صفحه اصلی / اقتصادی / بورس / دستورالعمل نحوه انجام معاملات در فرابورس اصلاح شد
دستورالعمل نحوه انجام معاملات در فرابورس اصلاح شد

معاون بازار فرابورس ایران خبر داد

دستورالعمل نحوه انجام معاملات در فرابورس اصلاح شد

کسب و کار نیوز-معاون بازار فرابورس ایران همچنین از ابلاغ دستورالعمل فروش تعهدی اوراق بهادار در 30 مردادماه جاری خبر داد و افزود: مقدمات اجرایی شدن این دستورالعمل که در خردادماه 98 تصویب شده بود، در حال انجام و سامانه‌ مورد نیاز نیز در حال آماده‌سازی است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فرابورس، معاون بازار فرابورس ایران از اصلاح مواردی در دستورالعمل نحوه انجام معاملات اوراق بهادار در فرابورس ایران خبر داد و گفت: نخستین مورد به بند ۲ ماده ۲۴ این دستورالعمل که به موضوع معاملات عمده اختصاص دارد برمی‌گردد و مطابق اصلاحات صورت‌گرفته موضوع ارسال اطلاعات توسط کارگزار متقاضی خرید حسب مورد به سازمان خصوصی­‌سازی گنجانده شده است.

به گزارش مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، افسانه اروجی درباره دیگر اصلاح صورت گرفته در دستورالعمل یادشده که مربوط به ماده ۳۷ است، گفت: در معاملات عمده شرایطی حداکثر زمان تعیین‌شده برای اینکه خریدار به تسویه حصه نقدی اقدام کند ۹ روز کاری در نظر گرفته شده بود که این مدت‌زمان به ۱۴ روز کاری تبدیل شده‌است.

اروجی همچنین با اشاره به تبصره ۴ ماده ۳۷ توضیح داد: اگر عرضه عمده مربوط به عرضه سهام وثیقه از سوی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی باشد، مهلت ارائه سند تسویه خارج از پایاپای و قطعیت معامله در این عرضه حداکثر ۵ روز کاری بعد از مشخص شدن رقابت است.

وی یادآور شد که دیگر اصلاح مربوط به این دستورالعمل تصریح ساعت کاری است و طبق تبصره ۴ این ماده منظور از روز کاری عادی از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعدازظهر است.

ابلاغ دستورالعمل فروش تعهدی اوراق بهادار

معاون بازار فرابورس ایران همچنین از ابلاغ دستورالعمل فروش تعهدی اوراق بهادار در ۳۰ مردادماه جاری خبر داد و افزود: مقدمات اجرایی شدن این دستورالعمل که در خردادماه ۹۸ تصویب شده بود، در حال انجام و سامانه‌ مورد نیاز نیز در حال آماده‌سازی است.

اروجی در خصوص فروش تعهدی توضیح داد: فروش تعهدی مشابه short sell در بازارهای بین‌المللی است که با توجه به مسائلی که از نظر فقهی برای به‌کارگیری در بازار سرمایه کشور داشت تغییراتی در آن صورت پذیرفت.

معاون بازار فرابورس با اشاره به اینکه در فروش تعهدی متقاضی می‌تواند به وکالت از مالک سهم اقدام به فروش سهام کند، افزود: از طریق سامانه­ای که به همین منظور ایجاد شده، مالک مشخصات اوراق بهادار قابل فروش تعهدی را اعلام کرده و متقاضی بنا به درخواست، امکان فروش سهام را به وکالت از مالک پیدا کرده و از سوی دیگر متعهد می‌شود در تاریخ مشخص (به جز دوره تنفس) یا حسب درخواست مالک، سهام مد نظر را به مالک برگرداند.

به گفته وی سرمایه‌گذاران در حالت بازار یک‌طرفه تنها می‌توانند از رشد قیمت‌ها سود ببرند و در بازارهای نزولی، امکان کسب منفعت وجود ندارد اما با فراهم شدن امکان فروش تعهدی، بازار دوطرفه می‌شود و علاوه بر رشد بازار افراد می‌توانند از پایین آمدن قیمت‌ها نیز کسب سود کنند.

همچنین مطالعه کنید:

واریز سود سهام عدالت برای ۴۴ میلیون سهامدار

به گزارش کسب و کار نیوز ، اما مبلغ واریزی سود سهام عدالت چه میزان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.