به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم به نقل از بلومبرگ ، طبق اطلاعات ردیاب کشتی ها، عربستان سعودی طی ماه گذشته بخش بیشتری از نفت خود را به چین صادر کرده و آمریکا را کنار گذاشته است.
صادرات رسمی عربستان سعودی به چین در جولای تا ۱٫۷۴ میلیون بشکه در روز افزایش یافت که بیش ترین حد از ژانویه ۲۰۱۷ است. در همین حین، صادرات نفت این کشور به آمریکا به ۱۶۱ هزار بشکه در روز کاهش یافته که کمترین حد طی این مدت است.
اختلاف در مقدار صادرات عربستان به این دو کشور نشان دهنده شرایط فعلی ژئوپلیتیکی انرژی است.اوپک که عربستان بزرگترین تولید کننده آن است و گروهی از متحدانش ماه گذشته تصمیم گرفتند قرارداد کاهش تولید را تمدید کنند. یک دلیل بزرگ برای تمدید این توافق افزایش تولید آمریکاست که رکورد زده است. با کاهش صادرات نفت عربستان به آمریکا، ذخایر این کشور در ماه های اخیر کاهش یافه اند.
در همین حین، با کاهش صادرات نفت ایران به خاطر تحریمهای آمریکا، عربستان سعودی بخش بزرگی از بازار چین را به دست آورده است. اطلاعات نشان می دهد جریان نفت خام عربستان به بازارهای شرق کانال سوئز در ماه گذشته حدود ۵٫۱ میلیون بشکه در روز بوده است و با رسیدن برخی کشتی ها به مقاصدشان، این رقم افزایش مییابد. به نظر می رسد جریان نفت خام عربستان به غرب کانال سوئز تا ۱٫۱ میلیون بشکه در روز در ماه جولای پایین آمده است.
آرمیتا شن، تحلیلگر ارشد نفت در انرژی اسپکتس در لندن گفت:« تمرکز عربستان سعودی بر شرق است». وی اشاره کرد چین پالایشگاه های جدیدی با ظرفیت روزانه ۸۰۰ هزار بشکه نفت دارد.
در کل ، صادرات عربستان طی ماههای اخیر تغییر چندانی نداشته است. عربستان در جولای ۶٫۷ میلیون بشکه در روز صادرات داشت که فقط ۲۰۰ هزار بشکه کمتر از ماه ژوئن بود.
طبق اطلاعات گمرک چین، این کشور مقدار زیادی نفت خام در ژوئن از عربستان وارد کرده است. چین اشتهایی روز افزون برای این نفت دارد چون پالایشگاههای هنگلی پترو کمیکال وژی جیانگ پتروکمیکال برای سال جدید برنامه ریزی کرده اند. پالایشگاه هنگلی در ماه می به حداکثر ظرفیت خود رسید.
با افزایش صادرات عربستان به چین، جریان نفت این کشور به هند ، ژاپن و کرهجنوبی در ماه گذشته کاهش یافت. در جولای تنها ۳ نفتکش حاوی نفت عربستان عازم ایالات متحده شدند. جریان نفت خام عربستان به سمت آمریکا نسبت به ۱٫۰۳ میلیون بشکه در روز جولای ۲۰۱۸ کاهش یافته است.
۱۳ میلیون بشکه از نفتی که عربستان در جولای بارگیری کرده است، هنوز مقصد مشخصی ندارند ولی ردیاب ها نشان میدهند نیمی از این نفت به سمت شرق میرود.