صفحه اصلی / اقتصادی / بانک / خسارت بانک‌ها، منازل و فروشگاه های بیمه شده به سرعت پرداخت می‌شود

رئیس کل بیمه مرکزی گفت

خسارت بانک‌ها، منازل و فروشگاه های بیمه شده به سرعت پرداخت می‌شود

کسب و کار نیوز - رئیس کل بیمه مرکزی گفت: آن دسته از واحدهای تجاری، اداری و مسکونی که تحت پوشش بیمه هستند شناسایی شده و میزان خسارت وارده به آن ها در حال ارزیابی بوده و دستور رسیدگی سریع به وضعیت این واحدها داده شده است.

به گزارش کسب و کار نیوز، غلامرضا سلیمانی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به خسارت وارده به بانک‌ها، فروشگاه‌ها و واحدهای تجاری و مسکونی در اعتراض به گرانی بنزین در شهرهای مختلف کشور اظهار داشت: دیروز به مسئولان مربوطه در صنعت بیمه دستور دادم که اطلاعات را درباره تعداد خسارت وارده به بانک‌ها، مغازه‌ها، فروشگاه‌ها، واحدهای تجاری و مسکونی که بیمه بودند را سریعا استخراج کرده و ارزیابی خسارت را محاسبه کنند.

وی در خصوص خسارات وارده به شعب بانک‌ها در شهرهای مختلف گفت: هم ساختمان بانک‌ها و هم پول‌های داخل دستگاه‌های خودپرداز تماما بیمه بودند و دستور داده‌ایم که سریعا ارزیابی خسارت و پرداخت آغاز شود.

رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه برآورد از خسارات وارده به بانک ها و واحدهایی که بیمه بودند در آشوب‌های اخیر چقدر است، گفت: هنوز دقیقا خسارت وارد شده به بانک‌ها و  واحدهایی که بیمه بودند ارزیابی نشده است؛ باید اطلاعات دقیق از بانک‌ها دریافت شود که چه مقدار پول در دستگاه‌های ام تی ام و داخل شعبه داشته‌اند. ضمن اینکه به برخی از بانک‌ها ۱۰ درصد و برخی دیگر صددرصد خسارت فیزیکی و مالی وارد شده است.

سلیمانی درباره خسارت به خودروهایی که در خیابان‌ها بوده‌اند نیز گفت: اگر این خودروها بیمه باشند و در بیمه‌نامه نیز قید شده باشد که در شرایط آشوب خسارت پرداخت می‌شود حتما مشمول دریافت خسارت می‌شوند و شرکت‌های بیمه نیز در اسرع وقت خسارت را پرداخت خواهند کرد.

وی در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره پرداخت بدهی شرکت سایپا به صنعت بیمه گفت: تصمیم بر این بوده که شرکت‌های خودروسازی دیگر بیمه‌نامه را در کارگزاری‌های خود صادر نکنند و مردم شخصا به شرکت‌های بیمه برای دریافت بیمه‌نامه مراجعه کنند ولی هنوز این موضوع تعیین تکلیف نشده است.

رئیس کل بیمه مرکزی افزود: اما درباره شرکت‌های خودروسازی باید تاکید کنیم که ما هیچ مشکلی با ایران‌خودرو نداریم و ایران خودرو پول حق بیمه‌ای که از مردم دریافت می‌کند مستقیما به شرکت‌های بیمه پرداخت می‌کند ولی نزدیک به هزار میلیارد تومان طلب شرکت‌های بیمه‌ای از خودروسازی سایپا بوده است که بعد از جلسات مختلف نحوه پرداخت این طلب تعیین تکلیف شد.

به گفته سلیمانی هم اکنون هیچ طلب معوقه توافق نشده‌ای از سایپا نداریم؛ طبق مذاکرات انجام شده برای تمامی مبالغ سررسید مشخص تعیین شده و تمام شرکت‌های طلبکار با سایپا برای نحوه دریافت طلبشان توافق کرده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اوراق بیمه ای که بناست به اوراق بهادار تبدیل شوند قابلیت خرید و فروش توسط شرکت‌های بیمه و مردم عادی را دارد افزود: البته باید لایحه تبدیل اوراق بیمه‌ای به اوراق بهادار بورسی به مجلس ارسال و تصویب شود. بعد از تصویب مجلس اوراق بیمه‌ای به اوراق بهادار تبدیل خواهد شد.

رئیس کل بیمه مرکزی درباره بیمه‌نامه مسافری اتباع خارجی گفت: اتباع خارجی که وارد کشور می‌شود حتما باید بیمه‌نامه داشته باشند یکی از برنامه‌های شرکت بیمه مرکزی رسیدگی به وضعیت صدور بیمه‌نامه در مرزهاست؛ تمام مرزهای زمینی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد در برخی از مرزها بیمه‌نامه‌های خارجی صادر می‌شود و ما جلوی این موضوع را گرفتیم چرا که هر فردی وارد ایران می‌شود باید توسط بیمه‌های داخلی بیمه شود.

سلیمانی در خصوص صندوق بیمه حوادث طبیعی نیز گفت: مجلس قبول کرده بود ۵۰ درصد حق بیمه را مردم و ۵۰ درصد دیگر را دولت پرداخت کند ولی شورای نگهبان اعلام کرد که این مصوبه اشکال شرعی دارد و نمی‌توانیم مردم را مجبور کنیم که حق بیمه را پرداخت کنند. بر همین اساس پیشنهاد سه جانبه‌ای بین بیمه مرکزی، شورای نگهبان و کمیسیون اقتصادی  آماده کرده‌ایم که بناست در صحن علنی مجلس بررسی و تصویب شود که امیدواریم بعد از تصویب شورای نگهبان نیز تایید کند.

رئیس کل بیمه مرکزی درباره انتقادها به دریافت حق بیمه زائران اربعین اینطور توضیح داد که رقم ۲۲ هزار تومان از زائران اربعین به عنوان حق بیمه دریافت شد که ۷ هزار تومان آن برای سازمان اورژانس کشور بود و ۱۵ هزار تومان نیز متعلق به شرکت‌های بیمه بود؛ در مجموع ۴۵ میلیارد تومان از حق بیمه زائران اربعین در شرکت‌های بیمه‌ای جمع‌آوری شد ولی با توجه به پرداخت دیه به افرادی که بر اثر تصادف در کشور عراق فوت کردند یا هزینه درمان و انتقال زائرانی که بیمار شده و به کشور بازگشتند و پرداخت دیه‌های مختلف صنعت بیمه بیش از رقم دریافتی بابت حق بیمه خسارت پرداخت کرد اما با توجه به اهمیت راهپیمایی اربعین شرکت‌های بیمه با افتخار قدمی در راستای حفظ منافع زائران برداشتند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود در واکنش به تصادفات ساختگی و صحنه‌سازی برای دریافت خسارت از شرکت بیمه گفت: در حال هماهنگی با نیروی انتظامی هستیم تا با افزایش دوربین‌های مدار بسته مانع از صحنه‌سازی و تصادفات ساختگی شویم.

سلیمانی درباره تاثیر افزایش قیمت بنزین در صنعت بیمه گفت: افزایش قیمت سوخت در کوتاه‌مدت شاید اثری در بخش‌های اقتصادی داشته باشد اما در صنعت بیمه هیچ تاثیری نخواهد داشت چرا که حمل و نقل های بیمه‌ای عمدتا از گازوئیل استفاده می‌کنند که گرانی اثری در این بخش ندارد.

رئیس کل بیمه مرکزی درباره حذف بیمه‌نامه نیز تصریح کرد: هم اکنون تا حد زیادی بیمه‌نامه فیزیکی از شرکت‌های بیمه حذف شده و بیمه‌نامه‌های الکترونیکی صادر می‌شود. نرم‌افزار پرداخت خسارت نیز تا حد زیادی در این صنعت الکترونیکی شده است.

وی همچنین درباره برقراری معافیت صنعت بیمه از مالیات بر ارزش افزوده تاکید کرد: نباید این معافیت حذف شود چرا که صنعت بیمه در راستای حفظ منافع مردم و بخش‌های مختلف اقتصادی خدماترسانی می‌کند و درآمدزا نیست.

سلیمانی همچنین از پرداخت ۲۱۰ میلیارد تومان توسط شرکت‌های بیمه بابت خسارت سیل ۹۷ خبر داد و گفت: ابتدا پیش‌بینی می‌کردیم که رقم خسارت حدود دو هزار میلیارد تومان باشد ولی خسارت پرداختی به آن دسته از واحدهایی که بیمه بودند در همین حد باقی ماند. ضمن آنکه سایر واحدهایی که خسارت دیدند و بیمه نبودند توسط دولت تامین خسارت شده است.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.