صفحه اصلی / استان ها / آذربایجان شرقی / آخرین وضعیت واحدهای تولیدی مشکل‌دار آذربایجان شرقی
آخرین وضعیت واحدهای تولیدی مشکل‌دار آذربایجان شرقی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تشریح کرد:

آخرین وضعیت واحدهای تولیدی مشکل‌دار آذربایجان شرقی

کسب و کار نیوز: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی آخرین وضعیت واحدهای تولیدی مشکل‌دار استان را تشریح کرد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, میر احد حسینی در خصوص آخرین وضعیت واحدهای تولیدی استان، اظهارکرد: تا پنج سال گذشته ۲۰۰ واحد بحرانی در استان وجود داشت، اما اکنون واحد بحرانی و مشکل دار در استان به آن معنی که معضل باشد وجود ندارد، بلکه تعداد ۵ یا ۶ مورد با تاخیر حقوق کارگران پرداخت می‌شود.
وی با بیان این‌که بخشی از مشکلات واحدهای تولیدی ناشی از واگذاری‌هایی است که اهلیت خریدار مد نظر گرفته نشده است، گفت: لیفتراک سازی، بلبرینگ سازی، ماشین سازی و کمپرسور سازی از جمله واحدهای مشکل دار هستند؛ به عنوان مثال طی چهار سال گذشته شرکت ماشین سازی تبریز حدود بیش از دو هزار کارگر داشته و اکنون این تعداد به یک هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است.
وی اضافه کرد: این کارخانه را به کسی واگذار کرده بودند که اصلا با ادبیات تولید و کار آشنایی نداشته و مباحثی پیش آمده بود که هرچند مرتبط با کارخانه ماشین سازی نبود، اما این کارخانه بلاتکلیف بود که خوشبختانه با پیگیری‌های لازم، این کارخانه به کارکنان صندوق بازنشستگی فولاد وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی واگذار شد.
وی افزود: همچنین بلبرینگ سازی تبریز با ۶۰۰ نفر کارگر واگذار شده بود، اکنون تعداد کارگران این واحد به ۲۰۰ نفر رسیده است؛ در گذشته در این کارخانه ماهانه سه میلیون قطعه بلبرینگ تولید می‌شد؛ ولی اکنون یک قطعه بلبرینگ نیز به سختی تولید می‌شود.
حسینی تصریح کرد: لیفتراک سازی قبلا ۶۰۰ نفر کارگر داشته و ماهانه بیش از ۸۰ بلبرینگ تولید می‌کرد، این درحالی است که اکنون ماهانه سه بلیرینگ هم تولید نمی‌شود؛ همچنین در کارخانه کمپرسورسازی ۵۰۰ نفر مشغول فعالیت بود که اکنون این تعداد کارگر به ۱۲۰ نفر کاهش یافته و با حداقل تولید به فعالیت خود ادامه می‌دهند.
وی افزود: براساس مفاد قرارداد واگذار شده خریداران مکلف به حفظ وضیعت اشتغال موجود و یا افزایش اشتغال و نیز موظف به افزایش تولید و یا حفظ وضیعت تولید هستند؛ اما در واگذاری‌هایی که در این استان انجام گرفته به این موضوع توجه نکرده‌اند، از این رو اگر خریدار به آن عمل نکند به تعهد خودش عمل نکرده است و سازمان خصوصی سازی می تواند شرکت واگذاری را مسترد کند.
وی با اشاره به وجود ۴۸ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ دارای کد تامین اجتماعی در استان، بیان کرد: از این تعداد، حدود دو هزار واحد در استان بالای ۱۰۰ نفر پرسنل داشته و مابقی، واحدهای کوچک هستند.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی نزدیک به چهار میلیون نفر جمیت دارد که از این تعداد یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر جزو جمعیت فعال استان به شمار می‌روند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با اشاره به وجود ۱۵۰ هزار بیکار در استان، خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری استان از ۱۱٫۹ درصد به ۱۰٫۹ درصد در آخر سال ۹۷ رسیده و اکنون نیز در اواخر بهار سال جاری نرخ بیکاری استان به ۱۰٫۲ درصد کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: بیش از ۳۹٫۴ درصد شاغلین ما در بخش صنعت، ۱۹٫۷ درصد در بخش کشاورزی و ۴۰٫۸ درصد در بخش خدمات مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به وجود ۳۷ شهرک صنعتی و ۱۷ ناحیه صنعتی در استان، اضافه کرد: با وجود این امکانات در استان باید از سرمایه گذاران استقبال کرده و زمینه را برای اشتغال فراهم کنیم.
وی با اشاره به وضعیت تسهیلات اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی در استان، متذکر شد: سال گذشته در قالب اشتغال روستایی ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای استان اختصاص یافته بود که نزدیک به ۳۳۷ میلیارد تومان از آن جذب شده و حدود شش هزار فرصت شغلی را فراهم کرده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی تصریح کرد: همچنین در قالب اشتغال فراگیر نیز اعتباری بالغ بر ۸۷۳ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته بود که ۲۶۰ میلیارد تومان از آن جذب شده است؛ در صورت اتمام طرح‌ها فرصت شغلی در استان فراهم می‌شود.
وی با اشاره به دلیل کاهش تنش‌های کارگری در استان، خاطرنشان کرد: طی سال‌های گذشته چند واحد حساس در استان وجود داشت که کارگران این واحدها مقابل استانداری و فرمانداری تجمع کرده و پیگیر مطالباتشان بودند که از جمله آن‌ها شرکت ماشین آلات صنعتی بوده که با پیگیری‌های لازم این کارخانه به تراکتور سازی تبریز واگذار شده و اکنون هیچ مشکلی در این کارخانه وجود ندارد.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از کارخانه‌های مشکل دار در استان که کارگران آن دست به تجمع می‌زدند کارخانه رخش خودرو بود، در حال حاضر این کارخانه نیز واگذار شده و در چارچوب قانون حق و حقوق کارگران پرداخت می‌شود .
حسینی عنوان کرد: بلبرینگ سازی از جمله واحدهای مشکل دار استان بوده که با پیگیری‌های لازم این کارخانه نیز به اداره حمایت از صنایع واگذار شده و تدابیری انجام گرفته که آرامش و امنیت کارگری برقرار شده است.
وی بیان کرد: اکنون در واحدهای تولیدی، صنعتی و کشاورزی از بابت تامین مواد اولیه نگرانیم؛ از این رو لازم است دولت در این خصوص اقداماتی را انجام دهد تا شاهد تعدیل نیرو و کاهش تولیدات نباشیم.
وی با بیان این‌که مقرر شده است در سال ۹۸ نزدیک به ۵۵ هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شود، اظهار کرد: تحقق این امر نیازمند حمایت از سرمایه گذاران و فراهم کردن امکانات و بسترهای لازم است.
وی ادامه داد: در مجموع علی‌رغم وجود مشکلات زیاد در کشور وضیعت استان نسبت مناسب بوده و تمامی تلاش مسئولین استان این است که امنیت و آرامش را در استان فراهم کنند تا سرمایه گذاری افزایش و به دنبال شاهد افزایش اشتغال و رونق اقتصادی در استان باشیم.

همچنین مطالعه کنید:

ترانزیت خارجی ۱۶.۵ میلیون تن کالا از مسیر ایران در ۹ ماهه امسال

به گزارش کسب و کار نیوز، فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.