به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فارس، هادی جعفرینژاد رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه در گفتوگو با برنامه ۱۸:۳۰ شبکه خبر سیما با اشاره به بند ” ل” ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم گفت: معافیت مالیاتی قشر فرهنگی برای کشور یک سرمایه گذاری دراز مدت است. بر اساس قانون فعالیت های انتشاراتی، فرهنگی و هنری از مالیات معاف شده اند.
وی افزود: افزایش مالیات به معنای پرداخت بیشتر مالیات نیست، بلکه اخذ مالیات از کسانی هست که درآمدی بالایی دارند و از پرداخت مالیات خودداری می کنند.
رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه با بیان تعداد اقشار و گروههای فرهنگی که مالیات معاف هستند، گفت: برای این افراد مالیات به نرخ صفر محاسبه می شود.
همایون امیرزاده مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معافیت مالیات برای مشاغل فرهنگی را یک ضرورت اعلام کرد که از سال ۸۰ به بعد اعمال شده است.
وی با اعتقاد بر اینکه نباید بین اقشار مختلف تبعیض قائل شد، گفت: باید در بین اقشار فرهنگی که درآمدهای سرشاری دارند تمایز قائل شد.
امیرزاده با بیان اینکه قانون هیچگاه وحی منزل نیست، گفت: در همین حوزه فرهنگ و هنر باید حساب کلیت فرهنگ را از حساب ۱۰ یا ۲۰ نفر (سلبریتی ها) افراد پردرآمد نگذاریم.
وی افزود: باید حساب برخی از افراد در قشر فرهنگ و هنر که پردرآمد هستند را باید از برخی دیگر جدا کرد.
مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قانون فعلی مالیاتی تا کنون سه بار اصلاح شده است. در صورت شفافیت مالی می توان برای درآمد هنرمندان مالیات در نظر گرفت.
احمد زمانی معاون سازمان امور مالیاتی در ارتباط تلفنی با بیان اینکه هر قشری در کشور که درآمد دارد باید مالیات بدهد، گفت:بر اساس تحقیقات بین المللی انجام شده، کشور ما بیشترین معافیت های مالیاتی را دارد.
زمانی افزود: با وجودی که قرار شد پرداخت معافیت مالیات ها ساماندهی شوند متاسفانه معافیت های مالیاتی افزایش هم یافته است.
معاون سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه معافیت مالیاتی قشر خاصی بر عدالت مالیاتی تاثیر منفی می گذارد، گفت: نباید بخشی را از بخش دیگر تقدیس کرد. حمایت دولت بر بخشی که درآمد دارد صرفاً حذف مالیات نیست.
وی در پایان گفت: حذف مالیات برای قشری خاص، تبعیض آشکار است.