صفحه اصلی / اسلایدر / جبران زیان انباشته ایرلاین ها از جیب مردم
جبران زیان انباشته ایرلاین ها از جیب مردم

چرا قیمت بلیت هواپیما همزمان با پایان تعطیلات تابستانی و توقف سفرها کاهش یافت؟

جبران زیان انباشته ایرلاین ها از جیب مردم

کسب و کار- موضوع گرانی بلیت هواپیما مدت هاست مطرح است و نارضایتی ها و شکایات از گران فروشی شرکت های هواپیمایی به اوج خود رسیده است. بر اساس گزارش های مطرح شده و اخبار منتشر شده قیمت بلیت هاپیما در برخی مسیرها به بیش از 800 هزار تومان رسیده که قیمت و ارزش واقعی آن از 300 تا 400 هزار تومان برآورد می شود. این قضایا در حالی مطرح می شود که طی هفته گذشته سازمان هواپیمایی کشوری پس از گذشت ماه ها از مطرح شدن این نارضایتی ها از کاهش نرخ بلیط ها در مسیرهای مختلف پروازی خبر داده است.

شایلی قرائی

یه گزارش کسب و کار نیوز، به نظر می‌رسد مسئولان کشور در سه ماهه ابتدای سال تصمیم گرفتند هزینه سفر‌های مردم را در آغاز تعطیلات تابستانی به اوج برسانند تا حداقل تفریح این روز‌های مردم باز هم در تنگنا قرار گیرد. این در حالی که سازمان میراث فرهنگی به ویژه مدیریت این سازمان بار‌ها بر ارزان‌سازی سفر تاکید کرده و دائما از برنامه‌ریزی برای این اتفاق صحبت می‌کند، اما با توجه به اینکه سیستم سفر و گردشگری در ایران یکپارچه نیست تنها به یک وعده نافرجام تبدیل شده است. به طوری که از خرداد ماه امسال بسیاری از شرکت‌های حمل ونقلی قیمت بلیت‌های خود را بین ۱۰ تا ۲۵ درصد افزایش دادند که در این بین بخش هوایی باز هم در گرانی بلیت‌ها رکوددار بود.

در همین زمینه دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفت: با توجه به کاهش نرخ ارز، از ۲۱ شهریور قیمت بلیت هواپیما در مسیرهای پر تردد  تا ۲۰ درصد هم کاهش می‌یابد. مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه کاهش نرخ ارز در روزهای گذشته زمینه ساز کاهش قیمت بلیت هواپیما شده است گفت: به دلیل آنکه بسیاری از هزینه‌های شرکت‌های هواپیمایی بر اساس قیمت ارز است در نتیجه با توجه به روند نزولی قیمت ارز شرکت‌های هواپیمایی تصمیمی به کاهش میانگین ۱۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما در تمام مسیرهای داخلی گرفته‌اند. او ادامه داد: از ۲۱ شهریور ماه قیمت بلیت هواپیما در تمام مسیرهای داخلی به طور متوسط ۱۰ درصد کاهش می‌یابد و در مسیرهای پر تقاضا تا ۲۰ درصد هم کاهش قیمت بلیت ادامه خواهد داشت. دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی افزود: به طور مثال قیمت بلیت مشهد با توجه به عوارض خروج هم اکنون ۷۵۴ هزار و ۶۰۰ تومان است که در نرخ جدید به ۷۰۰ هزار تومان کاهش می‌یابد.

او بیان کرد: در صورتی که قیمت ارز همچنان روند نزولی داشته باشد کاهش قیمت بلیت هواپیما ادامه دار خواهد بود و شرکت‌های هواپیمایی جهت تسهیل تردد مسافران و همچنین آسایش آن‌ها تصمیم به کاهش قیمت بلیت هواپیما گرفته‌اند. اسعدی سامانی درباره قیمت بلیت هواپیما در ایام اربعین هم گفت: به دلیل آنکه سوداگران و دلالان، بازار سیاه برای ایام اربعین ایجاد نکنند شرکت‌های هواپیمایی تصمیم گرفته‌اند که نرخ ثابتی برای نجف و کربلا اعلام کنند البته هنوز تصمیم شرکت‌های هواپیمایی قطعی نشده است. دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اظهار کرد: شرکت‌های هواپیمایی از تمامی ظرفیت‌ خود جهت تردد راحت‌تر مسافران استفاده می کنند و با توجه به لغو روادید کشور عراق امسال اشتیاق زائران برای سفر به کربلا و نجف بسیار بیشتر خواهد شد. اسعدی سامانی تاکید کرد: شرکت‌های هواپیمایی جهت تامین سوخت هواپیماهای خود با فرودگاه نجف رایزنی‌های بسیاری کرده‌اند تا مشکل سوخت در این ایام برای هواپیماهای ایرانی ایجاد نشود.

حذف سفر هوایی از سبد مصرفی خانوار‌ها

آرمان بیات، کارشناس صنعت هوایی

قیمت ها در حوزه حمل و نقل هوایی به درجه ای از گرانی رسیده است که باور آن برای هیچ کسی آسان نیست. این بخش از صنعت حمل و نقل می بایست در آغاز فصل پرتردد و پرمسافرت برای رفاه حال مردم و کمتر شده هزینه های سفر قیمت ها را کاهش می داد که این اتفاق نیفتاد. هرچند از قبل مشخص بود این اقدام در روزهای آخر شهریور ماه که میزان تقاضا برای سفر کاهش پیدا می کند انجام خواهد شد. همین انتظار می رفت که شرکت های حمل و نقل هوایی برای استفاده از سود و درآمد خود به فکر کاهش نرخ بلیت ها با آغاز فصل تابستان نباشند و گرانی تنها مشخصه سفرهای مردم در این ایام بوده است.

این در حالی است که حتی قبل از گران شدن نرخ بلیط ها آمار زیادی به مسافرت هوایی اختصاص نداشت و به همین دلیل باید جبران خسارت ها انجام شود. با توجه به جمعیتی که ایران دارد آمار ۵ درصدی استفاده ازحمل و نقل هوایی به هیچ عنوان قابل باور نیست و جمعیت خاصی از این بخش برای حمل و نقل و مسافرت استفاده می کنند. بنابراین سفر هوایی به دلیل افزایش قیمت‌هایی که رخ داد از سبد مصرفی بسیاری از خانوار‌ها حذف شد و دیگر کمتر کسی به فکر سفر هوایی خواهد بود. شرکت‌های هواپیمایی به دلیل اینکه با زیان انباشته سنگین حاصل از مدیریت‌های غلط گذشته روبرو هستند می‌خواهند این ضرر را با افزایش قیمت بلیط از جیب مردم پرداخت کنند.

همچنین مطالعه کنید:

افزایش قیمت برنج و حبوبات در ماه گذشته

به گزارش کسب و کار نیوز، حسین فرهادی سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی بیان داشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.