسیدگی به پروندهای واردات موبایل مواجه شدهایم.
وی متذکر شد: در صورتی که روند ثبت سفارشهای موبایل و تخصیص ارز بخواهد به همین ترتیب با اختلال و کندی پیش رود، به احتمال زیاد با بازار متلاطمی در شب عید مواجه خواهیم بود و برای جلوگیری از این بحران لازم است همین حالا به فکر باشیم و موانع را برطرف کنیم. حسین غروی افزود: حالا که روند عرضه و تقاضا در بازار به ثبات رسیده، باید تدبیری اندیشده شود که تامین کالا به همین میزان فعلی صورت گیرد تا بازار موبایل متعادل بماند. در غیر این صورت در ۳ ماههی پایانی سال با کمبود موبایل در بازار مواجه خواهیم شد و در پی آن شاهد موج گرانی این کالای اساسی و ایجاد نارضایتی در جامعه خواهیم بود.
رییس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی اظهار داشت: واردکنندگان موبایل پس از اجرای طرح رجیستری تمام تلاش خود را در جهت تامین بازار و ثبات قیمتها کرده اند که گواه آن هم مشاهدهی قیمتهایی حتی پایینتر از قیمت منطقه خاورمیانه است. لازم به توضیح است کنترل قیمتها طی هفتههای اخیر در حالی صورت گرفته است که با نوسان قیمت ارز و افزایش چشمگیر آن مواجه بوده ایم. اما با این حال واردکنندگان با وجود زیاندهی، قیمتها را کنترل کردهاند.
کاهش بروکراسی در فرآیند واردات موبایل
مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی
در رابطه با گرانی موبایل بارها صحبت شده است و کمتر کارشناسی وجود دارد که در این باره راه حل هایی را پیشنهاد نداده باشد. در ماه های پایانی سال قرار داریم و اگر می خواهیم با بحران در بازار موبایل مواجه نشویم باید برنامه هایی برای کنترل قیمت ها پیاده کنیم. به همین منظور باید در گام اول بروکراسی موجود در فرآیند واردات موبایل را کاهش دهیم تا واردکنندگان بتوانند با انگیزه بیشتری فعالیت کنند. در راستای حمایت هایی که برای حوزه تلفن همراه اختصاص داده ش ارز نیمایی بوده که باید اشاره شود که شرکتها تمایل ندارند با ارز نیمایی واردات انجام دهند. مشکلات زیادی پیرامون استفاده از این ارز برای آنها وجود دارد. ارز نیمایی و ارز بازار نزدیک به هم شده و دردسرهای ارز نیمایی برایشان توجیهی ندارد.
در حال حاضر شرکتهای زیادی وارد کار شدند و انحصار شکسته شد چرا که دیگر یک برند خاص توسط دو سه شرکت وارد نمیشود بلکه توسط چندین شرکت واردات آن صورت میگیرد. این باز شدن و شکست انحصار در کنار این موضوع که شرکتهای وارد کننده بتواند آسانتر کالای خود را وارد کنند بازار به وضعیت بسیار خوبی پیش خواهد برد و واردات شرکتی ایجاد و رونق خواهد گرفت. رونق واردات شرکتی هم میتواند باعث رقابت بین شرکتها و در نتیجه کاهش نسبی قیمتها و افزایش کیفیت خدمات به مردم هم بشود.