به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از همدان پیام، همایش کارآفرینی و پژوهش با دانشآموزان خلاق و پژوهنده به همت پژوهشسرای دکتر اذکایی و کانون کارآفرینان «ایتان» همدان و با حضور مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک همدان، معاون پشتیبانی ناحیه ۱ همدان، معاون آموزش و متوسط ناحیه یک همدان برگزار شد.
وجه تمایز این همایش دانشآموزی حضور نخبگانی بود که با ارائه بخشی از یافتههای پژوهشی خود همگان را به تحسین واداشتند.
در این همایش سیدجعفر سعیدیمنش مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک همدان عنوان کرد: امروز زمانی است که توانمندی دانشآموزان میتواند به تحقیق، کشف مقیاس تازه و جستجوی آگاهی متمرکز شود. چرا که با پژوهش و تحقیق کردن میتوان به عرصههای جدید علم و دانش پا نهاد و وارد عرصههای ناشناختهای از علم شد.
وی گفت: جامعه امروز درحالحاضر با سرعت روبهرشد علمی است و این سرمایه اصلی جامعه امروز استعداد و خلاقیت انسانهایی است که در آن زندگی میکنند و نوجوانان با کسب علم و دانش میتوانند تأثیرگذار باشد.
مدیر پژوهشسرای دکتر اذکایی ناحیه یک آموزش و پرورش همدان به فعالیت این مجموعه اشاره کرد و گفت: این پژوهشسرا امکان فعالیت دانشآموزان در حوزه پژوهش و رقم زدن زمینههایی برای آمادگی آنها در امور پژوهش فراهم میکند.
سعیدی عنوان کرد: در این پژوهشسرا بالغ بر ۲ هزار جلد کتاب تخصصی در اختیار دانشآموزان است که برخی از کتابها تخصصی و کتابهای مرجع است که از سوی دکتر اذکایی در اختیار دانش آموزان قرار میگیرد.
وی گفت: در ۵ سال اخیر حدود ۲۵۰ نفر دانشآموز پژوهنده در کشور داریم که در زمینههای مختلف همچون فتوکلروگراف، شیمی زیست، ادبیات فیزیک و نجوم در حالت فعالیت هستند.
مدیر پژوهشسرا دکتر اذکایی عنوان کرد: این پژوهشسرا جز ۱۰ مرکز برتر کشور در مسابقات نوبل اسلامی است که در سال ۱۳۹۵ توسط یونسکو گزارش شد.
اهمیت کسب مهارت در حوزه کارآفرینی
رئیس کانون کارآفرینان استان همدان نیز در این همایش با ارائه مطالب در قالب ویدئومتن به حاضران از اهمیت کسب مهارت در حوزه کارآفرینی اطلاعات متعددی را ارائه داد.
نصرتا… طاقتیاحسن در این همایش به نقش تأثیرگذار جوانان ایرانی بر کسب رتبه جهانی کارآفرینی کشور در خاورمیانه اشاره کرد و گفت: هم اکنون ما در بین ۱۴ کشور رتبه ۳ را داریم اما این کافی نیست و باید به کمک توانمندی علمی دانشآموزان ایرانی در آینده نزدیک به رتبه یک برسیم.
وی در این همایش با طرح ۱۰ سؤال برای دانشآموزان حاضر از آنها خواست به قابلیت کارآفرینی خود امتیازهای واقعی بدهند تا پس از جمعبندی بتوانند خود را در این عرصه محک زده باشند.
در این همایش حریم گلزارخجسته دانشآموز پژوهنده همدانی که عضو پژوهشسرای دکتر اذکایی است و دارای رتبه برتر استانی، کشوری و جهانی است به ارائه بخشی از یافتههای خود در زمینه برررسی کاربردها و ویژگیهای دستگاه شناسایی کننده زودرس و کنترل دمای بدن خود به ۳ زبان فارسی، انگلیسی و کرهای پرداخت که مورد استقبال حاضران قرار گرفت. اختراع یاد شده که توسط گلزار خجسته در همایش ارائه شد در کشور کره جنوبی کسب رتبه کرده و هماکنون در عرصه بینالمللی مطرح است.
در این برنامه فاطمه سلطانی نیز که دانشآموز شهید صابریان رنجبر و عضو پژوهشسرای دکتر اذکایی است در کنار قرائت قرآن و دکلمه از طرح پژوهشی که توسط وی مورد مطالعه و اجرا قرار گرفته است مواردی را مطرح کرد.
در این برنامه از دانشآموزان ارائه دهنده طرح توسط روزنامه همدانپیام با حضور مسئولان حاضر در مراسم تقدیر به عمل آمد.
اما آنچه جای سوال و تأمل داشت این نکته مهم بود که چرا آنگونه که باید متولیان امر به نخبگان دانشآموز که سرمایههای امروز و فردای ایران اسلامی هستند توجه نمیکنند این مهم از جمله گلایهای بود که توسط دانشاموزان حاضر به مسئولان در همایش مطرح شد.
در پایان نیز کانون کارآفرینان استان همدان از دانشآموزان نخبه عضو پژوهشسرا دکتر اذکایی دعوت کرد تا با عضویت در کانون کارآفرینان بتوانند ارتباط بین یافتههای علمی و توانمندیهای اجرایی در بازارهای کار و درآمدزا را تجربه کنند.