به گزارش کسب و کار نیوز، آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی در گفتگو با «کسب و کار نیوز» گفت: افزایش سپردههای بانکی حاکی از این است که جریان پول از سمت بازارهای طلا، سکه و ارز در حال تغییر به شبکه و سیستم بانکی است. یعنی برخلاف سال گذشته نقدینگی در حال بازگشت به شبکه بانکی است و این مسئله از یک بعد، اثرات مثبی به همراه دارد. البته اگر این سپردهها بابت انتقال پول از حسابهای جاری به حسابهای پس انداز باشد، وجوهی که در بلندمدت در شبکه بانکی وجود دارد، به تقویت منابع بانکی و پشتوانه آنها برای تسهیلات دهی به متقاضیان کمک خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد:طی سالهای گذشته و با کاهش نرخ سود که جذابیت ورود پول به بانکها از دست رفته بود، نگرانی بانکها نزدیک شدن به خطر ورشکستگی و ناتوانی در پرداخت تسهیلات به ویژه تامین مالی تولید بود. اما اگر جریان سپرده گذاری به بانکها، تقویت شد، دیگر جایی برای نگرانی شبکه بانکی وجود ندارد. ضمن آنکه باید تاکید کرد در این صورت خطر ورشکستگی بانکها نیز از میان میرود.
بغزیان ادامه داد: از سویی کوتاهی شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات به بنگاهها به منابع محدود آنها نسبت داده میشد در حالی که آمارهای فعلی نشان میدهد، بانکها اگر اراده کنند، مشکلی بابت پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان ندارند و منابع موجود آنها برای پاسخدهی به متقاضیان واقعی یعنی تولیدکنندگان کفایت میکند. البته همانطور که گفته شده، آمار تسهیلاتدهی نیز حاکی از روند افزایشی پرداخت تسهیلات است که باید دید در راستای کمک به تولید بوده است یا نه.
باید تاکید کرد اگر برخلاف آنچه گفته میشود، پول بانکها به سمت تولید نرود؛ مسئولیت این امر با بانکها است. بانکها باید در راستای شعار سال حرکت کنند. یکی از ملزومات تحقق شعار سال نیز تامین مالی تولید است. موضوعی که اولویت تولید به شمار میرود.