به گزارش کسب و کار نیوز، همین امر موجب شد تا در مهرماه ۱۳۸۲، در راستای اجرای برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و تحقق ماده ۱۲۴ این برنامه و با هدف توسعه ارتباطات و مخابرات از طریق خصوصیسازی و سرمایهگذاری شرکتهای خارجی و نیز به منظور حمایت از سرمایهگذاری خارجی و مشارکت بخش خصوصی داخلی و ترویج رقابت، تضمین رقابت سالم، کاهش تصدیگری، نظارت بر تعرفهها و کیفیت خدمات و حمایت از مصرفکنندگان، مقدمات برگزاری مزایده اپراتوری دوم تلفن همراه توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برپا شود. پس از انجام تشریفات مزایده و بررسی پیشنهادهای شرکت کنندگان، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نهایتا در ۲۷ بهمن ۱۳۸۲ کنسرسیوم ایرانسل را به عنوان برنده مزایده اپراتوری دوم تلفن همراه اعلام کرد.با تصویب «قانون اجازه اجرای موافقتنامه پروانه شبکه و خدمات ارتباطات سیار» توسط مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل در تاریخ ۶ آذر ۱۳۸۴ پروانه شبکه خدمات ارتباطات سیار (GSM) را در سطح ملی و برای پوشش جغرافیایی سراسر ایران، از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دریافت کرد.
ایرانسل توانست در مدت زمان کوتاهی پس از دریافت مجوز مذکور، مراحل راهاندازی و توسعه شبکه را به انجام رسانده و در ۶ شهریور ۱۳۸۵ (۹ ماه پس از دریافت مجوز) بهرهبرداری آزمایشی از شبکه را آغاز کند. شبکه ایرانسل در ۲۹ مهر ۱۳۸۵ به صورت رسمی در شهرهای تهران، مشهد و تبریز افتتاح شد. ایرانسل با بهرهگیری از متخصصان مجرب داخلی و خارجی، توانست شبکه خود را در مدتزمان کوتاه و با سرعت چشمگیری در سراسر کشور توسعه داده و ارائه خدمات با کیفیت در سطح استانداردهای جهانی را سر لوحه کار خود قرار دهد. ایرانسل در آن زمان، برای نخستین بار در ایران، نسل ۲٫۷۵ تلفن همراه (EDGE) را با قابلیت استفاده از «اینترنت همراه» در اختیار مشترکان خود قرار داد. در راستای گسترش سهم بازار و توسعه محصولات و خدمات، ایرانسل با دریافت پروانه ارائه سرویس اینترنت ثابت (WiMAX) در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۳۸۷، سرویس وایمکس را برای اولین بار در ایران ارائه کرد.ایرانسل همچنین موفق شد در تاریخ ۴ شهریور ۱۳۹۴، «پروانه سراسری انتقال داده مبتنی بر فناوری بیسیم ثابت بدون محدودیت در فناوری» را نیز کسب کند که در پی آن، محدودیت جغرافیایی و تکنولوژیک پروانه وایمکس برطرف شد.
ارائه اینترنت پرسرعت نسل سوم (۳G) و چهارم (۴G/LTE) همراه
در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۹۳، ایرانسل مجوز آزمایشی ارائه اینترنت در نسل سوم، چهارم و بالاتر تلفن همراه را کسب و در روز ۴ شهریور ۱۳۹۳ شبکه نسل سوم (۳G) را به صورت رسمی راهاندازی کرد.ایرانسل نخستین شبکه نسل چهارم تلفن همراه (۴G/LTE) ایران را نیز با فاصله کوتاهی از توسعه این فناوری در دنیا، در تاریخ ۲۹ آبان ۹۳ در مشهد مقدس راهاندازی کرد و با شتابی بیسابقه در اقصی نقاط ایران گسترش داد.ایرانسل همچنین در روز ۲۹ شهریور ۱۳۹۶، با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نخستین آزمایش شبکه کامل نسل پنج (۵G) در ایران را با موفقیت انجام داد. شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل در طول سالهای فعالیت، با تلاش روزافزون برای ارتقای زیرساختهای خود، تاکنون موفق به کسب ۴۳ درصد از بازار تلفن همراه ایران شده است. همچنین تاکنون تعداد ۳۷۸۵ شهر و دهستان تحت پوشش نسل سوم و ۳۱۰۸ شهر و دهستان تحت پوشش خدمات نسل چهارم اینترنت همراه ایرانسل قرار گرفتهاند.
اما ایرانسل به مناسبت سیزدهمین سالروز راهاندازی شبکه تلفن همراه خود در ساختمان مرکزیاش رویدادی را برگزار کرد و آمارهای مهمی از فعالیت و کارنامه سیزده ساله خود ارائه داد. «بیژن عباسی آرند»، مدیرعامل ایرانسل در این رویداد که اولین نشست خبریاش با خبرنگاران هم بود، اعلام کرد روزی که ایرانسل وارد عرصه ارتباطات شد، موبایل یک کالای لوکس به شمار میآمد و با حضور ایرانسل، این کالا تبدیل به یک کالای مصرفی و با قیمتی متعارف شد: «شکل گیری ایرانسل به عنوان یک تجربه موفق از همکاری با یک سرمایهگذاری خارجی که باعث رفع انحصار در کشور و کسب تجارب مفید برای توسعه سریعتر تکنولوژی و فناوری کشور شد به حساب میآید.»
ایرانسل و آمارهای کاربران
ایرانسل و آمار دیتا
ایرانسل و خدمترسانی
بیژن عباسی از تاسیس ۴۷۶ مراکز خدمات ایرانسل و وجود ۱۱۵۸ کیوسک خدمات ایرانسل به عنوان دستاورد دیگر این اپراتور در بحث خدمات رسانی عنوان کرد و تاکید کرد که بیش از ۵۳۳ کارشناس تمام وقت نیز به صورت تلفنی و آنلاین، پاسخگوی مشتریان در تمام ۲۴ ساعت شبانه روز هستند: «سرویس پاسخگویی VIP نیز برای مشتریان شرکتی ایجاد شده و در شهرستانها نیز با گویش محلی به راهنمایی مشترکین میپردازیم.»
شهر هوشمند و همکاریهای سازمانی
او به بحث زیرساحت اینترنت اشیا در ایرانسل اشاره کرد و خبر داد که در بیش از ۲۰ مرکز استان، شبکه نوین NB-IoT پوششدهی داده شده و تا کنون اقداماتی برای هوشمندسازی شهرها توسط ایرانسل انجام شده است: «نصب ۱۰۰۰ کنتور گاز هوشمند در شهر همدان و یا پیادهسازی ۵۰۰ سنسور پارکینگ حاشیهای هوشمند در شهر مشهد و تست موفقیت آمیز سرویس روشنایی هوشمند معابر مبتنی بر شبکه اینرنت اشیا از جمله این اقدامات هستند. همچنین این شبکه را در جنگل گلستان پیادهسازی کردیم تا تشخیص حریف و حوادث طبیعی در جنگلها را انجام دهد.»
اشتغالزایی
مدیرعامل ایرانسل میگوید این اپراتور تاکنون برای ۲ هزار و ۳۳۷ نفر در ایران اشتغال زایی کرده است، هرچند تعداد مشاغلی که این اپراتور در زنجیره ارزش صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد کرده به بیشتر از ۵۷ هزار شغل میرسد. او همینطور گفت که گروه اسنپ، حدود ۳ هزار شغل به شکل مستقیم و بیشتر از ۱.۵ میلیون شغل به شکل غیر مستقیم ایجاد کرده است. عباسی آرند اشاره کرد که MTN و ایرانسل، ۶۰ درصد از سهام گروه اسنپ را در اختیار دارند.
درآمد دولت از ایرانسل
مدیرعامل ایرانسل اعلام کرد که درآمدهای دولت از محل فعالیت ایرانسل از ابتدا تا کنون به شکل مستقیم به رقم ۳۲.۱ هزار میلیارد تومان رسیده است.او همچنین اعلام کرد که درآمدهای مستقیم و غیر مستقیم دولت از ایرانسل در ۱۳ سال گذشته، رقم ۴۲ هزار میلیارد تومان بوده است.
حمایت از تیمهای فوتبال
بر اساس آماری که عباسی آرند منتشر کرد، ایرانسل حامی فوتبال کشور هم بوده و حمایتهای مادی و معنوی زیادی را نسبت به سه تیم استقلال، پرسپولیس و تراکتورسازی داشته و بیش از ۱۵۱ میلیارد تومان به باشگاههای پرطرفدار کشور پرداخت کرده است: «همچنین ۴۴ میلیارد تومان از پیش پرداختهای ایرانسل به باشگاهها کماکان مستهلک نشده است.»
سرمایهگذاری در استارتاپها
مدیرعامل ایرانسل میگوید این اپراتور در زمینه سرمایهگذاری و کارآفرینی نیز فعالیتهای زیادی داشته و امروزه کمک به رشد شرکتهای دانشبنیان و توسعه کسبوکارهای دیجیتال با حمایت از نخبگان جوان ایرانی از اهداف اصلی این اپراتور به شمار میآید: «برنامه کاربردی چارخونه، روبیکا، پیامرسان بومی گپ و برنامه کاربردی دانا از جمله این موارد هستند و سرمایهگذاری در گروه اسنپ نیز بخش مهم دیگری از فعالیتهای سرمایهگذاری ایرانسل در اکوسیستم استارتآپی کشور است.»
آرند برنامههای آتی ایرانسل را نیز چنین برمیشمرد: «حمایت و عضویت در صندوقهای جسورانه و شتابدهندههای ایرانی، حمایت و سرمایهگذاری بر تولیدات داخلی با راهکار تحفیق و توسعه، حمایت از شرکتهای داخلی با سرمایهگذاری و انتقال و بومی سازی دانش و فناوری و حمایت و سرمایهگذاری در پروژههای ملی و زیرساختی-مخابراتی کشور.»