به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی میراث آریا, امین قهرمانی اظهار کرد: «طی ماههای اخیر شاهد رویش علفهای هرز در محوطه این بنای تاریخی عظیم بودیم که در روزهای اخیر عملیات پاکسازی علفهای هرز روئیده بر روی دیوارهها و محوطه صورت گرفت.»
او افزود: «نظافت و پاکسازی از آثار ملی ازجمله اقدامات در راستای نگهداری و مراقبت این آثار است که در رفع آلودگی بصری این آثار مؤثر است.»
مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه ـ قصرشیرین ادامه داد: «با تلاشهای صورت گرفته، برنامه نظافت و پاکسازی این اثر تاریخی مهم اجرا شد، با پاکسازیهای مستمر و سمپاشی از رویش گیاهان جلوگیری میشود.»
بنای معروف به عمارت خسرو در میان نیزارها و نخلستانهای حاشیه شمالی شهرستان قصرشیرین کرمانشاه و در ساحل سمت راست رودخانه الوند قرار دارد.
این بنا در مسیر جاده بسیار بااهمیتی واقعشده که در سدههای میانه به جاده بزرگ خراسان و بعدها به دروازه آسیا معروف شده است.
بسیاری از مورخان و جغرافی نویسان ایرانی و عرب سده سوم هجری به بعد در مورد شهر قصرشیرین و بناهای این شهر ازجمله عمارت خسرو مطالبی نگاشتهاند.
اکثر مورخان عمارت خسرو را جزو عجایب دنیا دانسته و آن را کاخی دانستهاند که خسروپرویز برای شیرین زن مسیحیاش بناکرده است.
عمارت خسرو دارای پلان مستطیل شکل است که با جهت شرقی، غربی با استفاده از مصالح لاشهسنگ، گچ و آجر بر روی صفحهای به ارتفاع هشت متر ساختهشده است.