صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / تولید روزانه گازوئیل یورو ۵ پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به ۲۰ میلیون لیتر رسید
تولید روزانه گازوئیل یورو ۵ پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به ۲۰ میلیون لیتر رسید

ثبت رکوردی تازه در ستاره پالایشی ایران

تولید روزانه گازوئیل یورو ۵ پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به ۲۰ میلیون لیتر رسید

کسب و کار نیوز:مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس از افزایش ظرفیت پالایشی این پالایشگاه به روزانه ۵۴۰ هزار بشکه تا پایان سال ۹۸ و تولید روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵ در این پالایشگاه خبر داد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از شانا, محمدعلی دادور ضمن اعلام این خبر گفت: هم‌اکنون با افزایش ظرفیت پالایشی این پالایشگاه به روزانه ۴۵۰ هزار بشکه میعانات گازی، به‌طور میانگین ۱۷ تا ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵ و ۴۷ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ در این پالایشگاه تولید می‌شود.

دستیابی به ظرفیت پالایشی روزانه ۵۴۰ هزار بشکه میعانات گازی تا پایان ۹۸

وی با تاکید بر اینکه با توزیع رقم ظرفیت‌ پالایشی فاز ۴ پالایشگاه میان سه فاز موجود که برنامه‌ریزی برای احداث آن انجام شده بود، هم اکنون در هر فاز این پالایشگاه به‌طور میانگین روزانه ۱۵۰ هزار بشکه میعانات گازی پالایش و به فرآورده‌های سبک و با ارزش تبدیل می‌شود، گفت: هم‌اکنون از طریق این بهینه‌سازی در سه فاز موجود، در مجموع ۹۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی ستاره خلیج‌فارس افزوده شده است و تا پایان امسال ۹۰ هزار بشکه دیگر نیز به این ظرفیت افزوده می‌شود.

صرفه‌جویی ۹۰۰ میلیون یورویی در ستاره خلیج‌فارس

مدیرعامل شرکت پالایش نفت ستاره خلیج‌فارس با اشاره به اینکه پیش از این مقرر شده بود ماموریت فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس پالایش روزانه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی باشد، اما با تغییرات انجام‌شده این فاز به نام فاز بهینه‌سازی ظرفیت و رفع گلوگاهی فازهای موجود تغییر یافت، گفت: سرمایه مورد نیاز برای احداث فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس ۹۸۰ میلیون یورو برآورد شده بود که با اجرای طرح بهینه‌سازی و رفع تنگناهای‌ فازهای موجود با هزینه‌ای معادل ۹۰ میلیون یورو، ۹۰۰ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی محقق شد که می‌توان آن را برای سرمایه‌گذاری در دیگر بخش‌ها به کار گرفت.

تولید روزانه ۵۰ هزار بشکه نفتای شیرین در ستاره

محمدعلی دادور همچنین از افزایش تولید روزانه نفتای این پالایشگاه به ۴۰ تا ۵۰ هزار بشکه در روز خبر داد و گفت: نفتای تولید شده از نوع شیرین است و به عنوان خوراک به پتروشیمی‌های اراک و تبریز ارسال می‌شود.

وی پیش از این از حذف تولید محصول نفتای ترش این پالایشگاه با تغییر مشخصات فنی خوراک خبر داده بود.

پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس به عنوان بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی دنیا که می‌توان آن را به لحاظ استفاده از توانمندی متخصصان داخلی در اجرا و استفاده از تجهیزات تولید داخل، ایرانی‌ترین پالایشگاه کشور نامید، با تبدیل روزانه ۴۵۰ هزار بشکه میعانات گازی با ارزش میدان مشترک پارس جنوبی به فرآورده‌های سبک و باکیفیت، کشور را در مسیر خودکفایی در تامین بنزین مورد نیاز قرار داده است.

ساخت پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با ظرفیت دریافت روزانه ۳۶۰ هزار بشکه خوراک از میدان مشترک پارس‌جنوبی در قالب ۳ فاز ۱۲۰ هزار بشکه‌ای از سال ۱۳۸۵، با هدف حفظ و استمرار عملیات برداشت گاز از میدان مشترک پارس‌جنوبی، کاهش آلایندگی‌های محیط‌زیستی و کمک به خودکفایی کشور در تامین فرآورده‌های راهبردی انرژی آغاز شد.

فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بهمن ماه ۹۷ با حضور دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری افتتاح شد و با تولید روزانه ۴۵ میلیون لیتر بنزین، سقف تولید بنزین کشور به روزانه ۱۰۵ میلیون لیتر رسید و کشور در شرایط باثباتی به لحاظ تولید فرآورده‌های باکیفیت قرار گرفت و از واردات بنزین بی‌نیاز شد.

همچنین مطالعه کنید:

تراز تجاری منفی ۷ میلیارد دلار شد/۸۳ درصد تجارت ایران با ۷ کشور

به گزارش کسب و کار نیوز، آخرین آمار تجارت خارجی کشور حکایت از آن دارد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.