صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / پیش بینی افزایش کسری بودجه عربستان در سال ۲۰۲۰

موسسه مالی بین المللی پیش بینی کرد

پیش بینی افزایش کسری بودجه عربستان در سال ۲۰۲۰

کسب و کار نیوز - موسسه مالی بین المللی پیش بینی کرد کسری بودجه عربستان در سال ۲۰۲۰ با افزایش نسبت به ۲۰۱۹ به رقم ۶.۶ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور برسد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم به نقل از نشنال بیزینس، پایین آوردن هزینه دولت در سال آینده آسیب پذیری مالی میان مدت عربستان سعودی را نسبت به قیمت پایین تر نفت کاهش و این کشور را در مسیر یک بودجه متعادل تا ۲۰۲۳ قرار می دهد.

گاربیس ایرادیان، اقتصاددان ارشد موسسه مالی بین المللی IIF در امور خاورمیانه و شمال آفریقا گفت بزرگترین صادر کننده نفت اوپک با توجه به تلاش هایش برای کاهش هزینه ها، حالا شرایط مالی ایمن تری نسبت به چند ماه قبل دارد.

احتمال اینکه عربستان بتواند در سه سال آینده بودجه اش را متعادل نگه دارد حالا بیشتر شده است. بدهی عمومی زیر ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی نگه داشته شده و موسسه مالی بین المللی تخمین می‌زند قیمت نفت کمی بالاتر از ۶۰ دلار در هر بشکه باشد. ولی قیمت پایین نفت می تواند باعث افزایش کسری بودجه شود.

علی رغم قیمت پایین تر نفت در ۲۰۱۹، درآمد عربستان به خاطر انتقال سود سهام نفتی آرامکو عربستان افزایش می یابد. موسسه مالی بین المللی پیش بینی خود از کسری بودجه عربستان برای سال ۲۰۱۹ از ۶٫۲ درصد تولید ناخالص داخلی تا ۴٫۷ درصد پایین آورده است.

ایرادیان گفت:« ما همچنین پیش‌بینی خود را از کسری بودجه در ۲۰۲۰ را از ۷٫۵ درصد تولید ناخالص داخلی تا ۶٫۶ درصد پایین آورده ایم. این رقم همچنان نسبت به ۲۰۱۹ بالاست که دلیل آن درآمدهای کمتر نفتی است».

صندوق سرمایه گذاری عمومی که صندوق ثروت دولتی عربستان و ستون اصلی دستور کار تنوع اقتصادی ریاض است، خزانه  خود را پس از عرضه اولیه سهام آرامکو در بورس پر کرده است و حالا نقش اصلی را در هزینه کرد عمومی در این کشور دارد.

هزینه های عربستان در بودجه ۲۰۲۰ که در همین ماه منتشر شد، ۱٫۰۲ تریلیون ریال اعلام شده که ۲٫۷ درصد کمتر از تخمین‌های اولیه برای ۲۰۱۹ است. با توجه به قرارداد جدید ائتلاف اوپک+ و عملیاتی شدن کامل پالایشگاه جیزان، موسسه مالی بین المللی انتظار دارد تولید نفت عربستان در ۲۰۲۰ افزایش کمی داشته باشد. تولید نفت این کشور در ۲۰۱۹ ، سه درصد کاهش داشت.

شاخص مدیران خرید عربستان که نشان دهنده سلامت اقتصاد غیر نفتی آن است، در نوامبر تا ۵۸٫۶ افزایش یافت که بالاترین حد طی ۴ سال اخیر بود.

ایرادیان گفت:« ما انتظار داریم با افزایش تولید نفت، تولید ناخالص داخلی واقعی عربستان از کاهش ۰٫۳ درصدی در ۲۰۱۹ تا افزایش ۱٫۹ درصدی در ۲۰۲۰ تغییر کند».

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.