به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایلنا، امیرمحمد پرهامفر مدیرکل پیشگیری از قاچاق کالا و ارز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص ساماندهی حسابهای بانکی، گفت: طرح شناسهدار کردن حسابهای بانکی که یکی از راههای مقابله با پولشویی است که طی ۲ مرحله پیگیری میشود. بهطوریکه در بخش نخست الگوی هویتدار کردن اشخاص حقیقی از طریق اعطای کد شهاب به مشتریان انجامشده و سپس حسابهای فاقد هویت مسدود میشوند.
مدیرکل پیشگیری از قاچاق کالا و ارز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: بر اساس بند ح تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ بانک مرکزی مجاز شده است بهمنظور افزایش شفافیت تراکنشهای بانکی، مبارزه با پولشویی و جلوگیری از فرار مالیاتی، ظرف مدت یکماه پس از لازمالاجراء شدن این قانون حسابهای بانکی اشخاص حقیقی فاقد شماره ملی و افراد حقوقی فاقد شناسه ملی را مسدود کند.
پرهامفر اظهارداشت: حسابهای مسدود شده در سالهای گذشته ایجادشده بودند، لیکن با قواعد فعلی همخوانی نداشته و برای ادامه فعالیت خود نیازمند تکمیل مدارک و اطلاعات هویتی بودهاند. بااینحال این حسابها درنهایت به دلیل عدم ارائه اطلاعات موردنیاز مسدود شدهاند.
وی عنوان کرد: شایعاتی در این خصوص مطرح میشود که مسدود شدن این حسابها به علت سوءاستفادههای صورت گرفته از آن بوده است. درصورتیکه چنین مباحثی بیاساس بوده و تاکنون پروندهای در مورد این موضوع تشکیل نشده است.
پرهامفر با بیان اینکه درواقع طرح هویتدار کردن حسابهای بانکی اقدامی پیشگیرانه بوده که در بخش اشخاص حقیقی اعمال و در مورد اشخاص حقوقی در حال پیگیری است، افزود: اقدامات لازم در خصوص ساماندهی حسابهای اشخاص حقیقی انجام و اکنون طرح مذکور در مورد آنها اعمال و اجرا میشود. درباره اشخاص حقوقی نیز مذاکرات لازم با بانک مرکزی صورت گرفته و مفاد آن مشخصشده است. خوشبختانه بانک مرکزی اهتمام کافی و عزم جدی برای عملیاتیسازی این طرح دارد.
به گفته مدیرکل پیشگیری از قاچاق کالا و ارز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دستگاههای مرتبط با این طرح به وظایف و تکالیف خود عمل کرده و پیگیریهای لازم برای همکاری مناسب دستگاهها با بانک مرکزی در اجرای این طرح صورت پذیرفته است.
وی بابیان اینکه تا پایان امسال طرح شناسایی هویت حسابهای بانکی اشخاص بهطور کامل به اتمام و به مرحله اجرایی میرسد، مطرح کرد: پس از تائید نهایی بانک مرکزی این طرح بهتمامی بانکها ابلاغ و در خصوص تمام حسابهای حقوقی نیز لازمالاجرا میشود.
پرهامفر گفت: سامانههای مختلفی در فرآیند احراز هویت اشخاص حقیقی و حقوقی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. بهنحویکه سامانه نهاب بانک مرکزی (نظام هویتسنجی اطلاعات مشتریان بانکی) با استعلام، بهروزرسانی و اعتبارسنجی اطلاعات مشتریان، از طریق سامانه ثبتاحوال، سامانه ثبت شرکتها، سیستم پست، سیستم اتباع خارجی و… به شبکه بانکی در این خصوص خدمات ارائه میدهد.