صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / اوضاع نفت به این دو دلیل خوب نیست
اوضاع نفت به این دو دلیل خوب نیست

اوضاع نفت به این دو دلیل خوب نیست

کسب و کار نیوز: اوپک و متحدانش در مواجهه با سطح بالاتر ذخایر نفت جهانی، ادامه ابهامات نسبت به اقتصاد و رشد تقاضا و رشد عرضه نفت رقیب، چاره دیگری به جز تمدید توافق کاهش تولید تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ نداشتند.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, این گروه و شرکای غیراوپک که در رأس آنها روسیه ایستاده است، قصد دارند بازار را متعادل کرده و قیمت‌ها را تقویت کنند یا حداقل مانع از ریزش بیشتر قیمت‌ها شوند.
در حالی که اتحاد اوپک پلاس می‌تواند تولید خود را مدیریت کند اما روی عوامل کلیدی مؤثر بر بازار شامل رشد تقاضا و عرضه نفت رقیب، کنترلی ندارد و دورنمای جاری برای این دو عامل از روزگار سیاه بازار نفت در سال ۲۰۲۰ حکایت دارد.
با وجود رشد تنش‌ها در خاورمیانه و تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا و همچنین با وجود وضعیت وخیم امنیت در لیبی، تمدید کاهش تولید اوپک نتوانست بازار را هیجان زده کند. زیرا عرضه خارج از گروه اوپک پلاس به خصوص شیل آمریکا ناخواسته و تحت تأثیر محدودیت عرضه اوپک پلاس، همچنان رشد می‌کند. اما مهم‌تر از همه فعالان بازار در حال حاضر نسبت به وضعیت اقتصاد جهانی به خصوص اختلافات تجاری حل نشده آمریکا و چین و تأثیر آن روی رشد تقاضا برای نفت، نسبت به احتمال مختل شدن عرضه نگرانی بیش‌تری دارند.
سازمان‌های بزرگ پیش‌بینی خود از رشد تقاضا برای نفت را مورد تجدیدنظر قرار داده و کمتر کرده‌اند تا ابهامات پیرامون اقتصاد جهانی و جنگ تجاری آمریکا و چین را منعکس کنند. اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ را به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داده و ۱.۲ میلیون بشکه در روز اعلام کرده است.
آژانس بین‌المللی انرژی نیز در ژوئن دورنمای رشد تقاضا در سال میلادی جاری را کمتر کرد و ۱.۲ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی کرد. این آژانس با اشاره به آمار شاخص‌های خرید مدیران، اعلام کرده است رشد تجارت جهانی اکنون در کندترین روند از زمان بحران مالی در ۱۰ سال پیش قرار دارد و پیامدهای آن روی تقاضا برای نفت آشکارتر شده است و رشد تقاضا در سه ماهه اول امسال تنها ۳۰۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با آمار قوی سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ بوده است که ضعیف‌ترین آمار سه ماهه از سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۱ محسوب می‌شود.
طبق گزارش ماه گذشته آژانس بین‌المللی انرژی، پیام روشن دورنمای نیمه اول سال ۲۰۲۰ این است که رشد بالای عرضه غیر اوپک برای تأمین هر میزان تقاضا با این فرض که شوک ژئوپلیتیکی عمده‌ای نباشد، وجود دارد و کشورهای اوپک ۳.۲ میلیون بشکه در روز ظرفیت مازاد تولید دارند که به معنای استمرار مازاد ذخایر در سال میلادی آینده خواهد بود.
اوپک در جدیدترین پیش بینی خود رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ را ۱.۱۴ میلیون بشکه در روز اعلام کرده که ۷۰ هزار بشکه در روز کمتر از برآورد قبلی است. اگرچه انتظار می‌رود تقاضا بر مبنای فصلی در نیمه دوم سال بهبود پیدا کند اما اوپک انتظار دارد کندی رشد اقتصاد جهانی در نیمه اول، چالش بیشتری در ادامه سال ایجاد کند.
با توجه به دورنمای تیره تقاضا برای انرژی، هیچکس از تمدید توافق کاهش تولید اوپک تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ چندان متعجب نشد یا تحت تأثیر قرار نگرفت.
بازار به بدترین شکل از اواخر سال ۲۰۱۴ به نشست اوپک واکنش نشان داد و قیمت‌ها بیش از چهار درصد ریزش کردند. وارن پاترسون، مدیر استراتژی کالا در بانک ING می‌گوید این حرکت نشان داد فعالان بازار درباره اینکه چرا اوپک مجبور شده است کاهش تولیدش را طولانی‌تر کنند و رشد قوی عرضه غیر اوپک نگران بیشتری دارند.
آمریتا سن، کارشناس بازار نفت انتظار دارد اگر آمریکا و چین اختلافات تجاری خود را حل کنند، نفت می‌تواند به راحتی به ۷۵ دلار صعود کند. در حال حاضر هیچ نشانی از توافق تجاری دیده نمی‌شود اما این دو اقتصاد بزرگ تصمیم گرفته‌اند مذاکرات تجاری خود را از سر بگیرند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، در صورت توافق تجاری، اعتماد اقتصادها و بازار بهبود پیدا خواهد کرد و با دورنمای روشن‌تر رشد تقاضای جهانی، می‌تواند از رشد قیمت نفت پشتیبانی کند.

 

همچنین مطالعه کنید:

حداقل حقوق ۱۳ میلیون تومان در سال آینده

به گزارش کسب و کار نیوز ، رحیم زارع در توضیح جلسه صبح امروز کمیسیون …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.