صفحه اصلی / اسلایدر / چانه زنی دلالان برای فروش تخم مرغ در مرزها
چانه زنی دلالان برای فروش تخم مرغ در مرزها

ممنوعیت صادرات تخم مرغ در ماه‌های اخیر ضرورتی نداشت

چانه زنی دلالان برای فروش تخم مرغ در مرزها

طی چند ماه اخیر مازاد تولید تخم مرغ، ممنوعیت صادرات و کاهش قیمت در بازار منجر به زیان تولیدکنندگان شد. در حالی که مازاد تولید تخم مرغ در داخل برای مرغداران دردسر ساز شده بود، شاهد ورود و عرضه تخم مرغ‌های وارداتی به صورت پراکنده بودیم که به همین خاطر از وزارت جهاد کشاورزی تقاضا کرده شد که از ورود تخم مرغ‌های وارداتی به کشور جلوگیری کند تا زیانی از این حیث متحمل تولیدکنندگان نشود. هم چنین ممنوعیت صادرات تخم مرغ در ماه‌های اخیر ضرورتی نداشت و با توجه به میزان تولید داخل، صادرات مدیریت شده محصول می تواند ضمن جلوگیری از زیان مرغداران به ایجاد تعادل در بازار داخل کمک کند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، در همین رابطه نبی پور مازاد تولید را عامل اصلی افت ۲۰۰ تا ۲۰۰ تومانی قیمت هر کیلو تخم مرغ طی چند روز اخیر در بازار اعلام کرد. ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با اشاره به اینکه قیمت تخم مرغ نسبت به چند روز اخیر در بازار کاهش داشته است، اظهار کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری با افت ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی ناشی از افت صادرات ۶ هزار و ۳۰۰ تا ۶ هزار و ۴۰۰ تومان است.

وی مازاد تخم مرغ را دلیل اصلی کاهش قیمت در بازار برشمرد و گفت: دلالان بدون آنکه مشتری داشته باشند، تخم مرغ را لب مرز برده و تجارعراقی به سبب مازاد تولید چانه زنی می‌کنند تا قیمت را کاهش دهند. نبی پور با اشاره به اینکه بخشی از تخم مرغ تولیدی با توجه به کاهش مصرف تخم مرغ در فصل گرما باید به بازار‌های هدف صادر شود، ادامه داد: در غیر این صورت با افت شدید قیمت در شهریور روبرو می‌شویم.این مقام مسئول با اشاره به اینکه صادرکنندگان واقعی در صادرات تخم مرغ مشکلی ندارند، بیان کرد: براساس آمار ۶ هزار و ۴۰۰ تا ۶ هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ ظرف یک ماه و نیم گذشته صادر شد که این میزان در برابر مازاد تولید ماهانه ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار و ۸۰۰ تن رقم چندانی نیست. وی قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ از دیدگاه وزارت جهاد کشاورزی را ۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد. رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در پایان با اشاره به راهکار کاهش مازاد تولید تخم مرغ در کشور تصریح کرد: با توجه به گرمای هوا، بازار عراق ظرفیت این میزان مازاد را ندارد، از این رو جوجه ریزی مناسب در واحد‌های مرغداران و جلوگیری از فعالیت واحد‌های غیر مجاز تنها راهکار پیشگیری از مازاد تولید تخم مرغ در کشور به شمار می‌رود.

زیانه روزانه ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی مرغدار

فرزاد طلاکش، دبیرکل کانون پرورش دهندگان مرغ تخم گذار

بازار تخم مرغ مدتی است که دچار مشکلات زیادی شده است و تولیدکنندگان را درگیر کرده است. از ابتدای سال تا به امروز تولید تخم مرغ در گیر و دار مشکلات متعدد بوده است. هزینه های تولید افزایش زیادی داشته و مرغداران باید برای تامین این هزینه ها راهکارهایی را داشته باشند. نمی توان انتظار داشت در حالی که قیمت نهاده ها افزایش زیادی داشته یک مرغدار با همان درآمد وهزینه دست به تولید بزند و به فعالیت خود ادامه دهد. با توجه به ممنوعیت صادرات و قیمت کنونی تخم مرغ در بازار، یک مرغدار ۱۲۰ هزار قطعه‌ای از اسفند تاکنون روزانه ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان زیان کرده است.

باید برای تولیدکننده باید تمام عوامل مهیا باشد. نمی توان انتظار داشت در این شرایط تولیدهم با منوال قبلی ادامه پیدا کند. قیمت نهاده ها، هزینه های نگهداری مرغداری ها و بیمه و مالیات و … بار زیادی را بر روش مرغدار گذاشته اند و باید به داد این افراد رسید. دلالان هم در این بازار بر مشکلات اضافه کرده اند و با خرید و فروش تخم مرع به مشتریان خود بازار را از تعادل خارج می کنند. طی چند ماه اخیر مازاد تولید تخم مرغ، ممنوعیت صادرات و کاهش قیمت در بازار منجر به زیان تولیدکنندگان شد که با آزاد سازی صادرات امیدواریم بازار تخم مرغ به تعادل برسد.در حال حاضر تولید روزانه تخم مرغ در کشور ۲ هزار و ۸۰۰ تن بوده و  با توجه به نیاز کشور، روزانه ۲۵۰ تن از این میزان مازاد بر مصرف داخل است که برای تعادل قیمت باید این میزان به بازار‌های هدف صادر شود.

همچنین مطالعه کنید:

تخلیه‌ و بارگیری ۱۷.۵ میلیون تن کالا در بنادر/ رشد ۹ درصدی عملیات کانتینری

به گزارش کسب و کار نیوز ، براساس اعلام سازمان بنادر و دریانوردی؛ میزان تخلیه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.