صفحه اصلی / سرخط خبرها / ضعف در ساماندهی نیروی کار
ضعف در ساماندهی نیروی کار

حمید حاج‌اسماعیلی کارشناس بازار کار در گفتگو با «کسب و کار نیوز» مطرح کرد

ضعف در ساماندهی نیروی کار

کسب و کار نیوز- یک کارشناس بازار کار از خسارت‌های ناشی از مهاجرت‌های برنامه‌ریزی نشده نیروی کار به خارج از کشور خبر داد.

به گزارش کسب و کار نیوز، حمید حاج‌اسماعیلی کارشناس بازار کار در گفتگو با «کسب و کار نیوز» گفت:مهاجرت نیروی کار از کشور همیشه آثار بدی به همراه نخواهد داشت، بلکه اتفاقا برعکس تعامل با کشورهای مختلف در شرایط بحرانی فعلی بازار کار و محدودیت‌هایی که به دلیل تحریم ها وجود دارد، برای تبادل نیروی کار امر مفیدی است و این مسئله به شرطی که طبق برنامه و کنترل شده باشد، باعث ارزآوری نیروی کار و همچنین کاهش جمعیت بیکار کشور می‌شود. از سویی مهاجرت نیروی کار تبادل و ارتباط بین کشورها را بیشتر از همیشه خواهد کرد. این تبادلات حتی می‌تواند به ورود نیروی متخصص از کشورهای دیگر به کشور ما منتهی شود. برای مثال ممکن است در داخل کشور ما برای برخی از مشاغل خاص نیروی آماده و متخصص نداشته باشیم، ارتباط با سایر کشورها به ما برای تامین نیروی کاری که در این مشاغل خاص تبحر دارند، کمک خواهد کرد. از این نظر مهاجرت نیروی کار برای کشور مزیت‌هایی هم دارد.اما مسئله این است که این مهاجرت‌ها باید ساماندهی و مدیریت شده باشد. یعنی دولت از چند و چون آن آگاه باشد. اما در حال حاضر برعکس این موضوع اتفاق افتاده و آن ضعف در ساماندهی نیروی کار و نیز خروج غیررسمی نیروی کار از کشور است که هم به زیان کارگران منتهی شده و هم خسارتی برای کشور به بار می‌آورد.
وی ادامه داد: عدم برنامه‌ریزی دولت برای حمایت از نیروی کار داوطلب اعزام به خارج از کشور باعث شده تا نیروی کار برای رهایی از بحران افت ارزش دستمزدها به کشورهای همسایه پناه بیاورد. در حالی که نظم بخشی به بازار کار جای زیادی برای نیروی کار داوطلب اما بیکار باز می‌کرد. ۲ میلیون شغل توسط نیروی افغان در کشور اشغال شده و همین مسئله باعث افزایش تقاضا برای شغل و تاثیر منفی بر میزان دستمزد کارگران شده است. ارزش پول کشور ما از ارزش پول کشورهایی که حتی درگیر جنگ هم هستند، کمتر شده. بنابراین نیروی کار قادر به گذران زندگی با دستمزد فعلی نیست. بنابراین مهاجرت نیروی کار ساده خسارت آنچنانی به اقتصاد کشور نمی‌زند، بلکه آنچه شاید هزینه‌آور باشد، خروج نیروی متخصص و ماهر از کشور است.

همچنین مطالعه کنید:

بهبود عملکرد تعاونی ها برای مشارکت تولید ضرورت دارد/خیز تعاونی‌ها برای توسعه اشتغال دانش بنیان

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم،‌ با نامگذاری سال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.