به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، در دوران نوجوانی رژیم گرفتن میتواند خطرناک باشد. زیرا فرد مقادیر لازم مواد مغذی دریافت نمیکند و همین موضوع باعث کمبود رشد و بروز مشکلات دیگری در سلامتش میشود. البته خوردن وعدههای غذای سالم و میان وعده به همراه میزان ورزش مناسب میتواند به افراد در کاهش وزن و احتمالا رشد همزمانشان کمک کند.
در عین حال در بسیاری از افراد تنها فعال بودن به آنها کمک میکند بدون تغییر در مواد غذایی مصرفی وزن کم کنند. ورزش منظم نیز به آنها کمک میکند احساس سلامتی بیشتر و حس بهتری درباره خودشان داشته باشند.
باید توجه کرد که بهترین راه استفاده از رژیمهای غذایی این است که به اندازه کافی انواع مواد غذایی را برای برآوردن نیازهای بدن خود مصرف کنید و سعی کنید بیشتر میوه و سبزیجات بخورید. مصرف گوشتهای پرچرب، غذاهای سرخ کردنی و شیرینیها را کاهش دهید و به جای نوشیدنیهای قندی، آب بنوشید. همچنین اگر در مورد سایز خود نگران هستید یا فکر میکنید باید وزن کم کنید با پزشک یا متخصص تغذیه مشاوره کنید. این امر ممکن است به شما این اطمینان را بدهد که وزن سالمی دارید. اگر هم اضافه وزن داشتید، پزشک میتواند بهترین راه را برای شما به منظور رسیدن به وزن سالم تعیین کند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، اگر شما بخواهید عادات تغذیه خود را تغییر دهید، باید به این نکات توجه کنید:
– شیر بنوشید؛ به ویژه شیر کم چرب. بسیاری از نوجوانان فکر میکنند شیر نسبت به دیگر نوشیدنیها کالری بیشتری دارد، اما یک لیوان شیر کم چرب تنها ۸۰ کالری دارد و دارای پروتئین و کلسیم است. این درحالیست که یک قوطی نوشابه ۱۵۰ کالری انرژی دارد و فاقد مواد مغذی است.
– مواد غذایی متنوع از جمله میوه و سبزیجات مصرف کنید.
– آب زیاد بنوشید.
– مواد غذایی پروتئیندار و فاقد چربی مصرف کنید.
– غلات کامل که حاوی فیبر، ویتامین بی و آهن هستند، مصرف کنید.
– صبحانه بخورید. مطالعات نشان میدهد افرادی که صبحانه می خورند از دقت بالاتری برخوردارند.
– تعداد و مقدار مصرف غذاهای فست فود را کاهش دهید.
– از رژیمهای غذایی موقت دوری کنید؛ چرا که ممکن است با این رژیمها چند کیلوگرم وزن خود را به صورت موقت کاهش دهید، اما ممکن است با برگشت به شیوه معمول خود دوباره به وزن اول بازگردید.