صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی اجاره بها در برخی شهرستان ها

افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی اجاره بها در برخی شهرستان ها

کسب و کار نیوز- میزان نرخ کرایه خانه‌ها در شهر دهدشت از تابستان گذشته تاکنون به‌صورت ۱۰۰ افزایش یافته و هیچ حساب و کتاب درستی ندارد و میزان اجاره‌بها به‌صورت چشم‌بسته تصاعدی افزایش می‌یابد و هیچ سازوکار مناسبی برای نظارت بر آن وجود ندارد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم؛ یکی از مشکلات عمده‌ای که این روزها مردم و به‌خصوص جوانان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند مشکل اجاره بها و اجاره‌نشینی است، در واقع افرادی که نتوانسته‌اند خود صاحب خانه شوند و کمک‌ها و تسهیلات دولتی نیز نتوانسته کمک شایانی به آنها بکند قطعأ دچار مشکلات فراوانی در زندگی هستند و یکی از مهمترین این مشکلات نداشتن خانه و اجبار برای اجاره‌نشینی است.

البته اجاره‌نشینی مشکلات عدیده‌ای را با خود به‌همراه داشته و دارد، مشکلاتی که باعث کاهش رفاه در سطح جامعه شده وشور و نشاط را به‌صورت کامل از جامعه پاک می‌کند، اما به مرور زمان وقتی که فرد سرپناهی برای خود و خانواده‌اش حتی بصورت اجاره‌نشینی مهیا می‌کند به یک آرامش قلبی می‌رسد و این آرامش در زندگی افراد از هر چیزی مهم‌تر است.

تأمین مسکن و داشتن یک سرپناه برای جوانانی که قصد ازدواج دارند از اهمیت بالایی در جامعه برخوردار است و به‌همین دلیل است که برخی پدر و مادرها حاضر نیستند دخترجوان خود را به پسری بسپارند که خانه‌ای از خود ندارد. در این بین حتی افرادی که تجربه فراوانی در زندگی داشته‌اند و سختی‌های زندگی را نیز چشیده‌اند می‌دانند که حتی بدون شغل می‌توان زندگی کرد و آرام بود اما بدون سرپناه هرگز.

اجاره خانه این روزها علاوه بر کلان شهرها، در شهرهای کوچک و محروم نیز مشکلات فراوانی برای مردم ایجاد کرده است. شهرستان کهگیلویه و شهر دهدشت با جمعیت ۱۳۵ هزار نفری خود روز به روز در حال افزایش جمعیت است و این میزان افزایش، میزان تقاضا برا اجاره خانه‌ها را بالا برده است و در مقابل با کاهش عرضه و ساخت و ساز خانه‌های جدید روبرو هستیم.

جواد ۳۳ ساله به خبرنگار تسنیم گفت: کمتر از یک‌ماه دیگر به پایان قرارداد اجاره خانه‌ام زمان باقی مانده است و الان بیش از ۲ ماه است که به دنبال پیداکردن خانه هستم.

این شهروند دهدشتی گفت: صاحبخانه برای تمدید قرارداد مشکلی ندارد و تا هر زمانی که بخواهم می‌توانم قراردادم را تمدید کنم اما مبلغ بیشتری برای اجاره می‌خواهد که واقعأ در توانم نیست.

وی با اشاره به شغل و میزان درآمد ماهیانه خود گفت: شغل ثابت و خاصی ندارم و در واقع کارگری می‌کنم و با وضعیت کاری این روزها، نمی‌توانم ماهیانه ۳۵۰ هزارتومان اجاره بپردازم.

عباس ۲۸ ساله به خبرنگار تسنیم گفت: الان بیش از ۳ ماه است که دنبال پیداکردن خانه هستم، به تمام بنگاهای شهر دهدشت سر زدم و تمام کوچه‌ها و خیابان‌های شهر را پیاده گشتم و به همه دوستان و آشنایانم نیز سپردم اما تا الان خانه‌ای پیدا نکردم.

این شهروند دهدشتی ادامه داد: اجاره خانه‌ها و میزان سپرده‌ها بالا است، من می‌خواهم در وسط شهر رهن کامل کنم اما خانه‌ی مناسبی که با شرایطم مناسب باشد پیدا نکردم.

وی افزود: حقیقتأ در شهر دهدشت یک خانه تر‌و‌تمیز برای اجاره کردن پیدا نمیشود و میزان اجاره‌ها اصلأ با کیفیت خانه‌ها هماهنگی ندارد و صاحبخانه‌ها چشم بسته قیمت‌ها را بالا می‌برند.

ابراهیم ۵۷ ساله به خبرنگار تسنیم گفت: خانه‌ای دوطبقه در کوی جانبازان دهدشت دارم، به همراه خانواده‌ام در طبقه اول آن زندگی می‌کنیم و طبقه بالا را به یک خانواده کم‌جمعیت اجاره دادیم، به‌صورت فصلی کار می‌کنم و حقوق کمی دریافت می‌کنم و در واقع این خانه دوطبقه تنها سرمایه‌ام است.

وی افزود: یک پسر دانشجو و یک پسر دبیرستانی به همراه دو دختر کوچکتر دارم و برای تأمین مخارج زندگی ناچار هستم خانه‌ام را اجاره داده و از مستأجرم اجاره بالا بگیرم تا بتوانم چرخ زندگی را بچرخانم.

ابراهیم با اشاره به میزان پول رهن ادامه داد: نمی‌توانم خانه‌ام را رهن کامل بدهم چون پول رهن دردی از من دوا نمی‌کند و همین مبلغی که ودیعه گرفتم نیز برای این است که اگر مستأجرم اجاره را پرداخت نکرد بتوانم از آن استفاده کنم.

اجاره نشینی یکی از معضلات جامعه امروز محسوب می،شود و در واقع در اجاره‌نشینی دو طرف وجود دارد، موجر و مستاجر . موجر کسی است که خانه‌ای دارد و آن را اجاره می‌دهد و مستاجر کسی است که اجاره‌نشینی را انتخاب کرده است.

 این موضوع که موجر با اجاره دادن ملک خود به هزینه‌های گزاف به راحتی پولی را در می‌آورد که می‌تواند آن را در چرخهصنعت به کار گیرد، در واقع درآمد کاذبی است که باعث اختلاف طبقاتی بسیار زیادی در جامعه می‌شود. افرادی که اجاره نشینی را به اجبار در زندگی خود انتخاب می‌کنند، در واقع چاره‌ای ندارند جز اینکه هر روز سفره آن‌ها کوچکتر و زیاده‌خواهی‌های موجر نیز بیشتر می‌شود.

 یکی از فعالان بنگاه‌های مشاوره املاک شهر دهدشت به خبرنگار تسنیم گفت: از تابستان سال گذشته تاکنون به یکباره میزان رهن و اجاره‌ها در شهر دهدشت سیر صعودی گرفت و می‌توان گفت تا صد در صد نرخ کرایه خانه‌ها در این شهر افزایش یافته است.

شرمت‌الله گورانی افزود: میزان نرخ کرایه خانه‌ها در شهر دهدشت هیچ حساب و کتابی ندارد و صاحبخانه‌ها از ابتدا افزایش نرخ تورم را بنای کار خود گذاشتند.

وی با اشاره به میزان بسیار بالای تقاضا برای اجاره خانه در دهدشت تصریح کرد: میزان تقاضا برای اجاره خانه در دهدشت بسیار بالاست و در مقابل میزان عرضه و ساخت‌و‌ساز بسیار اندک است و این خود یکی از مهمترین دلایل افزایش اجاره‌بهای خانه‌ها در این شهر است.

گورانی عنوان کرد: تا زمانی که میزان ساخت‌و‌ساز و انبوه‌سازی در شهردهدشت اندک است وضعیت به همین منوال است و در آینده شرایط بدتر نیز می‌شود.

وی با اشاره به احداث کمربندی‌سوم و اجازه ساخت‌و‌ساز در این محدوده گفت: چنانچه کمربندی‌سوم احداث و اجازه ساخت‌و‌ساز در این محدوده داده شود می‌توان امیدوار شد که میزان عرضه و تقاضا تناسب بهتری پیدا می‌کند.

این عضو فعال بنگاه‌های مشاور املاک شهر دهدشت بیان کرد: میزان بهای اجاره‌ خانه در نقاط شهر متغیر بوده و باهم متفاوت است و مردم باتوجه به وضعیت اقتصادی خود خانه اجاره می‌کنند.

وی افزود: مناطق ۱۸۰ دستگاه، جانبازان و کوی آزادگان تقریبأ مناطق شمالی شهر دهدشت و مناطق سایپایدک، ۶۰ دستگاه و گلزار شهدا مناطق جنوبی شهر محسوب می‌شوند.

گورانی خاطرنشان کرد: هیچوقت در میزان تعیین شده برای اجاره بهای خانه‌ها دخالتی نمی‌کنم اما به هنگام عقد قرارداد همیشه به مستأجرها کمک می‌کنم و این تنها کاری است که از دستم برمی‌آید.

باتوجه به پیگیری‌های مکرر خبرنگار تسنیم برای گفت‌و‌گو با رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان کهگیلویه، اما متأسفانه موفق نشدیم درخصوص وضعیت مسکن در کهگیلویه با مهرداد متقی در این زمینه گفت‌و‌گو کنیم.

امید است با خانه‌دار شدن همه افراد در جامعه، اجاره‌نشینی به‌صورت کامل منحل شده و به‌دست خاطرات سپرده شود و صاحبان املاک نیز با سرمایه‌گذاری در صنعت باعث چرخش چرخ اقتصاد کشور شوند.

همچنین مطالعه کنید:

بافت فرسوده به چشم‌انداز مطلوب نرسیده است

به گزارش کسب و کار نیوز ، فاطمه داوری در نشست تخصصی راهکارهای تشویقی رونق …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.