صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / شکاف جنسیتی در صنعت آی سی تی
شکاف جنسیتی در صنعت  آی سی تی

«کسب و کار» از حضور کم رنگ زنان در لایه های مدیریتی صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات گزارش می دهد

شکاف جنسیتی در صنعت آی سی تی

کسب و کار نیوز - حضور زنان در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیا بسیار پررنگ است در حالی که در ایران به دلایل مختلف و به رغم کشورهای پیشرفته دنیا حضور زنان در عرصه تکنولوژی کمرنگ است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، این موضوع یکی از موارد مهم آسیب های موجود در صنعت‌ آی تی کشور است. اکثر زنان ایرانی بیشتر در رده‌های میانی شرکت‌های فناوری اطلاعات در شغل‌هایی مانند گرافیست، برنامه نویس، مشاور آی‌تی و… فعالیت می‌کنند. در مقابل اما حضور زنان در لایه‌های بالایی یک شرکت مانند یک مدیر یا سرمایه‌گذار کمرنگ است. به عبارت بهتر آسیب ها و مشکلات در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران بسیار گسترده است و شکاف جنسیتی در این صنعت یکی از مهم ترین آسیب هاست که حتی گذر زمان نیز نتوانسته این مشکل را حل کند و ایران در این رابطه همرنگ کشورهای دیگر جهان در بکارگیری زنان در لایه های بالاتر مدیریتی در صنعت آی سی تی شود.
عدم بکارگیری زنان ایرانی در شرکت های داخلی فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور در حالی اتفاق افتاده که حضور زنان ایرانی به عنوان مدیران موفق در سراسر جهان در شرکت های فناوری به امری عادی تبدیل شده است. زنان موفق ایرانی در حوزه مدیریتی
شرکت های مطرح آی تی جهان درخشیده اند و این اتفاق عدم حضور زنان را در لایه های مدیریتی این صنعت بیش از پیش آشکار ساخته است. دلارام کهربایی یکی از زنان موفق ایرانی ایرانی-آمریکایی مقیم یورک انگلستان است. او رئیس امنیت سایبری و استادیار دانشگاه یورک و از بنیانگذاران موسسه “زنان نیویورک در ریاضیات و محاسبات شبکه” می باشد. دلارام کهربایی بیش از ۷۰ مقاله چاپ شده در نشریات معتبر علمی دارد و چندین اختراع نیز با نام او به ثبت رسیده است.
پانته آ حمزه ای دیگر نمونه زن موفق ایرانی در مدیریت آی تی است. حمزه ای تحصیلات خود را در دانشگاه بریتیش کلمبیا به اتمام رسانده و اکنون مدیر بخش “اعتماد و ایمنی”(Trust & Safety) فیسبوک است. نگار قورچیان نیز تحصیلات خود را در سال ۲۰۱۶ در مقطع دکتری مهندسی برق و علوم کامپیوتر در دانشگاه مک گیل کانادا به اتمام رساند و هم اکنون مدیر هوش مصنوعی شرکت “فناوری‌های هوایی”(Aerial Technologies) است. او با تحصیلات و توانایی های خود توانسته فناوری‌های هوایی را با کمک هوش مصنوعی توسعه دهد. کتی آذرفر نیز رئیس توسعه محصولات شرکت “اریکسون”(Ericsson) است. شرکت سوئدی و چند ملیتی اریکسون، ارائه دهنده خدمات و
فناوری های ارتباطی است.

نقش کم رنگ زنان در حوزه های فناوری
فاطمه دانشور، کارآفرین
نقش زنان در تمام زمینه های اقتصادی باید نقشی پررنگ و غیر قابل تغییر باشد در حالی که در ایران و به خصوص در برخی صنایع هنوز از ظرفیت بالای زنان استفاده نشده است. زنان کارآفرین بسیار زیادی در کشور وجود دارند و مشغول به فعالیت هستند که در حوزه فعالیت شان هنوز رقیبی برای رقابت با آنها پا به میدان نگذاشته است. امروز در صنایعی که باید از حضور زنان و توانایی های آنها استفاده شود کم لطفی های زیادی دیده می شود. در حوزه فناوری هنوز آن طور که باید فضا برای حضور زنان فراهم نشده و با وجود فعالیتی زنان درحوزه های فناوری در دیگر کشورهای دنیا دارند برای حضور بیشتر زنان در این صنعت بااهمیت راهکاری وجود ندارد. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های بزرگ و شناخته شده جهان با مدیریت زنان قدرتمند به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا کرده‌اند اما اما در ایران وضعیت زنان فعال در حوزه فناوری اطلاعات به این گستردگی و شاید بهتر باشد بگوییم به این تاثیرگذاری نیست.
تجارت و فعالیت اقتصادی زنانه و مردانه ندارد و باید از حضور زنان در صنایع مختلف بهره برد. تولید ملی و داخلی و به دنبال آن رونق اقتصادی نیازمند حضور زنان و مردان در کنار یکدیگر است. با تبعیض در به کارگیری زنان در مشاغل مختلف تنها عقب ماندگی اقتصادی برای کشور ایجاد خواهد شد و ظرفیت بالای زنان نادیده گرفته می شود. باید محیطی فراهم شود تا زنان جرات بیشتری برای حضور در فعالیت‌های اقتصادی داشته باشند. آن موقع است که شاهد شکوفایی صنایعی خواهیم بود که زنان لایه های بالای مدیریتی آن را در دست گرفته اند.

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۰۶ همت گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز، این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.