به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از جام جم، شترمرغ، یک حیوان واسط بین دام و پرنده است. آناتومی بدنش مانند گوسفند و ریه و سنگدانش مثل مرغ است. نصف بدنش شبیه گوسفند و نصف دیگر شبیه مرغ است.
شترمرغ از خانواده سینه پهنهاست. استخوان سینه اینها مثل قایق، بدون غضروف ستیغ پرنده و کاملا صاف است. سینه آنها گوشت ندارد. بیشترین گوشت یعنی ۹۰ درصد گوشت در ران حیوان قرار دارد.
آیا بیماری از شترمرغ به انسان منتقل میشود؟
چون این حیوان، واسط بین دام و طیور است میتواند تمام بیماریهای دام و طیور را بگیرد که بروسلا و سل بیماریهایی است که گزارش شده است. آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، شاربون و نیوکاسل را میگیرد که در کشور ما علیه آنفلوآنزا و نیوکاسل واکسن داریم.
تخم شترمرغ چه خواصی دارد ؟
یک تخم شترمرغ غذای ۱۵ نفر است. کلسترول آن پایین است. ویتامین گروه B مانند B1، B2 و B3و ویتامین A دارد. همچنین فولات یا ویتامین B9 دارد. فسفر، کلسیم، آهن، روی و منگنز هم دارد. چون آهن و ویتامینهای گروه B زیادی دارد من مصرف آن را به افراد توصیه میکنم.
بافت عضلانی شترمرغ چه میزان چربی دارد؟
بافت عضلانی شترمرغ بدون چربی است. چربی عضلانی شترمرغ ۰/۶۵درصد است، یعنی به یک درصد هم نمیرسد. در عضله گاو ۶ درصد است. در عضله مرغ ۳/۰۸ درصد است. میانگین چربی شترمرغ ۰/۷درصد و در بوقلمون ۱۸ تا ۲۲ درصد است.
چربی گوشت شترمرغ بیشتر از نوع غیراشباع است که میزان آن در شترمرغ ۵۰/۸ و در بوقلمون ۴۸ درصد است. در شترمرغ چربی اشباع۲/۸۴ گرم درصد گرم است. در مورد گوساله این عدد ۴/۳ گرم در صد گرم است. هر فرآوردهای که این پرنده دارد قابل استفاده است.
قیمت گوشت شترمرغ نسبت به گوشت گوسفند چگونه است؟
از نظر قیمت همتراز گوشت گوسفند است و چربی کمتری دارد.
چرا ما در بازار زیاد گوشت شترمرغ نمیبینیم ؟
چون هنوز به حدی نرسیده که در سبد خانوار وارد شود. در مزارع که کشتار میکنند، خودشان مشتری دارند. ما به جایی رسیدیم که برویم به سمت گوشت یخی. تولید انبوهمان پنج شش ماه آینده شروع میشود و قصد صادر کردن داریم.