به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، به گزارش روز سهشنبه انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران، رضا باکری در مورد احتمال آزادسازی واردات و صادرات شیرخشک از کشور، گفت: از آنجایی که تاکنون واردات و صادرات شیرخشک در کشور ممنوع بوده است احتمال این موضوع وجود دارد که صادرات و واردات این فرآورده آزاد شده و با ارز نیمایی و همچنین تعرفه گمرکی چهار درصد انجام شود.
وی درخصوص شیرخام گفت: از آنجایی که شیر خام اکنون بین دو هزار و ۷۵۰ تا دو هزار و ۹۰۰ تومان و متفاوت از قیمت مصوب تنظیم بازار با قیمت دو هزار و ۳۹۰ تومان به کارخانجات تولیدی به فروش می رسد؛ برخی تولید کنندگان فرآورده های لبنی که از خریدن شیرخام با نرخ بالاتر از نرخ مصوب امتناع می کنند دچار کمبود شیرخام کافی در خط تولید خود هستند، برخی دیگر از کارخانه ها نیز به دلیل وجود طرح توسعه و افزایش ظرفیت های خود از شیرخام کافی برخوردار نیستند. دامدارانی که از عرضه کافی شیرخام خود به برخی از کارخانه های لبنی خودداری، شیرخام خود را به تولیدکنندگان شیرخشک کشور می فروشند تا واحدهای لبنی را متقاعد به افزایش قیمت خرید شیرخام کنند.
باکری در ادامه گفت: با وجود این که ما سالیانه در حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار تن کره وارد کشور می کنیم اما صادرات خامه در کشور تعادل بین عرضه و تقاضای چربی را برهم میزند. در این خصوص تدبیری اندیشیده شده است تا جهت جلوگیری از صادرات خامه، افزایش قیمت شیرخام و فرآورده لبنی و همچنین ایجاد تعادل لازم بین عرضه و تقاضا در بازار، عوارض گمرکی برای صادرات خامه فله و فریز شده ۶۰ درصد در نظر گرفته شود. البته اجرای این موارد نیازمند تصویب در کارگروه تنظیم بازار کشور است.