به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم به نقل از رویترز، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد افزایش نشانه های کند شدن رشد اقتصادی و بالا گرفتن درگیری های تجاری بین چین و آمریکا باعث شده تقاضای نفت جهان با کندترین سرعت از زمان بحران مالی ۲۰۰۸ رشد کند.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهانه خود نوشت:« شرایط از این هم بی ثبات تر می شود… رشد تقاضای نفت جهان در نیمه اول ۲۰۱۹ بسیار آهسته بوده است».
این آژانس مستقر در پاریس اعلام کرد در مقایسه با همین ماه در ۲۰۱۸، تقاضای نفت جهان ۱۶۰ هزار بشکه در روز در ماه می کاهش یافت که دومین سقوط سالانه در ۲۰۱۹ بود.
از ژانویه تا می سال جاری میلادی، تقاضای نفت۱۲۰ هزار بشکه در روز بالا رفت که کمترین مقدار افزایش برای این دوره زمانی از ۲۰۰۸ بود.
« احتمال رسیدن به یک توافق سیاسی بین چین و آمریکا در تجارت کمتر شده است. همین امر فعالیت تجاری را کاهش داده و رشد تقاضای نفت جهان را پایین آورده است».
آژانس بین المللی انرژی با پایین آوردن پیش بینی رشد تقاضای جهانی برای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تا ۱٫۱ میلیون و ۱٫۳ میلیون بشکه در روز، اعلام کرد چین تنها منبع عمده رشد تقاضا با ۵۰۰ هزار بشکه در روز در نیمه اول سال جاری میلادی بوده است.
رشد تقاضا در آمریکا و هند از ژانویه تا ژوئن، تنهاست ۱۰۰ هزار بشکه در روز بود.
در این گزارش آمده است:« دورنمای رشد تقاضای جهان بد است و احتمالا بدتر هم می شود».
کاهش عرضه نفت توسط اوپک و متحدانش و تولید آهستهتر کشورهای غیراوپک، بازار نفت را راکد کرده است. ولی آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد این شرایط موقت است و رشد تولید کشورهای غیر عضو اوپک در ۲۰۲۰ ، ۲٫۲ میلیون بشکه در روز خواهد بود. بنابراین بازار جهان نفت کافی در اختیار خواهد داشت.
این آژانس اعلام کرد نگرانی های اقتصادی بر مسائل سیاسی و جغرافیایی سایه افکنده ولی بازار نفت از نزدیک درگیری بین آمریکا و ایران در خلیج فارس را دنبال می کند.
تحریمهای آمریکا صادرات نفت تهران را در ماه جولای ۱۳۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و به ۴۰۰ هزار بشکه رساند که پایینترین حد از دهه ۱۹۸۰ است.