صفحه اصلی / اقتصادی / راه و شهرسازی / شرط «مالکیت خصوصی» برای ثبت‌نام در طرح ملی مسکن حذف شد
شرط «مالکیت خصوصی» برای ثبت‌نام در طرح ملی مسکن حذف شد

اسلامی

شرط «مالکیت خصوصی» برای ثبت‌نام در طرح ملی مسکن حذف شد

کسب و کار نیوز-وزیر راه و شهرسازی داشتن تاهل، سابقه سکونت و عدم بهره‌مندی از امکانات و تسهیلات دولتی را سه شرط ثبت‌نام در طرح ملی مسکن اعلام کرد. به این ترتیب مالکیت خصوصی از شروط نام‌نویسی طرح مذکور حذف شده است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، محمد اسلامی با یادآوری این‌که عملیات اجرایی ۱۸۰ هزار واحد در طرح ملی مسکن آغاز شده است، افزود: تمامی تلاش در طرح اقدام ملی مسکن این است که زندگی مردم در واحدهای مسکونی و در محلات شان مناسب و مطلوب باشد.

وی ادامه داد: سامانه ای طراحی شده که محوریت آن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است و به صورت پایلوت ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن در این سامانه و در استان کرمان انجام شد که غربالگری در این خصوص به پایان رسیده است.

وی سه شرط اصلی ثبت نام در طرح اقدام ملی مسکن را شروط قانون ساماندهی زمین و مسکن اعلام کرد و گفت: تاهل، سابقه سکونت در شهر مورد تقاضای مسکن و عدم بهره مندی از امکانات و تسهیلات دولتی در خرید واحدهای مسکونی از جمله شروط ثبت نام در این طرح است.

این در حالی است که پیش از این محمود محمودزاده سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان این‌که طبق قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن متقاضیان ثبت‌نام مسکن ملی باید دارای چهار شرط اصلی باشند، تصریح کرده بود: تأهل، فاقد مالکیت خصوصی، عدم استفاده از امکانات دولتی از قبیل زمین، آپارتمان یا تسهیلات ویژه یارانه‌دار و داشتن سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا از جمله این شرایط است.

سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تأکید بر این‌که امکان ثبت‌نام افراد دارای سابقه مالکیت در طرح ملی مسکن وجود ندارد گفته بود: برای متقاضیان دارای موارد خاص مکانیزمی برای بررسی این موارد در حال طراحی است اما اولویت با کسانی است که چهار شرط اصلی را داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: آغاز ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن در ۱۰ استان کشور و همچنین معرفی سامانه بنا بر وعده‌ای که اعلام شد در ۱۵ آبان انجام می‌شود و در همان روز پذیرش آغاز خواهد شد.

اسلامی یادآور شد: در شهرهای جدید ساخت حدود ۶۷ هزار واحد طرح اقدام ملی آغاز شده است. در این شهرها زمین در اختیار پروژه طرح اقدام ملی قرار می‌گیرد تا جامعه هدف این طرح بتوانند بهره‌مندی لازم را در خصوص رفع نیاز مسکن داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه مجموع اقدامات اشاره شده با هدف جریان سازی تولید مسکن و کسب اطمینان و اعتماد مردم برای تولید مسکن در مناطق شهری است، گفت: احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در سال های ۹۸ و ۹۹ و همچنین سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی از جمله برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد. در نظر داریم تا این تعداد را به رقم ثابت در سال برسانیم و در دولت های آینده این طرح ادامه یابد.

وی افزود: تلاش شده تا پروژه‌های طرح اقدام ملی مسکن در نقاط مستعد هرچه سریع‌تر و توسط خود مردم و بخش خصوصی آغاز شود. ضوابط نیز بدین گونه است که در نقاط مستعد، زمین عرضه و در صدور پروانه های ساختمان تسریع ایجاد می‌شود به نحوی که با سهولت زمین در اختیار واجدان شرایط قرار بگیرد و عملیات ساخت وساز و احداث واحدهای مسکونی آغاز شود.

وی همچنین گفت: در نظر است تا در برخی از مناطق مستعد زمین به صورت گروهی در اختیار متقاضیان قرار گیرد تا آنها خود به صورت گروهی اقدام به ساخت و ساز کنند.

*کارگران در زمین‌های دولتی خانه‌دار می شوند

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: همزمان با اجرای طرح اقدام ملی مسکن، چند طرح دیگر همزمان در دستور کار قرار دارد. احداث ۱۰۰هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح، طبق تفاهمنامه امضا شده بین وزارت راه و وزارت دفاع در دستور کار قرار دارد. در این طرح، در مناطقی که وزارت دفاع خود زمین دارد اقدامات احداث شروع شده و در مناطق دیگر با کمک وزارت راه، زمین‌های موردنیاز در اختیار نیروهای مسلح برای احداث واحدهای مسکونی قرار می‌گیرد.

اسلامی دیگر اقدامات وزارت راه و شهرسازی را در بخش مسکن، امضای تفاهمنامه با ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) برشمرد و گفت: هم اکنون آن ستاد، حدود ۸۰۰ واحد را آغاز کرده است و در آینده نزدیک در پروژه‌ای که کلنگ‌زنی خواهیم کرد.

وی همچنین از آغاز “پروژه‌ای بزرگ” تا پایان سال خبر داد و در این‌باره گفت: محیط‌ها و مناطقی که ۵۰ هزار واحد مسکونی موضوع تفاهمنامه برای احداث هستند نهایی و قطعی خواهند شد و کار احداث این واحدها به سرانجام می‌رسد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به امضای تفاهمنامه با بنیاد مستضعفان و آغاز پروژه مشترک با آن بنیاد، اظهار کرد: با وزارت کار نیز برای مسکن کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی تفاهمنامه‌ای امضا شد. بر این اساس در حال مذاکره با این وزارتخانه هستیم تا بتوانیم زمین را در اختیار آنها قرار دهیم تا بتوانند جامعه کارگری و بازنشستگان را تحت پوشش این طرح و تامین مسکن قرار دهند.

وی امضای تفاهمنامه با وزارت آموزش و پرورش را از دیگر اقدامات تحقق طرج اقدام ملی وزارت راه و شهرسازی برای خانه دار شدن فرهنگیان برشمرد و افزود: جامعه بزرگ فرهنگیان، بازنشستگان و نیروهای مسلح، سه جامعه بزرگی هستند که در تفاهمنامه‌های منعتقد شده و یا در حال انعقاد، مورد توجه وزارت راه و شهرسازی بوده‌اند.

اسلامی بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی آمادگی دارد در قالب تفاهم نامه های منعقد شده با وزارتخان ها و نهادها، با سایر دستگاه ها و وزارتخانه ها در صورت تمایل به اجرای این طرح، تفاهمنامه همکاری مشترک به امضا برساند و حمایت و پشتیبانی لازم را برای صاحبخانه شدن کارمندان دولتی فراهم کند.

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۰۶ همت گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز، این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.