صفحه اصلی / سرخط خبرها / موسوی: دیدار رئیس جمهوری با ترامپ در دستور کار نیست
موسوی: دیدار رئیس جمهوری با ترامپ در دستور کار نیست

موسوی: دیدار رئیس جمهوری با ترامپ در دستور کار نیست

کسب و کار نیوز - سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به برخی گمانه زنی‌های رسانه ای درباره دیدار ترامپ با رئیس جمهوری در جریان سفر به نیویورک گفت: نه این دیدار در دستورکار ما هست و نه فکر می‌کنم چنین اتفاقی در نیویورک رخ دهد. ما به دیدار برای عکس گرفتن حساب نمی‌کنیم بلکه دیدار باید دستور کار و نتایج ملموس داشته باشد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، «سید عباس موسوی» صبح امروز دوشنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به سفر رئیس جمهوری به ترکیه اظهار داشت: امروز رئیس‌جمهور در ترکیه  در پنجمین نشست سران کشورهای عضو روند آستانه شرکت می‌کنند و امیدواریم نتایج این نشست به نفع مردم منطقه و سوریه باشد و آرامش را به این کشور بازگرداند و تا نابودی تروریست‌ها و بازگشت صلح و امنیت در منطقه ادامه خواهد داشت.
وی همچنین با اشاره به سفر محمد جواد ظریف به کشورهای آسیایی در هفته‌های اخیر گفت: وزیر امور خارجه طی روزهای آینده مهیای سفر به نیویورک هستند و در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت خواهند کرد. ایشان در این اجلاس به همراه رئیس‌جمهوری شرکت می‌کنند. در نیویورک هم دیدارها و ملاقات‌هایی با مقامات ک شورهای دوست برقرار است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اتهام‌زنی به ایران درباره حملات اخیرپهپادی به تاسیسات نفتی سعودیها تصریح کرد: پنج سال است که یمن درگیر جنگ خونین است و ائتلاف سعودی با حمایت کشورهای غربی جنایات گسترده‌ای علیه ملت یمن مرتکب شده است.  طبیعی است که مردم و ارتش یمن به این جنایاتها واکنش نشان دهد.
موسوی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که از مردم یمن و حقوق آنها دفاع می‌کند ولی اینکه این گونه اقدامات دفاعی به ایران نسبت داده شود، در راستای دروغ حداکثری است که در ادامه ناکامی‌هایشان است.
وی ادامه داد: ما از این اقدامات تعجب نمی‌کنیم. کشورهای وابسته همچنان وابسته هستند و آنهایی که قرار  است آنها را بدوشند این حرف‌ها را می‌زنند تا به این کشورهای وابسته احساس امنیت بدهند. این حرف‌ها بی‌اساس و محکوم هستند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره اتهام‌زنی‌های شبکه بی‌بی‌سی فارسی به ایران اظهارداشت: من وارد بحث‌های امنیتی نمی‌شوم. متهمانی سال‌های گذشته از سوی نهادهای امنیتی دستگیر شده و براساس مدارک بازجویی شدند. بعدها نظام دست به خودپویایی می‌زند و اگر حقی از افراد ضایع شده، آن را جبران می‌کند. طبیعی است که معاندان سوء استفاده کنند. کارهای حقوقی در این باره ممکن است از سوی وزارت اطلاعات و نهادهای حقوقی پیگیری شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره توسعه توریسم سلامت در کشور ابراز داشت: یکی از مزیت‌های نسبی ایران علاوه بر داشتن مراکز تاریخی و فرهنگی که برای هر توریستی مهم است، مسئله توریسم سلامت است که به خاطر پیشرفت‌های پزشکی ایران است. ایران سال‌ها است مهیداتی در این زمینه اتتخاذ کرده است. وزارت گردشگری متولی این کار است و وزارت امور خارجه در کنار همه نهادها برای حل و فصل مشکلات و موانع پیشرو  اقدام می‌کند.

دیدار رئیس جمهوری با ترامپ در دستور کار نیست

موسوی درباره احتمال دیدار ترامپ و روحانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل بیان کرد: من این دیدار را تائید نمی‌کنم. نه این دیدار در دستورکار ما هست و نه فکر می‌کنم چنین اتفاقی در نیویورک رخ دهد. همانطور که آقای روحانی گفت ما به دیدار برای عکس گرفتن حساب نمی‌کنیم بلکه دیدار باید با دستور کار و نتایج ملموس باشد. لذا این گمانه‌زنی‌ها در دستورکار ایران نیست.
وی تصریح کرد: همانطور که قبلا هم اعلام کردیم، اگر آمریکایی‌ها به برجام بازگردد و از تروریسم اقتصادی را بردارند آنها می‌توانند به نشست کمیسیون مشترک بازگشته و حرف‌هایشان را بزنند.

اقدام کانادا مغایر با قوانین بین المللی است

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره مصادره شده اموال ایران در کانادا یادآور شد: این پرونده از چند سال پیش در جریان بود. این حکم دو سال قبل صادر شد که ما هشدارهای لازم را دادیم که اجرا نکنند. اجرایی شدن آن دو سال طول کشید. الان هم اعلام می‌کنیم اجرای این حکم مغایر با نص حقوق و قوانین بین‌المللی است ایران نیز این حق را برای خود محفوظ می‌دارد تا از حقوق خود دفاع کند. اقدامات لازم در این باره شروع شده است.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره راه‌اندازی سوئیفت روسی عنوان کرد: با توجه به اقداماتی که از سوی آمریکا در سوء‌استفاده از قدرت دلار خود انجام می‌دهد و از این مسئله به عنوان ابزار در روابط سیاسی نسبت به کشورهای مستقل انجام می‌دهد، جمهوری اسلامی ایران سعی می‌کند با کشورهای دارای مراوده از سازوکارهای خاص خود استفاده کند حذف دلار و مبادله با ارزهای ملی یکی از این راهکارهاست. هم‌اکنون با کشورهای دوست با ارزهای ملی مبادلات خود را انجام می‌دهیم.
موسوی درباره بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشگاه‌ها گفت:  این موضوع مربوط به برجام نبوده و نیست. این بازدیدها در راستای اجرای تعهدات داوطلبانه ایران ذیل پروتکل الحاقی بوده است که برای شفاف‌سازی بیشتر و گرفتن بهانه از مخالفان بوده است. این مسئله چند مورد بوده و در گذشته هم انجام شده است. این بازدیدها چند مورد بوده و تمام شده است.

صحبت‌های ترامپ ۲۴ ساعت هم دوام ندارد

وی درباره بازداشت سه تبعه استرالیایی اظهار داشت: من از بازداشت سه تبعه اطلاع ندارم. یک مورد بود که سال گذشته به اتهام جاسوسی به حبس محکوم شده بود. در مورد دو تبعه دیگر باید از نهادهای مرتبط سوال کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره دوگانگی صحبت‌های ترامپ در قبال ایران گفت: بارها این دوگانگی و چندگانگی را از زمان روی کار آمدن ترامپ شاهد بوده‌ایم و نوعی تشویش و سردرگمی را بارها از سوی مقامات آمریکایی نسبت به ایران مشاهده می‌کنیم. نمی‌توان بر خیلی از صحبت‌های وی حساب باز کرد چرا که دوام این سخنان حتی ۲۴ ساعت نیز نیست.
موسوی درباره پیام برکناری بولتون به ایران اظهار داشت: ما پیامی از آمریکایی‌ها نگرفتیم. به دلیل برکناری بولتون هم کار نداریم بلکه این مسئله به خاطر تحولات داخلی این کشور است. ایران به افراد و تحولات کار ندارد بلکه آنچه برای ایران مهم است عمل و اقدام آنها نسبت به ایران است.

به اجرای تعهدات اروپا دل نبسته‌ایم

وی افزود: آنچه اکنون درباره ایران شاهد هستیم که به گفته آنها فشار حداکثری و به قول ما تروریسم اقتصادی، عملی است که از سوی آمریکا نسبت به ایران در پیش گرفته شده است.
این دیپلمات کشورمان درباره امیدواری به اجرای تعهدات اروپا در برجام تصریح کرد: امیدواری همیشه است ولی ما به اجرای تعهداتی که اروپا براساس برجام و قطعنامه شورای امنیت موظف به اجرای آن هستند، دل نسبته‌ایم. تجربه ۱۶ ماهه اخیر ما به این نتیجه می‌رساند که جای امیدواری نیست ولی ما همیشه پنچره دیپلماسی را همیشه باز نگهداشته‌ایم.

رفت وآمدهای مقتدا صدر به ایران موضوع تازه‌ای نیست

موسوی درباره سفر اخیر مقتدی صدر به ایران خاطرنشان کرد: مقتدی صدر به ایران رفت و آمد دارد و این رفت و آمد هم تازگی ندارد و ایشان و سایر دوستان عراقی – چه در درون دولت و چه در بخش‌های دیگر به عنوان دوستان ایران- یا در ایران بودند یا رفت و آمد داشتند. بنابر این حضور ایشان مسئله تازه‌ای نیست. خیلی هم پیام خاصی نیز ندارد. ایشان با ایران رفاقت دارد که این رفاقت برای ما و دولت عراق غنیمت است.
وی درباره آزادی نفتکش توقیف شده انگلیسی ابراز داشت: مراحل حقوقی و قضایی‌اش در جریان است و دو، سه کار اداری آن باقی مانده و این کشتی سپس رفع توقیف می‌شود. این آزادی به خاطر واسطه‌گری نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گفت‌وگوهای ایران با کشورهای منطقه به خاطر حملات اخیر یمنی‌ها به آرامکو بیان کرد: این حملات ارتباطی به این گفت‌وگوها ندارد. جنگی بین یمن و ائتلاف سعودی در جریان است و این مسائل ربطی هم به ایران ندارد.با این حال ایران همیشه از مظلومین دفاع می‌کند.

پیشنهادات ایران برای گفت و گو با کشورهای منطقه همچنان پابرجاست

موسوی اضافه کرد: پیشنهاد گفت‌وگوی ما با کشورهای منطقه در قالب‌های مختلف مانند امضای پیمان عدم تعرض و تشکیل مجمع گفت‌وگوهای منطقه‌ همچنان پابرجاست و باز تاکید داریم منطقه متعلق به کشورهای منطقه است و امنیت آن وابسته به کشورهای منطقه‌ای است و منشا ناامنی حضور کشورهای فرامنطقه‌ای است. ایران همیشه همسایگان را اولویت خود قرار داده هرچند برخی از آنها در برخی از مواقع دچار سوء تفاهم‌هایی هستند و در دیپلماسی ما نسبت به آنها همیشه باز است.

اگر روال به همین وضعیت ادامه یابد گام چهارم هم اجرایی خواهد شد

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اروپا اقدامی انجام داده که موجب بازنگری ایران در اجرای گام سوم شود، یادآور شد: هنوز اتفاق خاصی در اجرای تعهداتشان رخ نداده که ما بخواهیم بازنگری کنیم. اگر روال به همین منوال باشد، گام چهارم هم اجرایی خواهد شد.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره لغو ویزای چند دانشجوی ایران در آمریکا عنوان کرد: من نیز این خبر را در رسانه‌ها دیدم. ما روابط دیپلماتیکی با آمریکا نداریم. این اتفاق در ادامه سیاست‌های کوته‌بینانه آمریکایی‌هاست که از مدتی قبل شروع کردند و ضمن سر دادن شعارهایی مبنی بر آزادی و فرصت برابر، محدودیت‌هایی را برای کشورهای دیگر به ویژه ایرانیان اعمال می‌کنند در حالی که آمریکا بخشی از پیشرفت‌هایش را مدیون این افراد است.
موسوی در پاسخ به این سوال که در نشست سران ایران، روسیه و ترکیه، سران مخالفان دولت سوریه نیز حضور خواهند داشت؟ گفت: این اجلاس، نشست سران سه کشور و درباره آتش‌بس است. باید هماهنگی‌ها و توافقاتی در سطح سران انجام می‌شود که در اجلاس امروز رخ می‌دهد که اقدامی رو به جلو است و گام عملی در مورد سوریه برداشته می‌شود.
وی درباره حضور احتمالی ترکیه در شرق فرات در خاک سوریه اظهار داشت: ایران به همراه روسیه و ترکیه با توجه به ملاحظات و دغدغه‌های امنیتی که در سطح خرد و کلان نسبت به بحران سوریه دارند، این دغدغه را دارند که ضمن حرکت به سمت کاهش تنش، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی دولت سوریه باید از تمامی کشورها باید حفظ و محترم شمرده شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: این دغدغه‌ها در سطح کارشناسی، وزرا و سران مطرح خواهد شد. امیدواریم طرفین به یک راهکار مرضی الطرفین برسند و همه کشورها برای بازگشت‌آرامش به منطقه و سوریه کمک‌کنند و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه را بپذیریم. هر اقدامی خلاف آن، نقض غرض است. هر اقدامی باید باید با محوریت دولت سوریه و حاکمیت جاری و همراه با احترام به تمامیت ارضی این کشور باشد.

نتانیاهو گزافه‌گویی کرده است

موسوی درباره دیدار پوتین و نتانیاهو در مسکو و بازتاب آن رایزنی‌ها در دیدار پوتین و روحانی تصریح کرد: من از محور مذاکرات روسای جمهور مطلع نیستم. درباره اظهارات نتانیاهو در آن دیدار، حرف‌های گزافی است که مصارف داخلی داشته و با توجه به برگزاری انتخابات این سخنان گفته می‌شود. خودشان نیز می‌دانند که آزمودن خطا، خطا است.
وی درباره برخی از اخبار مبنی سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیاردی چین در صنایع نفت و گاز ایران خاطرنشان کرد: ما سند جامع راهبردی با چین در سال ۹۴ امضا کردیم که آن سند بر روابط همه جانبه و راهبردی ایران و چین تاکید می‌کند. چین شریک نخست تجاری ما در جهان است و روابط ما نیز راهبردی است.

عدد و رقم‌ها درباره سند جامع همکاری با چین  واقعیت ندارد

این دیپلمات  عالیرتبه کشورمان با اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه به پکن اظهار داشت: در سفر اخیر ظریف به چین، پیش‌نویس سند جامع همکاری‌ها ارائه شد که در حال بررسی است. در این سند و سایر اسناد، موضوعات مختلف همکاری میان دو کشور گنجانده خواهد شد. عدد و رقم‌ها و موضوعاتی که در رسانه‌ها مطرح شده، واقعیت ندارد ولی موضوع سرمایه‌گذاری دو کشور همواره وجود داشته است و جزیی از برنامه راهبردی ایران و چین است.

اگر شرایط مهیا باشد ظریف به نیویورک خواهد رفت

ظریف در پاسخ به سوالی در خصوص امکان ایجاد محدودیت برای وزیر امور خارجه در سفر به آمریکا بیان کرد: اگر شرایط مهیا باشد آقای ظریف سفر خواهند کرد و تحریم ایشان هم اقدامی عجیب بود و البته هیچ ابایی هم در ایجاد مشکل برای مقامات ایرانی ندارند و نگران فعالیت های روشنگرانه وزیر خارجه هستند که البته حق دارند. هر زمان ایشان به آمریکا سفر می‌کنند سیل درخواست دیدار و مصاحبه تسلیم دفتر ما می‌شود و آنها هم علنی گفتند که تحمل چنین فضایی را ندارند.
وی در رابطه با احتمال موافقت ترامپ با ایجاد خط اعتباری فرانسه برای حفظ برجام یادآور شد: ایران بعد از بی عملی کشورهای اروپایی اقداماتی انجام داده و آنها هم متعهد به اجرای تعهداتی بودند که خرید نفت ایران و تسهیل مبادلات بانکی جزو این تعهدات بود.

اینکه اروپایی‌ها و فرانسه برای اجرای تعهداتشان از کشور دیگر اجازه بگیرند تاسف آور است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: در چهارچوب پیشنهادات فرانسه این مساله هم مطرح است و اینکه هنوز برخی کشورها باید برای اجرای تعهداتشان از دیگران اجازه بگیرند جای تاسف دارد. تعهدات آنها پشتوانه قطعنامه شورای امنیت را دارد اما برای اجرای همین تعهد باید از کشور دیگر اجازه بگیرند. من نمی دانم شرایط فعلی اجازه و مذاکره آنها در چه مرحله ای است. ما همچنان منتظر اقدام اروپا برای اجرای تعهداتشان هستیم و رایزنی ما ادامه دارد. موافقت ترامپ به ما ربطی ندارد.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.