به گزارش کسب و کار نیوز، روز گذشته رضا رحمانی- وزیر صنعت، معدن و تجارت- اظهار کرد: برخی کارخانههای تولیدی لاستیک بعد از افزایش قیمت بنزین تصمیم به عدم توزیع محصولات به بازار گرفتهاند. این عدم عرضه کالا همچون احتکار و مصداق تخلف است که با آنها برخورد میشود. در واکنش به این اظهارات، مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر اظهار کرد: در این موضوعات اگر کسی شکایتی داشته باشد باید به وزارت صنعت و مراجع دولتی مراجعه کند. اگر مستندی وجود دارد که نشان میدهد کارخانهای از توزیع لاستیک به بازار خودداری کرده است، باید همین وزارتخانه با آن برخورد جدی کند. اگر جناب وزیر سندی برای این ادعا دارند، خود وزارتخانه وظیفه دارد که به شدت با آن برخورد کند.
وی افزود: هر ماه آمار تولیدات شرکتها به وزارت صنعت ارائه میشود و وزارتخانه براساس آن مواد اولیه کارخانههای تولیدکننده را ارزیابی میکند تا روشن شود مواد اولیهای که با ارز ۴۲۰۰ تومانی برای این کارخانهها تامین میشود، به درستی مورد استفاده قرار گرفته و محصول تولید شده است یا خیر؟ ماه به ماه همه کارخانهها تک به تک موظفند گزارش میزان تولید خود را به وزارت صنعت اعلام کنند. سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر خاطرنشان کرد: مگر این کارخانهها میتوانند تولید خود را مخفی کنند؟ اگر اینطور باشد خود وزارت صنعت با آنها برخورد کرده و میگوید آن حجم پولی که برای تامین مواد اولیه دریافت کردهاید، چرا تولید نداشتهاید و اگر تولید داشتهاید، چرا عرضه نکردید و محصول کجا عرضه شده است؟ ضمن اینکه انبار این شرکتها توسط وزارت صمت در این شرایط حتما مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: موضوع عدم عرضه لاستیکهای تولید شده به بازار از بیخوبن نادرست است و اگر کسی مستندی دارد، حتما ارائه دهد. مگر این کارخانهها شامل زیرمجموعههای وزارت صمت به حساب نمیآیند؟ اگر واقعا چنین تخلفی وجود دارد، بایستی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی امور کارخانههای کشور قاطعانه برخورد کند.
تنها تصریح کرد: در صنعت تایر بنزین مصرف میشود اما مقدار آن آنقدر ناچیز است که اصلاح نرخ بنزین تاثیر محسوسی بر قیمت تمام شده لاستیکها به صورت مستقیم ندارد بنابراین کارخانههای لاستیک مشکلی از این ناحیه ندارند. البته در صورت ایجاد تورم، همه صنایع درگیر خواهند شد. مسئله تورم یک بحث و موضوع افزایش قیمت بنزین بحث دیگری است. شاید جناب وزیر اطلاع ندارند که محصولات صنعت تایر توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان قیمتگذاری میشود و تولیدکننده نمیتواند به صورت دلبخواه قیمتها را تغییر و افزایش دهد. وی اظهار کرد: تولید و توزیع صنعت تایر توسط همان وزارتخانه صنعت پایش میشود و کارخانه نمیتواند در آن تقلب و تخلفی کند؛ اما در بازار هر اتفاقی ممکن است رخ دهد. ما تولیدکننده تایر هستیم؛ تولید کرده و آمار آن را ماه به ماه به وزارتخانه گزارش میدهیم.