صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / مواد غذایی که موجب کاهش وزن می‌شود

پژوهش‌های یک محقق ایرانی نشان داد

مواد غذایی که موجب کاهش وزن می‌شود

کسب و کار نیوز - مطالعات پژوهشگران نشان می‌دهد رخ دادن تغییرات هرچند جزئی در رژیم غذایی می‌تواند تأثیراتی مهم و جدی در کاهش یا افزایش وزن داشته باشد.

 

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از سیناپرس، یافته‌های پژوهشگران حاکی از این حقیقت است که مصرف غذاهایی مانند مرغ بدون پوست، مغز آجیل‌ها و غذاهای دریایی به‌طورجدی درروند کاهش وزن مؤثر هستند. از سوی دیگر مصرف گوشت قرمزو گوشت‌های فراوری‌شده مانند سوسیس و کالباس نیز در افزایش وزن نقش مهمی دارند.

دکتر جسیکا اسمیت (Jessica Smith) سرپرست این تیم تحقیقاتی در رابطه با تأثیر رژیم غذایی بر کاهش و افزایش وزن گفت: «شواهد علمی زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی شامل کربوهیدرات‌های کم کیفیت مانند نان‌های سفید، سیب‌زمینی و شیرینی برای کاهش وزن مناسب نیستند. ما در این مطالعات می‌خواستیم بررسی کنیم که این امر در وهله اول برای جلوگیری از افزایش وزن به چه صورت است؟»

برای جلوگیری از افزایش وزن نه‌ تنها باید روی غذاهای سرشار از پروتئین مانند ماهی، آجیل و ماست تأکید داشته باشیم بلکه باید روی اجتناب از آردها و غلات تصفیه‌شده، نشاسته و قند تمرکز کنیم تا از مزایای این غذاهای سرشار از پروتئین و سالم بهره ببریم. بهتر است غذاهای دیگری مانند تخم‌مرغ و پنیر را به رژیم غذایی خود اضافه کرده و به‌این‌ترتیب افزایش وزن مرتبط با مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید.

دکتر داریوش مظفریان پژوهشگر ایرانی‌الاصل و از اعضای این تیم تحقیقاتی نیز در رابطه با موضوع فوق گفت: «پژوهش‌های ما نشان می‌دهد که شمارش کالری مؤثرترین استراتژی برای مدیریت طولانی‌مدت و پیشگیری از وزن نیست. مصرف برخی از غذاها به جلوگیری از افزایش وزن کمک کرده و مصرف برخی دیگر باعث افزایش وزن می‌شوند.

جالب‌تر از همه، به نظر می‌رسد ترکیب غذاها تفاوت بزرگی در این رابطه ایجاد می‌کند. یافته‌های ما نشان می‌دهد که برای جلوگیری از افزایش وزن نه‌تنها باید روی غذاهای سرشار از پروتئین مانند ماهی، آجیل و ماست تأکید داشته باشیم بلکه باید روی اجتناب از آردها و غلات تصفیه‌شده، نشاسته و قند تمرکز کنیم تا از مزایای این غذاهای سرشار از پروتئین و سالم بهره ببریم. بهتر است غذاهای دیگری مانند تخم‌مرغ و پنیر را به رژیم غذایی خود اضافه کرده و به‌این‌ترتیب افزایش وزن مرتبط با مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید.»

نتیجه‌گیری به‌دست‌آمده از این مطالعات در پی تجزیه‌وتحلیل داده‌های علمی جمع‌آوری‌شده طی ۱۶ سال است که در آن شرایط تغذیه و وزن ۱۲۰ هزار نفر را در سه مطالعه جداگانه موردبررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی با وزن گلوکوزی پایین (low glycaemic) برای جلوگیری از افزایش وزن بهترین گزینه به شمار می‌روند. از سوی دیگر غذاهای دارای وزن گلوکوزی بالا شامل غلات تصفیه‌شده، قند و نشاسته موجب افزایش وزن می‌شوند. این مواد غذایی تمایل به ایجاد فشارخون دارند که این امر با ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.

بر اساس این مطالعات همچنین مشخص شد که مصرف لبنیات و موادی مانند پنیر و شیر با کاهش یا افزایش وزن در ارتباط نیستند و از سوی دیگر برخلاف باور عمومی، مصرف لبنیات کم‌چرب دارای مزایای خاصی نبوده و مفید نیستند.

دکتر اسمیت در این رابطه اعلام کرد: «به نظر نمی‌رسد میزان چربی محصولات لبنی در افزایش وزن نقش مؤثری داشته باشند. در حقیقت، هنگامی‌که مردم لبنیات کم‌چرب مصرف می‌کنند، مصرف کربوهیدرات خود را افزایش می‌دهند که این امر می‌تواند باعث افزایش وزن شود. این امر نشان می‌دهد که افراد در طول مدت دوره زمانی طولانی، کالری کم موجود در لبنیات کم‌چرب را با افزایش مصرف کربوهیدرات جبران می‌کنند.»

 

همچنین مطالعه کنید:

ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالا از ایران تا انتهای سال

به گزارش کسب و کار نیوز، امین ترفع، در دومین همایش ملی ترانزیت با عنوان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.