صفحه اصلی / استان ها / خراسان جنوبی / «عناب» در مسیر برندسازی

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت

«عناب» در مسیر برندسازی

کسب و کار نیوز - خراسان جنوبی با داران بودن ۹۸ درصد سطح زیر کشت عناب به عنوان اولین تولیدکننده عناب در کشور مطرح است و می‌توان با استفاده از این محصول با برنامه‌ریزی‌های صحیح در راستای توسعه اقتصادی استان گام برداشت.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، مهدی ابراهیمی، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، در گفت و گو با ایسنا ، گفت: عناب یکی از محصولات باغی ایران است که با توجه به قدمت کشت آن در مقایسه با بسیاری از محصولات باغی رایج در کشور، سهم کمتری از فناوری نوین را داشته و تولید آن عمدتاً بر دانش بومی متکی بوده است.

وی با بیان اینکه بهبود وضعیت تولید عناب نقش مهمی در اقتصاد و درآمد روستاییان خراسان جنوبی ایفاء می‌کند، افزود: به دلیل عدم بهره‌وری کافی از امکانات موجود و پایین بودن اطلاعات بهره‌برداران از چگونگی کاهش ضایعات این محصول، درآمد ناشی از آن در سطح پایینی قرار دارد و آنچنان که باید نتوانسته است هزینه‌های سازندگی خانواده‌های روستایی و دست اندرکاران تولید عناب را تأمین کند.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: بررسی اقتصادی تولید و شناخت تنگناهای موجود می‌تواند برای برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران بخش کشاورزی مفید واقع شود.

ابراهیمی ادامه داد: میوه عناب منبع مهمی از مواد فعال بیولوژیکی است که واجد ارزش غذایی و دارویی بالایی هستند.

وی تصریح کرد: ترکیبات فنولیک، اسیدهای تری ترپنیک، پلی ساکاریدها، آلفاتوکوفرول، کاروتن و ویتامین C از جمله مهمترین مواد فعال بیولوژیک شناخته شده در عناب هستند.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: عناب منبع بسیار خوبی از منیزیوم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی نیز بحساب می‌آید، استفاده از اندام‌های مختلف عناب نظیر ریشه، پوست، شاخه، برگ و میوه آن در طب گیاهی ایران و دیگر کشورها برای درمان بسیاری از امراض و بیماری‌ها از جمله جلوگیری از تب، ترمیم زخم، قطع اسهال، تسکین درد، تقویت مو، تصفیه خون، رفع بی‌خوابی، درمان سرماخوردگی، درمان بیماری‌های زنان، درمان بیماری‌های پوستی، رفع التهاب، درمان بیماری‌های کبد و کلیه، بهبود آسم و تنگی نفس، درمان خونریزی و بهبود درد مفاصل مرسوم بوده است.

ابراهیمی اظهارکرد: بسیاری از فرآورده‌های غذایی از جمله سس، پوره، شربت و انواع شیرینی که به نوعی از عناب تهیه می‌شوند بدلیل کمک به بهبود گوارش و تاثیر مثبت بر سلامتی انسان مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته‌اند.

 

عناب در مسیر برندسازی

محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز به ایسنا گفت: عناب از جمله محصولاتی است که دارای بازار محدودی بوده و مسیر تولیدکننده تا مصرف کننده را به صورت سنتی طی می‌کند.

وی افزود: همایش ملی عناب فرصت مغتنمی برای معرفی این محصول ارزشمند استان خراسان جنوبی به مصرف کنندگان و سرمایه‌گذاران داخی و خارجی محسوب می‌شود.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: همایش ملی عناب همزمان با سوم و چهارم شهریور جاری با هدف معرفی آخرین یافته‌های علمی و پژوهشی استادان، دانشجویان و محققان حوزه عناب برگزار خواهد شد.

پویان یادآورشد: معرفی عناب، خواص و کاربردهای آن در سطح ملی از دیگر اهداف برگزاری این همایش است و در نظر داریم با برگزاری این همایش جایگاه اقتصادی و قابلیت سرمایه‌گذاری این محصول را نیز به جامعه علمی و سرمایه‌گذاران کشور معرفی کنیم که این مهم را در قالب یک برنامه برندسازی گسترده دنبال می‌کنیم که برگزاری این همایش نیز بخشی از فرایند برندسازی این محصول فوق استراتژیک است.

 

همچنین مطالعه کنید:

آیت الله رئیسی: تولید شرط داشتن اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها است

به گزارش کسب و کار نیوز ، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنیه در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.