به گزارش کسب و کار نیوز، او با اشاره به اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: در اتصال به شبکه ملی اطلاعات، در ابتدای دولت یازدهم عدد اتصال به شبکه ملی اطلاعات صفر بوده و هیچ روستایی به این شبکه متصل نبوده است. در ابتدای دولت دوازدهم این عدد به ۱۸ هزار و ۱۰۰ روستا رسیده و امروز ۳۰ هزار و ۷۹۹ روستا یعنی بالغ بر ۷۸ درصد روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تاثیر اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: اثر این موضوع این است که امروز در کشور ۱۹ هزار و ۲۵۰ مدارس روستاییمان به شبکه ملی اطلاعات متصلند و ۳۸۲۵ روستا باقی مانده که متصل شود. اتصال مدارس روستایی برای آموزش الکترونیک است، اینکه ثبتنامها و فرآیندهایی که وزارت آموزش و پرورش اعلام میکند از این طریق انجام شود، در تدریس هم مورد استفاده قرار میگیرد.
آذریجهرمی همچنین خاطرنشان کرد: مجموعا ۱۷ هزار و ۴۹۲ خانه بهداشت در روستاها به سلامت الکترونیک متصل هستند، ۸۹۱ خانه بهداشت دیگر مانده است که در حال تحقق هستیم. در مجموع ۲۹ هزار و ۵۲۰ روستای بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش هستند و ۴۵۰۰ روستا مانده است. برنامههای در حال اجرای ما ۲۰۷۵ روستاست که بیشترین مربوط به استان سیستان و بلوچستان است با ۲۹۴ روستا که همین الان در حال اجرا است. وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات هم چنین با بیان اینکه توسعه شبکه ملی اطلاعات به بیش از ۳۰ هزار روستا رسیده است، گفت: ۱۷ هزار کسب و کار خانگی محصولات خود را از طریق شبکه ملی اطلاعات و از طریق یک استارت آپ به نام «باسلام» عرضه میکنند.
محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به اینکه دولت یازدهم و دوازدهم توسعه زیرساختهای روستایی را مدنظر دارد، اظهار کرد: پیش از این دولت، به طور متوسط سالی ۹۰۰ روستا به شبکه تلفن همراه متصل میشدند اما در دولت یازدهم و دوازدهم، این آمار به بیش از ۴۹۰۰ روستا در سال رسیده است. در تلفن ثابت نیز همین وضعیت وجود دارد.
وی ادامه داد: توسعه شبکه ملی اطلاعات به بیش از ۳۰ هزار روستا از ۴۲ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار رسیده است. قبل از این دولت، این آمار صفر بود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین خاطرنشان کرد: خدمات زیادی در زمینه آب، برق، گاز، ارتباطات و راه به روستاییان رسیده است که این خدمات زمینه ساز مهاجرت معکوس به روستاها، رونق تولید، تولید ثروت و کاهش فقر و آسیبهای اجتماعی در روستاها شده است. در حال حاضر ۱۷ هزار کسب و کار خانگی محصولات خود را از طریق شبکه ملی اطلاعات و از طریق یک استارت آپ به نام «باسلام» عرضه میکنند. آذری جهرمی در پایان گفت: با وجود فشاهای بینالمللی و محدودیت منابع مالی دولت، عزم رئیسجمهور و دولت این است که این کار که با تاکید رهبری آغاز شده است، در همین دولت به سرانجام برسد.