صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / تشدید محدودیت در واردات گوشی مسافری
تشدید محدودیت در واردات گوشی مسافری

با حذف معافیت 80 دلاری، تعرفه واردات تلفن همراه مسافری با ارز ثانویه محاسبه خواهد شد

تشدید محدودیت در واردات گوشی مسافری

کسب و کار- بر اساس ابلاغ ستاد مبارزه با قاچاق کالا به گمرک کل کشور، حقوق ورودی تلفن همراه مسافری بر اساس نرخ ارز بازار ثانویه (سامانه سَنا) محاسبه می‌شود.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، دستورالعمل مهم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص نحوه ترخیص تلفن همراه مسافر به گمرک ابلاغ شد. بر اساس این دستورالعمل، حقوق و عوارض گمرکی گوشی تلفن همراه مسافری با نرخ ارز ثانویه (سامانه سَنا) محاسبه می‌شود. هم چنین براساس ابلاغ ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز معافیت ۸۰ دلاری برای واردات گوشی همراه مسافر حذف شد. معافیت ۸۰ دلار برای واردات تلفن همراه مسافری حذف شد و استفاده از نرخ ارز بازار ثانویه برای محاسبه حقوق ورودی واردات تلفن همراه مسافری اعمال می‌شود. علی مویدی خرم‌آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نامه‌ای به رئیس کل گمرک و قائم‌مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی آورده است: با توجه به هماهنگی انجام شده در خصوص اعمال نرخ ارز براساس سامانه سنا برای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی گوشی تلفن همراه مسافری به پیوست یک نسخه از توافقات مصوب برای اجرای ابلاغ می‌شود؛ مقتضی است دستور فرمایید در اسرع وقت مصوبه فوق اجرایی و نتیجه به این ستاد منعکس شود.

بر این اساس مصوب شد: ۱- ماده ۱۴ قانون امور گمرکی که اشعار می‌دارد ارزش گمرکی کالا براساس برابری نرخ ارز اعلام شده توسط بانک مرکزی در روز اظهار، محاسبه می‌شود. ۲- نامه شماره ۹۷/۴۱۶۱۸۵ مورخ ۹۷/۱۱/۲۳ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تامین ارز کالاهای تلفن همراه براساس نرخ بازار ثانویه که در پایگاه اینترنتی بانک مرکزی اعلام می‌شود.  ۳- لزوم از صرفه‌انداختن واردات گوشی تلفن همراه به صورت مسافری در مقابل واردات تجاری. ۴- تصویب حذف معافیت حقوق ورودی تلفن همراه مسافری در کمیسیون ماده یک ‌آینی‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات. مقرر شد: جهت محاسبه حقوق ورودی کالای تلفن همراه مسافری معافیت ۸۰ دلار موضوع ماده ۱۳۸ آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی در نظر گرفته نشده و نرخ برابری ارز بازار ثانویه که توسط بانک مرکزی در پایگاه اینترنتی بازار ثانویه اعلام می‌گردد توسط گمرک ملاک عمل قرار گیرد. تا پیش از این واردات گوشی همراه مسافر تا ارزش ۸۰ دلار از پرداخت سود بازرگانی معاف بود و مازاد آن با ۲ برابر سود بازرگانی با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان محاسبه می‌شد. همچنین مبنای واردات گوشی همراه مسافر به جای ارز ۴۲۰۰، ارز سنای بانک مرکزی است.

محدود شدن واردات گوشی همراه مسافر و کاهش سوء استفاده از این روش مد نظر است چراکه گوشی‌ها قاچاق از طریق پاسپورت مسافری به داخل کشور می‌آمد.  طبق آمار در صورت ادامه پیدا کردن واردات گوشی مسافری با ضوابط قبلی، میزان ورود این کالا در حال نزدیک شدن به حجم تجاری بود که با مصوبه جدید این رویه تغییر خواهد کرد.

تخلفات و دور زدن قانون گمرک در واردات گوشی های مسافری

افشار فروتن لاریجانی، رئیس انجمن فروشندگان سیم‌کارت و تلفن همراه

روند واردات گوشی های مسافری به کشور به دلایل بسیاری نردیک به آمار واردات تجاری این کالا شده بود و تصمیمات جدی تری می بایست در این حوزه گرفته می شد. دلالان و سواستفاده کنندگان بازار موبایل با پاسپورت های مسافری اقدام به واردات گوشی به کشور می کردند و با استفاده از معافیت های مالیاتی ای که شامل این مدل از واردات می شد سودهای کلانی را به جیب خود منتقل می کردند. روش های زیادی از سواستفاده و تخلف در این بازار بخصوص واردات گوشی مسافری بوجود آمده که ضرورت تشدید محدودیت ها در این بخش را نشان می داد. هر دلال و یا فروشنده ای با تخلفات بسیار و برای دور زدن قانون گمرک و مالیات سعی در سواستفاده از قوانین واردات گوشی مسافری به کشور داشت و تخلفات زیادی در زمینه پاسپورت های مسافران ثبت شده است.

در این رابطه با ایجاد بازار ثانویه ارز، بستری روشن و قابل کنترل در کنار بازار اصلی ارز تشکیل می شود که در تعیین قیمت توافقی آن نباید دولت دخالتی داشته باشد و فقط با نظارت می تواند در آن نقش کنترلی خود را ایفا کند. بنابراین در واردات گوشی مسافری ساماندهی خواهیم داشت و می توان دست دلالان را از این بازار کوتاه کرد. دلالان تلفن همراه برای دستیابی به سود هر چه بیشتر به هر روشی دست می اندازند تا بتوانند حتی شده یک گوشی از طریق مسافری وارد کنند و سود حاصل از فروش آن را انباشته کنند. در این بازار خریدار و فروشنده و به نوعی همان وارد کننده و صادر کننده توافق می کنند و همه چیز شفاف خواهد بود و پشت پرده ای نخواهد داشت.

همچنین مطالعه کنید:

اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید بورس کالا

به گزارش کسب و کار نیوز، براساس اطلاعیه مدیریت پذیرش بورس کالای ایران، پذیرش کالاها …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.