صفحه اصلی / اسلایدر / پرواز گران اربعین
پرواز گران اربعین

بازار سیاه بلیت پرواز اربعین امسال نیز تکرار شد

پرواز گران اربعین

کسب و کار- کمتر از 10 روز به روز اربعین مانده و از روزهای گذشته سیل زائران به سمت عراق به راه افتاده اند و با پرواز، اتوبوس، قطار و... سعی می کنند خود را برای روز اربعین- بیست و هفتم مهرماه- به کربلا برسانند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، اما ماجرای چگونگی تهیه بلیت های حمل و نقل مسافران به این کشور مانند هر سال به جاهای باریک کشیده و در سال جاری علاوه بر بازار سیاهی که برای تهیه بلیت ها به راه افتاده در فضای مجازی نیز این بلیت ها به قیمت های گزاف خرید و فروش می شوند. نظارت بر عملکرد فضای مجازی در ارایه این خدمات مورد قبول نیست اما مردم باز هم از روی ناچاری به دلیل نبود بلیت به این سایت ها مراجعه می کنند. در حال حاضر گرانترین نرخی که برای پرواز اربعین در بازار وجود دارد دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام شده در حالی که در بازار سیاه این قیمت از ۳ میلیونتومان عبور کرده است.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی در این رابطه گفت: بلیت پرواز اربعین، کمیاب و دسترسی مردم عادی برای خرید این بلیت‌ها سخت شده و حتی منِ آژانس‌دار نمی‌توانم این بلیت را راحت تهیه کنم، چه برسد به مردم عادی. در حال حاضر نرخ این پرواز دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که برای این پرواز گران است. به گفته وی در بازار سیاه این بلیط ها بسیار گران تر به فروش می رسند. حرمت‌الله رفیعی گفت: معتقدم نرخی که برای پرواز اربعین تعیین کرده‌اند؛ مبلغ دو میلیون و ۲۰۰هزار تومان گران است. قبل از این نرخ‌گذاری، نرخ بلیت دو طرفه اربعین حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود. جدا از این اقدام، بلیت پروازها فقط در اختیار چند آژانس چارترکننده قرار گرفته است، حتی منِ آژانس‌دار نمی‌توانم این بلیت را راحت تهیه کنم، چه برسد به مردم عادی. وی افزود: در جلسه‌ای که پیش از اربعین در سازمان هواپیمایی برگزار شد، قرار شد فروش بلیت پروازها با آژانس‌های دارای مجوز و سایت شرکت‌های هواپیمایی باشد و سایت‌های فروش آنلاین در بازه اربعین محدود شوند. طبق صحبت‌ها قرار بود این فروش توسط حدود سه هزار آژانس مسافرتی و خدمات هوایی انجام شود. حالا درست است که در سایت‌های اینترنتی فروش آنلاین نداریم، اما به همه آژانس‌های هوایی هم اجازه فروش بلیت پروازهای اربعین داده نشد.

او در پاسخ به این سوال که آیا مصوب شده بود همه آژانس‌های مسافرتی و هوایی (دارنده مجوز بند الف) فروش بلیت پروازهای اربعین را انجام دهند و یا این امکان فقط به یکسری آژانس و شرکت‌های هواپیمایی داده شد؟ گفت: طبق صحبتی که درجلسات سازمان هواپیمایی شده بود قرار شد آژانس‌های مجاز فروش داشته باشند اما حالا فقط یکسری آژانس چارترکننده این امکان را دارند. ما اعتراض‌های زیادی از مردم دریافت کرده‌ایم که بلیت پرواز اربعین را نتوانسته‌اند از این آژانس‌های محدود تهیه کنند. مقصود اسعدی سامانی ـ دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی ـ قبلا گفته بود: فروش بلیت پروازهای اربعین فقط از طریق آژانس‌های مجاز و سایت شرکت‌های هواپیمایی امکان‌پذیر است و سایت‌های اینترنتی مجوز فروش پروازهای اربعین ندارند. سازمان هواپیمایی کشوری اوایل مهرماه فهرستی از ۱۷ نماینده رسمی فروش بلیت پروازهای اربعین را منتشر کرده است. بلیت پرواز اربعین نیز حضوری و به تعداد محدود و در صورت داشتن اصل کارت ملی، اصل پاسپورت و کپی آن فروخته می‌شود. این دفاتر فروش در شهرهای تهران، اصفهان و مشهد مستقرند که با توجه به فروش حضوری، خارج از دسترس ساکنان همه شهرها هستند. درحال‌حاضر «بلیت‌ رفت» تا نجف که در اختیار برخی از این آژانس‌ها قرار دارد، با نرخ مصوب (یک میلیون و یکصدهزار تومان) و از تاریخ ۲۴ مهرماه در دسترس است، اما بلیت «پرواز برگشت» به نرخ مصوب، نایاب شده است.

به گفته این آژانس‌ها ظرفیت پروازهای برگشت تا پایان مهرماه تکمیل شده و برگشت زائرانی که هم‌اکنون برای خرید بلیت اقدام کنند به آبان‌ماه موکول می‌شود که نرخ آن از محدوده نرخ مصوب نیز خارج شده و طبق اطلاعات آژانس‌های فروشنده، نرخ آن در یک مسیر به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می‌رسد. با این حساب هم‌اینک هر شخصی موفق شود بلیت رفت و برگشت عراق را تهیه کند نرخ آن به مرز سه میلیون تومان می‌رسد. از سویی در سایت‌های شرکت‌های هواپیمایی از یک هفته پیش، برای پروازهای این مسیر در رفت و برگشت «ظرفیت تکمیل» اعلام شده است. تنها تاریخ آزاد برای خرید بلیت پرواز اربعین در برخی از این شرکت‌ها ۲۷ مهرماه ـ روز اربعین ـ است و ظرفیت پروازهای برگشت از چهارم آبان‌ماه برای فروش باز شده است.

جولان مافیای بلیت در ایام اربعین

کامران الیاسی، مدیرعامل آژانس هواپیمایی

ماجرای بازار سیاه بلیت های اربعین هر ساله تکرار می شود و اینکه نمی توان برای این مشکل راه حلی اندیدشید از خود بازار سیاهی که به راه می افتد عجیب تر است. هرساله این مراسم وجود داردو مسوولان نیز از آن باخبرند بنابراین چه اتفاقی می افتد که بازار سیاه در فضای فیزیکی و مجازی به راه می افتد. چرا و چگونه این بلیت‌ها به بیرون راه یافته و خارج از نمایندگی‌ها با قیمت گران درحال فروش است. این موارد در حالی مطرح می شود که مسولان بازار سیاه را انکار می کنند و اعلام کرده اند با نظارت هایی که انجام داده اند و محدودیت فروش اینترنتی بلیت ها اوضاع تحت کنترل بوده است و تنها بخش اندکی از بلیت ها به بازار سیاه راه پبدا کرده اند.

هم چنین موضوع دلالی در حال حاضر علاوه در فضای فیزیکی به فضای مجازی نیز سرایت کرده و آن هم دلیل برای گران تر شدن هر چه بیشتر بهای بلیت ها است. در آستانه سفرهای اربعین دلالان بلیت برای ایجاد بازار سیاه تلاش زیادی دارند، امری که منجر شده با وجود ادعای دولت مبنی بر نظارت، قیمت‌ بلیت اتوبوس و هواپیما برای این ایام بدون هیچ توجیهی افزایش یابد و دسترسی به بلیت با نرخ‌‌های مصوب برای مردم امکان‌پذیر نباشد. بنابراین با وجود ادعای دولت مبنی بر نظارت دقیق بر نرخ‌ بلیت‌ها، در حال حاضر سقف قیمتی تعیین شده برای بلیت اتوبوس و هواپیما به هیچ عنوان رعایت نمی‌شود. در این شرایط باید اشاره کنیم که نبود نظارت ها ادامه دارد و مافیای بلیت ‌در ایام اربعین جولان می دهند.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.