به گزارش کسب و کار نیوز، سازمان نظام صنفی رایانهای ایان در مورد رمزارزها و حواشی ناشی از آن بیانیه صادر کرد. در این بیانیه آمده است: «پدیده رمزارزها مانند هر پدیده نوظهور دیگری در حوزه فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، دارای ابعاد مختلف و پیچیدهای بوده و پیامدهای خاص خود را نیز به همراه داشته و خواهد داشت. تقریباً مشخص بود که به دلیل نیاز کشور به رمزارزها و منافعی که به خصوص در زمان تحریم برای کشور ایجاد میشود، این پدیده نیز به سرعت در کشور ما مورد توجه قرار گرفته و استفاده از آن گسترش خواهد یافت. از این رو سازمان نظام صنفی رایانهای از سال گذشته ضمن برگزاری جلسات مختلف در این حوزه، کارگروه ویژهای را نیز برای بررسی این پدیده نوظهور و مسائل پیرامونی آن تشکیل داده است.
طی یک سال گذشته و به دلیل شرایط خاص اقتصادی در کشور، حوزه ماینینگ رمزارزها مورد توجه قرار گرفت و بخشی از سرمایههای فعالان اقتصادی را به سمت خود جذب کرد. هر چند به رسمیت شناختن این حوزه از سوی دولت با چالشهایی مواجه شد، ولی بحث و بررسی این موضوع در کمیسیونهای هیات دولت منجر به تهیه یک پیشنهاد خوب و قابل قبول شد که برای هیأت وزیران ارسال ولی برای بررسی بیشتر مجدداً در دستور کار کمیسیونها قرار گرفت. در همین راستا، سال گذشته دبیر شورای عالی فضای مجازی ضمن حضور در شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای از به رسمیت شناختن این حوزه حمایت کرده و چراغ سبزی را برای حضور فعالان اقتصادی در این حوزه و استفاده از آن نشان داد. در حالی که برخی از فعالان اقتصادی سرمایهگذاری نسبتاً قابل توجهی را در این حوزه انجام داده و فعالیتهایی را برنامهریزی و شروع کردهاند، به یک باره با هجمه گستردهای از سوی وزارت نیرو مواجه شدند. بر هیچکس پوشیده نیست که بخشی از ارز کشور در این شرایط حساس مصروف سرمایهگذاری در این حوزه شده و وظیفه سازمان نظام صنفی رایانهای است که از این سرمایهها محافظت کند. امّا بدیهی است که این صنعت جدید، مانند هر صنعت جدید دیگری، ممکن است چالشهایی را در دیگر بخشهای صنعت ایجاد کند. موضوع تأمین انرژی برای این صنعت و نگرانیهای وزارت نیرو در این حوزه، کاملاً قابل درک است و باید به آنها نیز توجه جدی کرد. ولی، برخوردهای قهرآمیز و شتاب زده نه تنها این نگرانیها را مرتفع نکرده بلکه باعث خواهد شد فضای کسبوکار در این حوزه نیز از کنترل و نظارت رسمی خارج شده و به سمت فعالیتهای زیر زمینی سوق پیدا کند؛ در این صورت، موضوع ممکن است به یک بحران ملی در کشور بدل شود.
با عنایت به مطالب فوق، سازمان نظام صنفی رایانهای پیشنهاد میکند که اولاً فعالان حوزه رمزارز در این سازمان مجتمع شده و ثانیاً برای آنها مجوز فعالیت صادر شود. ثالثاً، به جای تعطیلی و برخورد قهرآمیز با فعالان این حوزه، نگرانیهای موجود برای تأمین انرژی به رسمیت شناخته شده و نحوه مصرف انرژی توسط آنها و وزارت نیرو علیالخصوص در ساعات پیک مصرف مطابق قواعد مشخصی تدوین و بر آن نظارت شود. بدیهی است که فعالان این حوزه نیز نیک میدانند که منافع آنها باید لاجرم در راستای منافع ملی بوده و آمادگی دارند تا در این زمینه هرگونه همراهی و همکاری لازم را با این وزارت داشته باشند. سازمان نظام صنفی ضمن تاکید بر لزوم توجه کافی به نگرانیهای موجود در تأمین انرژی این واحدها، بر خود لازم میداند که از سرمایهگذاریهای صورتگرفته در این حوزه صیانت کند. این سازمان همچنین آمادگی دارد تا با همکاری با وزارت نیرو و دولت نسبت به ساماندهی این حوزه و رفع نگرانیهای موجود قدمهای مؤثری بردارد تا از فرصتهای موجود در این حوزه، علیالخصوص در شرایط تحریم ناجوانمردانه اقتصادی، بهره لازم نصیب کشور شود.»
هزینه استخراج رمزارزها اعلام شد
البته روز گذشته و بالاخره پس از کشمکشها دربارهی تصمیم به چگونگی برخورد با استخراج ارز دیجیتال که این روزها با استفاده از برق صنعتی و کشاورزی که تعرفههایی پایینتر از برق خانگی دارند هم افزایش یافته است، علی بخشی -رئیس سندیکای صنعت برق- با اشاره به تعیین قیمت رمزارزها و استخراج بیتکوین گفت: قرار بود نرخ ارزهای دیجیتال بر اساس تعرفه برق صادراتی باشد، اما از آنجا که تعرفه برق صادراتی ثابت نیست، قیمت رمز ارزها هفت سنت اعلام شده، اما هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده است. وی همچنین با بیان اینکه سندیکای صنعت برق با استخراج ارزهای دیجیتال مخالف نیست، گفت: از نظر سندیکا استخراج ارز مجازی راهی برای دور زدن تحریم است، اما باید سازوکار منطقی برای آن ایجاد شود. ما در برابر هر موضوع نو ابتدا مقاومت میکنیم، اما در نهایت به فکر پیدا کردن راهحل میافتیم.